Nu aan het lezen
7 redenen waarom verhuizen eigenlijk heel leuk is

7 redenen waarom verhuizen eigenlijk heel leuk is

voordelen van verhuizen

Om eerlijk te zijn schreef ik dit artikel vooral om mezelf te overtuigen. Nu de verhuizing steeds concreter wordt begin ik ‘m eerlijk gezegd wel een klein beetje te knijpen. Veel mensen denken dan ook wel drie keer na voordat ze besluiten om (opnieuw) te verhuizen. Ik geef ze geen ongelijk. Zeg nou zelf, het is stiekem net een beetje als een bevalling. We weten allemaal dat het stressvol is maar na een paar maanden, oké jaren, zijn we alle ellende vergeten.

Waarom verhuizen zo stressvol is

De belangrijkste redenen waarom verhuizen als stressvol gezien wordt is denk ik:

  • De kosten die een verhuizing met zich meebrengt en dan heb ik het nog niet eens over de makelaarskosten…
  • De tijd en energie die er in verhuizen gaat zitten (ik heb nog geen verhuisdoos ingepakt en voel de druk nú al)
  • Al je spullen kwijt zijn omdat alles in die ellendige dozen zit
  • Weg uit je vertrouwde omgeving
  • Had ik al het werk dat erin gaat zitten al benoemd?
  • Opruimen, poetsen… geen verdere uitleg nodig denk ik.

Veel mensen denken daarom ook wel drie keer na voordat ze besluiten om te verhuizen.  Tja, ik snap eigenlijk ook niet meer zo goed waarom wij ook alweer gingen verhuizen.  Oh ja, wacht: de woonboerderij. focus op de scharrelende kippen in de achtertuin

Geen twijfel over mogelijk. Verhuizen is gewoon hartstikke kud(t). Dozen pakken zich niet vanzelf in en uit. Zou wel echt geweldig zijn trouwens.

Maar ondanks alle ellende heeft verhuizen ook ontzettend veel leuke kanten… Denk ik. Jawel, toch wel.

1. Eindelijk je droomhuis

De  voornaamste reden om te verhuizen is vaak omdat je niet meer tevreden bent met je huidige woning. Of misschien ga je wel eindelijk uitvliegen bij je ouders—Yes! Hoe gaaf is het om eindelijk je droomhuis te kunnen kopen.

En wat dacht je van al die uren voorpret die je op internet hebt gespendeerd opzoek naar dat ene huis. Zeg nou zelf, wie vindt het nou niet leuk om stiekem binnen te gluren bij andere mensen?

2. De vreugde wanneer je bod geaccepteerd wordt

In je hoofd woon je tegen de tijd dat je een bod gaat uitbrengen vaak al in het huis en heb je het met een beetje fantasie zelfs al opnieuw ingericht en verbouwd. De euforie wanneer je hoort dat je bod is geaccepteerd is dan overweldigend. Natuurlijk ook een beetje omdat je daarvoor waarschijnlijk zo enorm in spanning zat dat je zelfs je teennagels hebt afgeknabbeld. Oftewel: tijd om te proosten!

3. Je vrienden en familie bij elkaar

Verhuizen is één grote reünie. Vaak is een verhuizing dé reden om al je familie en vrienden op te trommelen. Samen behang krabben en kasten in elkaar zetten verenigt elkaar en verzacht het leed. En al helemaal als je daarna ook nog eens samen een lekkere verhuismaaltijd kunt eten. Niets lekkerder dan een pizza uit de doos, toch?

4. Een nieuw interieur uitkiezen

Weg met dat oude bankstel! Een nieuw interieur shoppen is onlosmakelijk verbonden aan verhuizen. Uren struinen door woonwinkels en spannende nieuwe meubels uitkiezen. Dat in combinatie met fris geverfde muren en een prachtige nieuwe vloer is toch een reden om een vreugdedansje (in je nieuw woning) te doen?

5. De housewarming

Als er iets een goede reden is om een feestje te geven dan is het wel de aankoop van een nieuw huis volgens ons. Oftewel: tijd voor een onvergetelijke housewarming. Wat er niet mag ontbreken? Een tour door het nieuwe huis (zie je de jaloerse blikken al?) leuke mensen, lekkere hapjes en drankjes, muziek en natúúrlijk heel veel cadeautjes in ontvangst nemen.

Bekijk ook
slaapverlamming

6. Ontspullen

Weg met al die zooi! Ontdek de Marie Kondo in jezelf. Wanneer je gaat verhuizen ontdek je vaak opruimkwaliteiten van jezelf die je nog niet eerder had ontdekt en wordt je een stuk selectiever als je moet kiezen welke spullen je allemaal meeneemt naar het volgende huis. Daarnaast is het ontzettend leuk om weer eens door al je verzamelde spullen heen te gaan of dat ene fotoboek waar je al jaren niet meer in had gekeken. Dus stroop die mouwen op en ga aan de slag.

7. Een nieuwe periode die aanbreekt

Verhuizen brengt veel veranderingen met zich mee. Maar juist die veranderingen kun je omzetten in iets positiefs. Laat die vorige periode ver achter je en begin opnieuw. Wie weet ontdek je wel een nieuwe hobby zoals het opknappen van meubels of leer je nieuwe gewoontes aan, leer je nieuwe mensen kennen en ontdek je je nieuwe favoriete koffietentje.

Zie je wel dat verhuizen eigenlijk gewoon heel leuk en spannend is? Dus gooi die angsten overboord en ga vandaag nog opzoek naar die nieuwe woning waar je al jaren van droomt. Laat ons je gerust een handje helpen zodat het nóg leuker en makkelijker wordt.

p.s. Nodig je mij wel uit voor de housewarming, wanneer het zover is?

Verhuizen de voordelen

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
1
Hilarisch!
1
Interessant!
0
Lekker!
1
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reactie
  • Wij staan ook op het punt te verhuizen, althans, we krijgen over minder dan een week de sleutel! Gelukkig hoeven we geen behang te krabben, want we hebben een nieuwbouw huis. Dus dat maakt het een stuk makkelijker. En we besteden veel uit. Verhuizen is zeker niet mijn hobby. Ik ben dan ook blij als het achter de rug is!

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top