Menu & Search
7 dingen waar mannen zich aan ergeren die eigenlijk ongegrond zijn

7 dingen waar mannen zich aan ergeren die eigenlijk ongegrond zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Dames, hebben jullie daar ook last van? Dat je iets doet, waar je man zich gruwelijk aan ergert, maar het zelf ook altijd doet? En dat wanneer je hier iets van zegt, je opeens een ontzettend zeikwijf bent? Of dat de reden waarom hij zich aan iets ergert, totaal nergens op slaat?

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar wanneer je je ergens aan ergert zou je het op zijn minst zelf niet horen te doen, of er een uitermate goede argumentatie voor moeten hebben. Helaas gaat dat hier in de praktijk heel anders. Er zijn nogal wat dingen waar ik me schuldig aan maak—dat geef ik gewoon openlijk toe—maar waar mijn man absoluut geen recht toe heeft om over te zeuren. (overigens weet ik nu al dat het feit dat ik dit lijstje plaats, me veel billenkoek gaat opleveren)

Dingen waar mannen zich aan ergeren die eigenlijk ongegrond zijn

 • Scheten laten:

   met stip op nummer 1. Vrouwen horen volgens mannen geen scheten te laten. Er ontstaat dan ook complete paniek, wanneer er per ongeluk een beetje gas ontsnapt uit een vrouwenbips. Dat de muren onderhand verkleurd zijn door zijn eigen walm is maar een klein detail. Ongegrond dus!

 • Lang nodig hebben in de badkamer:

  het is nou eenmaal een feit dat wij vrouwen langer nodig hebben dan mannen. (al heb ik begrepen dat de gemiddelde metroman er wel eens langer over doet) en dat mannen dit vervelend vinden steken ze niet over stoelen of banken. Maar nou komt het: wanneer je als een complete slons mee gaat naar ome Sjaaks verjaardagspartijtje, zodat je het wel gemanaged krijgt om binnen 5 minuten buiten te staan, krijg je ook de wind van voren en mag je je weer omdraaien naar de badkamer. Snap jij het nog?

 • Jaloers zijn op andere vrouwen:

  Mijn man zeurt wel eens over het feit dat ik nooit jaloers ben. Want een beetje jaloezie laat blijkbaar zien dat ik nog altijd hotel de botel verliefd op hem ben. Ik heb een andere theorie, maar dat terzijde. Wanneer ik dan toch eens een keer doe alsof ik jaloers ben op een of andere chick om hem te pleasen, ben ik maar vervelend. Verwarring alom.

 • Geen zin hebben in seks: 

  Dat je er onderuit probeert te komen met de algemeen bekende hoofdpijn truc vinden mannen al vervelend genoeg. Maar wanneer je dan iedere avond verlangend naar hem lonkt, moet hij zo nodig voetbal op tv kijken en ben je een nymfomaan.

 • Het huishouden:

  Niks geen subtiele hints over dat je een hoekje bent vergeten te dweilen. Er wordt gewoon rechtuit gezegd dat het huis op een vuilnisbelt lijkt. Maar als je manlief een goed onderbouwde tip geeft tijdens het huishouden is de ruimte te klein. Om maar te zwijgen over hoe zwaar het wel niet is.

 • Vrouwen die grappen maken: 

  Vooral géén grappen maken (ten koste van hemzelf) in het bijzijn van zijn vrienden. Dit is blijkbaar zeer traumatisch voor mannen. Maar dat je zelf zowat iedere avond het lijdend voorwerp van zijn grappen bent, is maar een bijzaak.

 • Last van moodswings hebben:

  Dat je je zo ellendig voelt doordat je gewoon mega ongesteld bent, er een baby in je buik groeit, of gewoon omdat je haar niet zit, of je favoriete nagellak potje is gesneuveld (volkomen gegrond). Val hem er vooral niet lastig mee. Nee, dat mannen ook wel eens chagrijnig zijn (sowieso iedere week wanneer de uitslag van zijn favoriete sport hem niet bevalt) is een leugen.

disclaimer voor mannen: deze tekst is gigantisch overdreven en berust niet helemaal op de werkelijkheid, natuurlijk zijn de meeste ergernissen gewoon gegrond. Voel je daarom ook niet al te aangesproken. Einde artikel

Disclaimer voor vrouwen: De enkele man die dit artikel heeft gelezen is inmiddels toch al afgehaakt. Gelukkig hebben wij vrouwen oog voor detail. Uiteraard berust deze tekst op aantoonbare feiten en een bulk aan praktijkervaring. Gelukkig weten wij wel beter en zijn we de beroerdste niet. Laat die mannen maar zeiken. 

Heb je zelf nog leuke aanvullingen? Deel ze vooral met me. 🙂

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!