Menu & Search
Beste blogpost wedstrijd|And the winner is …

Beste blogpost wedstrijd|And the winner is …

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ken je dat gevoel, dat je ergens binnenkomt en denkt, wat doe ik hier in vredesnaam? Kan-ik-me-nog-omdraaien-ik-wil-hier-niet-zijn-vlucht-nu-het-nog-kan. Dat had ik vorige week tijdens de prijsuitreiking van de 50 beste blogposts.

Toen ik de wedstrijd zag op schrijvenonline.org dacht ik: ‘ach, waarom niet’. Ik doe gewoon mee en zie wel wat ervan komt. ‘de 50 beste blogposts’ Die  titel kun je toch mooi in je zak steken. Tussen mijn nog minimale repertoire moest toch wel één pareltjes zitten die ik in ieder geval durfde te versturen?

Duizend woorden tellende blogpost

De voorwaarden waren dat het een post was van minimaal 1000 woorden. Amai! echt zoveel? Hoe dan ook,  alle genres waren welkom en mijn post over mijn eerste miskraam en het eerste deel van mijn romannetje dat ik schrijf voor Fiction Friday voldeden aan de eisen. Ik vond het trouwens wel dingetje om het daadwerkelijk te versturen.

Maar toen, eindelijk erkenning

Een aantal weken later toen ik al was vergeten dat ik mee had gedaan (probeert onverschillig over te komen en checkte iedere dag de mailbox) kreeg ik een mail exact zoals hier beneden beschreven.

Beste,

je bent bij de laatste 50, dus uw blog zal zeker en vast al  verschijnen in een ebook samen met de andere laatste 50 blogposts

Of je bij de uiteindelijke top 3 bent, en dus winnaar van een prijs, zal pas bekend gemaakt worden op zondag 25 oktober 2015 om 15u.

Hierbij ben je dan ook uitgenodigd voor deze prijsuitreiking, met een receptie die start om 14u.

Er worden enkel prijzen uitgereikt ter plaatse op de dag zelf van de bekendmaking, geen enkele prijs zal worden nagestuurd ofzo.

Wie in de top 3 valt en niet aanwezig is op de prijsuitreiking zelf heeft geen recht meer op zijn prijs. Deze prijs word dan gebruikt voor het volgende jaar.

De boekenbonnen zijn een jaar geldig maar enkel te verzilveren in de winkel van Standaard boekhandel te Alsemberg.

Gelieve deze mail af te printen en mee te brengen op de prijsuitreiking, opdat we de juiste indentiteit van elke deelnemer/winnaar kunnen controleren.

Wiejoe ik zit erbij. Amai wat veel spaties. Amai hebben ze de verkeerde? Er staat alleen ‘Beste,’ amai, moet ik helemaal naar Alsemberg? Géén prijs als je niet komt opdagen? Amai, maar ik kom wél in een e-boek. Ik ben trots op mezelf. Schouderklopje! (dit keer geen amai) HA-HA er staat af printen. Amai, welke van de twee die ik heb ingestuurd is eigenlijk uitgekozen?

Sorry voor mijn taalgebruik lieve zuiderburen die dit lezen, maar als ik in het Vlaams denk dan komt dit woord nou eenmaal bovendrijven. Het grappigste woord in het Vlaams ooit als je het mij vraagt.  (op microgolf na dan)

Toch maar gaan dan

Uiteindelijk kwam ik er via de site achter dat het om mijn inzending, het eerste hoofdstuk van Fiction Friday ging. Ik heb me dagenlang schuldig gevoeld dat mijn man en kinderen helemaal mee naar Alsemberg moesten voor een prijsuitreiking omdat ik zo nodig mee wilde doen. Maar ik besloot toch maar te gaan. Ik moest gewoon weten op welke plek ik geëindigd was en wat als ik eerste zou zijn? Zou ik me dan even 800 euro boekentegoed door de neus laten boren?

De prijsuitreiking

Na een doodsaaie rit van twee uur kwamen we eindelijk aan in Alsemberg. (een super mooie omgeving trouwens voor de wandelaars onder jullie) ik was de mail vergeten af te printen dus ik was een beetje nerveus of het wel goed zou komen maar tot mijn verbazing konden we zo doorlopen. Ik liep de boekhandel binnen en ging opzoek naar een zaal voor de prijsuitreiking. Het moment suprême. Maar de feestelijke receptie en prijsuitreiking werden gewoon in de boekhandel zelf gedaan. Wat verwachte ik dan? Een Emmy award feestje onder de blogposts? 

Boquet achtig dokters romannetje

Gelukkig hadden ze wijn, donuts en chocola. Heel veel chocola zoals dat hoort in België. Daar vergrepen we ons maar aan tot de verlossende prijsuitreiking. Ik was overigens de jongste daar, en de enige met een persoonlijke-mama-food-lifestyle en schrijfblog. ‘Mijn mama heeft al twee boeken geschreven’ hoorde ik een meisje achter me tegen iemand vertellen. Kwam ik aan met mijn boquet -achtige doktersromannetje.

prijsuitreiking
In afwachting van …

Toen ze eindelijk de prijswinnaars bekend gingen maken (vanachter de toonbank, serieus!) was ik ook nog eens zenuwachtig. Wat zeg ik, ik stond te beven als een rietje en had ogen als het welbekende hert dat in de koplampen kijkt van de adrenaline. Toen ik niet gewonnen had gleden de spanningen gelukkig ook weer weg en maakte plaats voor teleurstelling. Ze maakte niet eens bekend op welke plaats ik was geëindigd. Had ik #$%@ twee uur in de auto gezeten om geglazuurde donuts te eten en vervolgens weer twee uur terug te rijden?

Als troost gingen we wél naar de afhaalgriek! (comfort food) En ik sta wél in een e-boek met de beste?! 50 blogposts. Mission accomplished!

Tot zover het verslag van de prijsuitreiking. 

P.S Bedankt iedereen voor het duimen! Ik wil niet ondankbaar zijn en vind het super dat er een initiatief is genomen om zo ook blogs de waardering te geven die ze verdienen. De organisator had er duidelijk ontzettend veel moeite in gestoken en daar heb ik veel respect voor. Het negatieve ondertoontje komt uit niets anders voort dan dat ik een ontzettend slechte verliezer ben (en een flinke portie frustratie)

Kun jij goed tegen je verlies?

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!