Nu aan het lezen
5 jaar getrouwd! Zo vieren we ons houten huwelijk

5 jaar getrouwd! Zo vieren we ons houten huwelijk

relatietips

Een houten huwelijk heet dat dus. Vijf jaar getrouwd zijn. Weten jullie dat ook weer. 5 jaar getrouwd en 10 jaar samen. Ik weet het, ik weet het. Klinkt als een eeuwigheid. Maar zo voelt het zeker niet. Behalve op van die dagen dat je elkaar even niet kunt luchten dan. Hoort er ook bij. Tot relatietherapie is het gelukkig nog niet gekomen. 😉

Eigenlijk laten we onze trouwdagen nooit zomaar ongemerkt voorbij gaan. Meestal gaan we samen een wijntje drinken en geven we elkaar iets kleins cadeau.

Maar 5 jaar voelt stiekem toch net iets specialer. Hoewel het woord houten huwelijk nou niet echt iets is om warm voor te lopen. Mits je er een vuurtje mee aanmaakt natuurlijk. Wat dan wel weer romantisch is.

Onze bruiloft in het klein

In tegenstelling tot vorig jaar, hebben we dit jaar juist besloten om samen wat te doen met de kinderen.  Ijs eten en ’s avonds gezellig een hapje eten samen en daarna samen even dansen op een festival bij ons in de stad. Eigenlijk een beetje onze bruiloft in het klein aangezien we daar ook niets anders deden dan eten, ijs eten en dansen op ons eigen trouwfestival.

Hoe we die 5 jaar probleemloos volmaakten

Zoals ik al eerder schreef, zijn die 5 jaar huwelijk echt voorbij gevlogen. 5 jaar waarin we lief en leed deelden, maar vooral veel liefde! Natuurlijk gaat het niet altijd even soepel en geen enkele relatie is het zelfde. Ook wij maken wel eens ruzie en we discussiëren er iedere dag minimaal 1x op los. Maar als ik op dit moment dan toch een gouden relatietip zou mogen delen dan is het wel het volgende:

Bekijk ook

  • Laat elkaar los -blijf je eigen ding doen, met je eigen vrienden, je eigen hobby’s en blijf jezelf ontwikkelen.
  • Maak tijd voor elkaar. Klinkt misschien tegenstrijdig met het bovenstaande maar wat er ook gebeurd, al heb je 10 kinderen, zorg dat je tijd vrij maakt voor elkaar. Desnoods gepland (minder spannend, I know) maar doe het! Zo plannen wij minimaal 1x per maand een uitje samen. Dagje sauna, koffiedate als de kinderen op school zijn, of een etentje. Maar ook een avondje thuis met sushi op de bank is voor ons een ultieme date. Dat is immers het moment dat de vonk definitief oversprong bij ons. 😉
  • Maak alles bespreekbaar. Niet eerlijk naar elkaar zijn is funest. Je wildste fantasieën, je mentale toestand, écht alles. Luister naar elkaar en heb respect voor elkaars mening. Ook als jullie daarin van elkaar verschillen.
  • Spreek altijd vanuit je eigen gevoel. Dus stop nou eens eindelijk met dat ge-ja-maar JIJ! Begin liever met: Het voelt voor mij als of ik heb het gevoel dat…
  • Probeer elkaar niet te veranderen. Ga liever opzoek naar de reden waarom je je aan de ander zijn gedrag irriteert. Is het omdat je zelf niet zo bent (maar dat stiekem wel zou willen zijn)? Omarm ook zijn of haar imperfecties.

Oké genoeg relatie-advies voor nu. Doe vooral wat bij jullie past en wat jullie gelukkig maakt.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
1
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top