Menu & Search
Nog meer baarmoeder praat, over resetten

Nog meer baarmoeder praat, over resetten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Dat het momenteel een rariteiten kabinet down under is, had je misschien al gelezen in mijn poging tot het omschrijven van mijn hysteroscopie, oftewel een kijkje in mijn baarmoeder in de notendop. Om van een deel van die rariteiten af te komen moest ik aan de hormonen, of zoals de gynaecoloog het aan mij heeft uitgelegd: ‘We gaan je baarmoeder resetten.’

Dat idee sprak in ieder geval gelijk tot mijn verbeelding en zelfs heel geruststellend.  ‘Helpdesk falende baarmoeders, waarmee kan ik u van dienst zijn? Oh, maar mevrouw heeft u de resetknop al geprobeerd? Maakt u zich geen zorgen. Het enigste dat u hoeft te doen is dit knopje vijf seconden ingedrukt houden en uw baamoeder zal gerest worden.’

Hormonen pretpakket

Maar zo werkt het natuurlijk niet, too bad! Om tot het gewenste effect te komen mocht ik beginnen met een kuurtje Estradiol namaak vrouwelijke hormonen) en Provera (medoxyprogesteron oftewel namaak geslachtshormoon)

Doordat de apothekersassistente me vol medelijden aankeek had ik het gevoel dat deze medicijnen wel serious business waren. Ik moest vooral maar niet teveel in de bijsluiter neuzen, wat ik uiteraard natuurlijk lekker wel gedaan heb. Oestrogeen is ook voor vrouwen in de overgang, maar dat is (hoop ik) bij mij niet het geval. In mijn geval puur nodig om het baarmoederslijmvlies dikker te maken.

Ik had me enigzins voorbereid op het ergste, maar guess what? Ik voelde me in de zevende hemel onder dat kuurtje. Oké, mijn man kan dat misschien niet altijd beamen en heel misschien had ik af en toe wat last van tranen, maar over het algemeen voelde ik me vrij stabiel. Een gevoel dat ik al lange tijd niet had gehad.

Vervolgens moest ik beginnen met de Provera, en daar was ik wat minder blij mee want hier heb ik in het verleden al vaker ruzie mee gehad. Om een lang verhaal kort te maken, het doel bij de Provera was om ervoor te zorgen dat ik een menstruatie zou gaan krijgen.

Gefeliciteerd met je menstruatie

Een fake ongesteldheid, geheel in scene gezet. Nu vind ik menstruaties — thank god, de upperside van PCOS is dat ik in mijn geval gemiddeld maar 1 x in het half jaar de dag van de onafhankelijke eicel heb — echt zwaar k*t (wie niet) maar dit keer was ik oprecht blij met mijn hormonaal geladen status. Het betekende namelijk dat het resetten van mijn baarmoeder succesvol verlopen was. Mission accomplished, dank u gynaecoloog.

Een nieuw kijkje in mijn baarmoeder middels een echo met zo’n (starwars wapen) staaf echo probe out of space bevestigde dat ook. Halleluja.

Back to business

Voorlopig is mijn uterus dus weer even back to normal voor zolang als het duurt en ben ik weer back to business. Neemt niet weg dat de PCOS niet overgaat. Toch ben ik positief. Héél misschien een baby in mijn buik in het nabije 2016? Wie zal het zeggen. Voor nu denk ik, take it easy en we zien wel. (makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk)

Dat was het baarmoedernieuws van de dag weer. Hebben jullie nog nieuwtjes? Happy monday voor jullie allemaal. 

 bron foto

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!