Menu & Search
Lunch: avocado op toast

Lunch: avocado op toast

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Allereerst, iedereen de aller aller beste wensen voor het komend jaar. Afgelopen week heb ik letterlijk op oliebollen, vlaai —ik ben en blijf een limburger— en wafels geleefd. Ik heb heel veel moeten werken en lucky for me, lag al dat lekkers op mijn werk voor het oprapen. (not so lucky voor mijn lichaam) In dit geval gelukkig, komt er aan alles een eind. Ik heb er nog buikpijn van.

Feestdagen zijn leuk, maar ik ben ook altijd erg blij als het allemaal weer afgelopen is want:  ♦ik hoef nu niet in de war te zijn over welke dag het eigenlijk is, me zorgen te maken over mijn outfit ♦of er geen ladders in mijn panty zit en helemaal niet onbelangrijk ♦of mijn lichaam wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Mijn lichaam schreeuwde, nee smeekte me namelijk om gezond voedsel. (vast en zeker een vitaminegebrek opgelopen) Ik heb gisteren daarom een lading aan groentes en fruit gekocht in de supermarkt.

Avocado op toast

Het was niet eens moeilijk om langs super aanbiedingen als twee zakken chips voor de prijs van één te lopen. Oké, een beetje moeilijk. Maar hey, ik heb het laten liggen en dat is wat telt. (niet die halve zak nibbits die nog in de kast lag, welke ik heb verslonden tussen het eten van bananen en sinasappels door)

Het was daarom ook niet heel moeilijk om een gezond ontbijtje voor deze dinsdag te verzinnen. Iets wat nooit verveeld is mijn favoriete fruit, advocado. Ja advocado is fruit, ik twijfel er altijd over maar ik heb het even opgezocht. Fruit dus!

Behalve dat ik het zo lekker vind, heeft avocado ook nog eens enorm veel goede eigenschappen. Avocado’s zitten namelijk vol met gezonde vetten, vezels, vitamines zoals E,K en B, foliumzuur en het helpt bij het beter opnemen van ander voedsel.

Ikzelf vind avocado echt heerlijk in combinatie met tomaat. Dat op toast en nog wat witte kaas of feta en je hebt echt een heerlijk en super healty ontbijt. Helemaal perfect voor als jij wél goede voornemens had dit jaar. Je kunt naast wat peper, zout en citroensap ook wat knoflook door de advocado doen, maar daar pas ik ’s ochtends persoonlijk liever voor.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 4 boterhammen
  • witte kaas of feta
  • 1 doosje cherrytomaten
  • peper en zout
  • 2 eetlepels citroen of limoensap

Ook lekker: 1 teentje knoflook en wat chilivlokken

Hoe maak je avocado op toast?

  1. Rooster de boterhammen en pel ondertussen de avocado en prak het met een vork in een kom. Doe er wat citroensap bij, peper en zout en eventueel een beetje knoflook en of chilivlokken
  2. snij de cherrytomaten in plakjes
  3. besmeer de toast met de geprakte avocado en beleg het met cherrytomaten. Verkruimel op het laatst witte kaas of feta erover.

Natuurlijk kun je avocado op toast ook perfect als lunch eten. Eet smakelijk!

Zijn jullie ook zo blij dat alles weer terug is naar normaal, of mochten de feestdagen nog wel wat langer duren van jou?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!