Menu & Search
Blogger by nature: scholing over bloggen

Blogger by nature: scholing over bloggen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hoewel bijscholing nooit tot mijn favoriete onderdeel behoorde (buikpijn van de zenuwen) toen ik nog werkzaam als verpleegkundige was in het ziekenhuis, besloot ik me toch aan te melden voor een kennisevent voor bloggers. En hoewel ik tot het einde getwijfeld heb om een kaartje te kopen, heb ik nog nooit zo graag naar een scholing toe gewild. Ten eerste omdat ik het bloggen inmiddels ontzettend serieus ben gaan nemen en mijn blog en artikels wil blijven verbeteren. En ten tweede omdat sinds ik niet echt collega’s meer heb, het dé manier was om kennis te maken met mijn collega bloggers. 

Investeren in mijn blog

Die ochtend was het dus zo ver: ik ging eindelijk investeren in mijn blog. Dingen leren, mede bloggers offline ontmoeten en netwerken met leuke merken en PR-bureaus. Ik was zo opgewonden als Freek Vonk die zojuist een papegaaivis had zien zwemmen en kon er de halve nacht niet van slapen. Hoewel ik mijn tas voor de volgende dag al had ingepakt met visitekaartjes, een notitieboek en pen had ik eigenlijk nog steeds niet besloten of ik met de trein of met de auto zou gaan. Ik besloot het lot te laten kiezen. Wat niets anders wil zeggen dan dat ik de volgende ochtend afhankelijk van hoe laat ik wakker zou zijn, zou beslissen welk vervoersmiddel het zou gaan worden.

Natuurlijk had ik het al kunnen raden. Ik stond weer veel te laat op en moest dus wel met de auto om nog op tijd  te kunnen komen.

Nog nooit zo gemotiveerd geweest

Op wat vervelende vrachtwagens die zo nodig moesten inhalen na, verliep het ritje naar Soest, uitermate soepel. “Helemaal in Soest?” hoor ik de Venlonaren onder mijn lezers denken. Nou ja, dat is wat ik dus ook dacht. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal wel mee en kwam ik precies op tijd aan in het Stayokay hotel waar het event dit jaar voor de tweede keer werd gehouden. Een mooie locatie trouwens!

Een beetje onwennig liep ik naar binnen. Allemaal dames en een heer die net als ik vol passie de leukste, handigste en mooiste stukjes tekst schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al vrij snel raakte ik aan de praat met bloggers die ik herkende en daardoor voelde ik me al snel op mijn gemak. Niet veel later begon de eerste workshop. Eentje over SEO voor gevorderden, gegeven door Caroline Geven, werkzaam bij YOAST (een soort hulpmiddel dat je op je blog installeert en je helpt om je website zoekmachine te optimaliseren)

Nog nooit eerder heb ik zo enthousiast aantekeningen lopen maken in mijn notitieboekje. Hoewel het wel college leek, was ik nog nooit zo gemotiveerd geweest als nu. Wat was dit interessant en leerzaam. Bevestigd nogmaals dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

De kans om te netwerken

scholing over bloggen

Na de workshop over SEO, was het tijd voor een heerlijke lunch waar ik de kans kreeg om nog meer te kletsen. Daarna was er een volgende workshop en last but not least: de mogelijkheid om te netwerken. Een beetje spannend in het begin, maar ik besloot dat kleine verlegen meisje in me (na drie rondjes kijkend naar mijn schoenen over het netwerkplein gelopen te hebben) gewoon aan de kant te schuiven en maakte met iedereen die er stond een praatje en strooide met mijn visitekaartjes als nooit te voren. Oh, en uiteraard gooide ik ergens nog een kop koffie om. Niet omdat ik lomp ben maar om mijn territorium af te bakenen. (Nee, ik ben echt vreselijk lomp)

Geen dag zonder drama

Na het netwerken was het tijd voor een borrel. Lekkere hapjes en glaasje Prosecco hadden we allemaal wel verdiend want het was een intensieve en leerzame dag. Uiteraard gaat de dag niet voorbij zonder de nodige drama vanuit mijn kant. Helaas had ik niet echt de kans om lang te blijven hangen tijdens de borrel want ’s werelds slechts voorbereide blogger had geen oplader om haar telefoon annex navigatie op te laden bij zich en moest met nog maar 15 procent batterij op de teller van haar Samsung AKA Samantha en aangezien ik in mijn eigen stad nog verdwaal, werd het dus tijd om al vrij vlug afscheid te nemen van het event.

Gelukkig kwam ik op de terugweg een benzinestation tegen welke ook telefoonopladers verkochten en daardoor kon ik toch nog onder begeleiding van Google Maps mijn weg vervolgen. Al was een kopje koffie ook geen overbodige luxe geweest. Ik was namelijk zo moe dat ik het laatste stukje noodgedwongen van spotify afspeellijst moest wisselen naar een lijst vol sing-a-longs. Zo hield ik me de laatste kilometers wakker met onder andere Cindy Lauper en Phil Collins en blèrde uiteraard vrolijk mee. Achteraf gezien, hadden deze nummers die deze dag afsloten prima het officiële lied van Blogger by nature 2018 kunnen zijn, want: Girls just wanna have fun, en het was zeker weten another day in paradise.

Joyce van de Pas (MamsatWork.nl), Esmee Branbergen (Website4mama.nl) en Marguerita Suddaby (Marstyle.nl) bedankt voor de onwijs goede organisatie en de leerzame dag. 

Ben jij ook altijd zenuwachtig in onbekende situaties? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!