Menu & Search
10 redenen om niet het huishouden te gaan doen

10 redenen om niet het huishouden te gaan doen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Iets waar ik zo’n enorme hekel aan heb, nog een ergere hekel dan op tijd mijn bed uit om te gaan werken, is het huishouden  doen. Het liefst zou ik een huishoudster inhuren, maar dan denk ik: voor dat geld wat ik daaraan kwijt ben kan ik het beter zelf doen.

Stop met twijfelen

En nog doe ik het niet. Waarom niet? Daarvoor heb ik 10 goede redenen bedacht. Dus zit jij ook nog te twijfelen of je toch die vloer moet gaan stofzuigen of dat je toch een serie op Netflix moet gaan kijken, hier is mijn motivatie om voor het tweede te gaan!

Reden nummer 1: het huishouden doen is geen leuke klus. Ik snap niet wie dat ooit bedacht heeft.

Reden nummer 2: het geeft ook totaal geen voldoening. Tenminste, mij niet.

Reden nummer 3: voor wie doe ik het eigenlijk? Er is namelijk niemand die tegen me zegt dat ik echt moet gaan schoonmaken. Van wie, behalve jezelf, moet je het eigenlijk doen?

Reden nummer 4: het heeft ook totaal geen zin. Poets ik vandaag mij hele huis, is het mogen alweer smerig. Hoe vaak je ook schoonmaakt, het wordt toch op een gegeven moment wel weer smerig.

Reden nummer 5: je kunt waarschijnlijk 384 dingen opnoemen die veel leuker zijn dan het huishouden, zoals naar je werk gaan, verkouden zijn en een gebroken arm hebben.

Reden nummer 6: je dag wordt er ook niet bepaald leuker op. Zeggen ze niet wel eens ‘Pluk de dag’ of ‘Haal het beste uit elke dag’? Nou, dat kan al niet als je je huis gaat schoonmaken en besluit om bergen strijkwerk in een middag weg te werken.

Reden nummer 7: je wordt er vreselijk smerig van. Al dat stof van het stofzuigen dat op jou komt dwarrelen… Al die bacillen die zich op je handen nestelen als je met een poetsdoekje in de weer gaat… brr!

Reden nummer 8: je ziet er totaal niet uit als je het huishouden gaat doen. Meestal trek je maar wat oude, gemakkelijke kleren aan, waardoor je je net zo’n huisvrouw voelt. Wat je dus totaal niet wil zijn. Een goed verzorg uiterlijk is key!

Reden nummer 9: kom op, je hebt er toch ook helemaal geen zin meer in als je een drukke dag hebt gehad? Wie heeft er nog zin om het hele huis schoon te maken als je terug bent gekomen van een lange en vermoeiende werkdag? Degene die dat wel heeft wil ik graag eens een kopje thee mee drinken en erachter komen wat nou zijn of haar geheim is.

Reden nummer 10: het huishouden doen is gewoon verschrikkelijk. Punt.

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!