Menu & Search
4 spannende anderstalige Netflix series die je zeker gaat bingewatchen

4 spannende anderstalige Netflix series die je zeker gaat bingewatchen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Bingewatchen, ik doe het de laatste tijd steeds vaker. Soms tot na middernacht. Niet zo goed voor mijn nachtrust (en humeur) maar ach, je kunt het niet allemaal hebben in het leven. Bovendien moet ik jullie toch van leesvoer voorzien.

Overigens wist ik vorige week nog niet wat het woord bingewatchen betekende. Ik heb het toch maar even opgezocht. Voor de mede nitwits: bingewatchen is het bekijken van meerdere series achter elkaar.

Spannende Netflix series in andere talen

De laatste tijd hebben ik heb ik weinig Amerikaanse series gekeken. Op Orange is the new black na dan. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er het laatste seizoen niet goed doorheen kom. Daarentegen heb ik al een heel lijstje anderstalige Netflix series bekeken die ik wél moest blijven kijken. Voornamelijk Scandinavische series, maar ook Spaanstalig. Stuk voor stuk zinderende, steengoede series die je ook nog eens perfect met je kerel kunt kijken. Verwacht geen eenhoorns en feeën in onderstaande series maar voornamelijk bloedstollend geweld met een vleugje romantiek en knap speurwerk. Hou je hier ook van, dan zijn dit absoluut ook jouw series!

Ingobernable (Mexicaans)

Allereerst wil ik jullie graag meenemen naar Mexico. Deze serie gaat voornamelijk over de first lady van de Mexicaanse president. Ze wordt verdacht op de moord van haar man en slaat vervolgens op de vlucht en gaat opzoek naar een manier om haar onschuld te bewijzen. Kei hard, meeslepend, af en toe een vleugje romantiek maar vooral knap acteerwerk van powervrouw Kate del Castillo (Emilia Urquiza, de first lady)  die levensechte emoties neerzet die mijn moederhart af en toe deden breken.

La casa de papel (Spaans)

We blijven nog even in de Spaanstalige sferen met la Casa de Papel. Momenteel ontzettend populair en niet voor niks. Kende je deze serie nog niet dan cancel in de naam der Netflix de serie die je nu die aan het kijken bent. Deze serie moet je zien!

La casa de papel gaat over een tot in de puntjes voorbereidde bankoverval op de koninklijke munt in Madrid. Er is echter een probleem: El Professor (die in mijn ogen overigens verdacht veel weg heeft van de nieuwe rijdende rechter; meester John Reid) het brein achter deze overval die zijn achtkoppige team van buitenaf aanstuurt raakt gaandeweg verliefd op de rechercheur. Gaat het ze lukken om te ontsnappen?

Spaans temperament, romantiek en vooral minstens een net zo grote lading spanning als bankbiljetten gegarandeerd. Bovendien zit de serie zo goed in elkaar dat je gegarandeerd sympathie voor de overvallers gaat voelen.

Karppi (Fins)

anderstalige netflixseries

Van het warme Madrid neem ik jullie mee naar het ijskoude Finland. Na de dood van haar man stort rechercheur Sofia Karppi (Fins voor karper) zich op een moordzaak van een jonge moeder. Deze moord blijkt echter onderdeel te zijn van een veel groter geheel. Deze detective is niet alleen spannend maar geeft daarnaast ook het donkere, ruige maar mooie Finland en de bijbehorende dito landschappen goed weer waardoor je jezelf haast in Finland waant. Zet je speurneus maar op want je gaat gegarandeerd mee speculeren.

Johan Falk  (Zweeds)

Voor de laatste serie  op mijn lijstje verhuizen we naar buurland Zweden. Gotenborg om precies te zijn. Johan Falk, eigenwijze politieagent treedt toe tot de speciale eenheid genaamd GSI waarbij hij infiltreert in zware criminele bendes. Moord, spionage, bendeoorlogen, wapenhandel, alles komt aan bod in deze ijskoude Zweedse politieserie waarbij ik toch af en toe wel even mijn handen voor mijn ogen moest houden. Maar dat kan ook door de hormonen komen want ik was knetter zwanger toen ik deze serie keek. Een funfact is dan ook dat ik deze serie zelfs tijdens mijn bevalling keek. Niet echt om vrolijk van te worden, maar zo kon ik de spanning tenminste verleggen naar de serie in plaats van naar mijn bevalling.

Wat is jouw favoriete anderstalige Netflix serie van dit moment?


Serie tips bewaren? Pin deze afbeelding dan naar je Pinterestbord!

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!