Menu & Search
Mijn baby is geen baby meer (het eerste levensjaar zit erop)

Mijn baby is geen baby meer (het eerste levensjaar zit erop)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Vandaag, tien januari 2018 is het exact een jaar geleden dat mijn kleine meisje (mijn visje) het levenslicht tegemoet zwom in het bevallingsbad.  Één jaar en het voelt als gisteren. Verkeerde woordkeuze. Het voelt gelukkig niet meer zo. Het ”lijkt” net gisteren. In dat jaar heeft Nolah zich razendsnel ontwikkeld tot een kleine jonge dame met een eigen willetje. En niet zomaar een eigen willetje; nee, Nolah, is van de categorie pittige tantes en laat zich de kaas niet van het brood eten. Probeert iemand dat wel, dan kan hij een mep verwachten met de platte hand. In your face!

Eten of gegeten worden

Ze is dan wellicht wat heet gebakerd, maar wat moet je ook met twee van die drukke broers. Eten of gegeten worden. Hoewel ik echt niet van plan ben om een pitbull van mijn kleine meid te maken, moet ik er net iets te vaak om lachen als ze haar broers er weer eens van langs geeft. Dat heb je met de jongste.

Ik zou je terug willen proppen in mijn baarmoeder

mijn baby is geen baby meer
Get back in there!

Een kaarsje dus mag je uitblazen. Lief meisje, wat ben ik net als op je broers trots op je. Hoe je stapje voor stapje jezelf ontwikkeld. Van het eerste lachje tot aan je eerste stapjes. Je bent perfect met je grote verbaasde bruine ogen en je eigenwijze pluizige haar. Je wilt al zoveel en daardoor lijkt de tijd alleen maar sneller te gaan. Natuurlijk wil ik je dolgraag zien opgroeien, maar als het had gekund had ik je best nog even terug willen proppen in die baarmoeder van mij en alles over willen doen. (Ieh, later ga je je moeder om deze zin vast haten) Niet dat ik ergens spijt van heb, in tegendeel. Ik heb zoveel mogelijk genoten van deze bijzondere en mooie periode maar de tijd vloog sneller dan een Falcon HTV-2. (overdrijven is ook een kunst)

Drama-mama

Zoals je kunt lezen spat het drama van het scherm. Deze moeder heeft veel moeite met de eerste verjaardag van haar kleine meid. Meer zelfs als bij mijn jongens. Officieel geen baby’s meer in ons huis. Hoe ga ik dit overleven? Mijn kleine meid, één jaar. Dat moet gevierd worden met een prinsessentaart!

Ik hoor vaak wisselende verhalen. Sommige ouders vinden het vreselijk terwijl anderen de vlag uithangen. Ik ben benieuwd naar je mening. Vond jij het ook zo lastig toen de babyperiode erop zat of was je juist blij?

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!