Menu & Search
Wat ik het allerliefste voor Moederdag zou willen, brief aan mijn kinderen

Wat ik het allerliefste voor Moederdag zou willen, brief aan mijn kinderen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Lieve schurken van mama,

Morgen is het alweer Moederdag. En hoewel ik in mijn nopjes zou zijn met een ontbijtje op bed en een uurtje extra slaap, jullie geweldige knutselwerkjes of een of andere fancy cadeau van papa. Is dit hoe ik het allerliefste zou willen dat Moederdag zal zijn: 

Het is 6.00 uur en jij, mijn lieve kleine meid ligt al een kwartier te brabbelen in je wiegje dat nog altijd op onze kamer staat. Ik schiet tot drie keer toe mijn bed uit om je speen erin te stoppen, in de hoop dat je weer in slaap valt. Uiteindelijk geef ik de strijd op en stommel naar beneden om je flesje te maken in je mooie roze fles. (iedereen moet en zal weten dat jij een meisje bent) nadat ik je de fles heb gegeven leg ik je naast me, waar je nog wat aan mijn haren trekt, en met je lange nageltjes—mama is te bang om ze te knippen— mijn gezicht bekrast om vervolgens een lekker zuur melk boertje in mijn gezicht te laten. Al snel val je weer in slaap, maar veel rust krijg ik niet meer want inmiddels zijn die twee apen van broers ook wakker.

Jullie kruipen over mama en papa heen als kronkelende regenwormen. Een van jullie gaat nog even per ongeluk op mama’s voet staan waarna ik boos zeg dat jullie stil moeten zijn omdat jullie zusje eindelijk weer ligt te slapen en probeer jullie alvast naar beneden te krijgen. Dat doen jullie maar komen om de vijf minuten vragen of we naar beneden komen. Wanneer jullie door jullie gevecht beneden Nolah dan alsnog wakker hebben gemaakt ga ik toch maar naar beneden. In de woonkamer heeft zich een natuurramp afgespeeld en is een duplovulkaan uitgebarsten. Ik breek mijn nek bijna over een blokje en papa, die van ellende ook al pannenkoeken is gaan bakken, duwt me snel een zelfgemaakte late macchiato in mijn handen. Dankbaar neem ik ‘m aan en ga aan de ontbijttafel zitten waarvan uit ik politieagentje speel. Na het pannenkoekenfestijn moet iedereen nodig in bad. Vooral jij, Flynn. De stroop zit inmiddels alweer in je haar en heeft zich op je gezicht vermengt met een dikke snotterbel.

Ik verschoon jou, Nolah op het aankleedkussen welke je met een grote glimlach onderpiest. Ik dacht dat alleen jongens dat deden, maar niets is minder waar. Ik gooi je pyjama en aankleedkussenhoes op de almaar groter wordende berg was (die ik al twee dagen probeer te negeren) en baan mij een weg tussen alle pieliewielies in de douche. De gaatjesbrigade has entered the cabin.

’s middags is mama kapot en probeert papa om te kopen om met jullie naar de stad te gaan. Even een kopje koffie drinken. We trappen er iedere keer weer in. Overvolle parkeergarages en jullie die alle kanten oprennen. Gelukkig blijf jij nog liggen, Nolah. Al denk ik niet dat het heel lang gaat duren. Je broers zijn alweer aan het vechten  om papa’s telefoon. (kunnen ze draaien bij de Pokestop)  Nadat we een illusie (en een berg parkeergeld) armer zijn en nog minder uitgerust thuiskomen, klim ik lekker met papa op de bank. Voetbal kijken. (de enige manier waarop ik even rustig met jullie vader kan knuffelen is als hij gehypnotiseerd op de bank naar de bal zit te staren) Maar jullie, mijn lieve knullen hebben papa de hele week gemist en claimen hem alweer voordat ik ook maar 5 minuten tegen hem aan heb kunnen zitten. Bovendien is Nolah nu het belangrijkste meisje geworden in zijn leven.

Ik besluit om maar alvast aan het eten te beginnen, zodat ik jullie daarna optijd het bed in kan knallen. Dat naar bed gaan wordt alleen zo lang mogelijk uitgesteld. Ik kijk samen met jullie zusje toe hoe jullie papa tijdens onze wekelijkse stoeipartij in elkaar beuken en wanneer het weer eens eindigt in janken omdat er iemand van het bed is gesodemieterd is de pret voorbij. Ik geef jullie een dikke kus en probeer jullie zusje tevergeefs weer in haar wiegje te leggen. Dan maar weer mee naar beneden …

Lieve kindjes van mama, mag het alsjeblieft weer zo’n dag worden? Zo’n dag als alle andere? Dat lijkt me heerlijk. Dan voel ik mij op en top mama, en dat is toch waar het allemaal om draait op Moederdag?

Ik hou van jullie, lieve schurkjes!

Kusjes,

Mama

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!