Nu aan het lezen
De boshut in Herkenbosch, hier kun je je kinderen uitlaten! (terwijl papa en mama lekker chillen)

De boshut in Herkenbosch, hier kun je je kinderen uitlaten! (terwijl papa en mama lekker chillen)

Boshut in Herkenbosch kindvriendelijk uitje Herkenbosch

Hoewel het toch echt geen honden zijn, moeten onze kinderen regelmatig even uitgelaten worden. Oké, dit klinkt misschien denigrerend, maar ik bedoel natuurlijk dat ze af en toe even uit moeten razen om hun energie kwijt te kunnen. Inmiddels heb ik wel een klein lijstje opgebouwd met gelegenheden in de buurt waar we met de kinderen naartoe kunnen zodat ze even lekker kunnen rennen voor zowel binnen als buiten, maar het blijft zoeken naar leuke kindvriendelijke plekken hier in Limburg. 

Het was toeval dat ik de boshut tegenkwam toen we op een zondagochtend naarstig opzoek waren naar iets om met de kinderen te gaan doen. Het klonk als een mommy and daddy place made in heaven, dus ik zat te popelen om  hier naartoe te gaan en was benieuwd of het aan mijn eisen zou voldoen:

Mijn wishlist voor de ideale plek om kinderen uit te laten:

 • Speelgoed en het liefst een speeltuin waarmee of waarin de kinderen zich uren kunnen vermaken
 • Goede koffie en thee (zéér belangrijk)
 • uitzicht op wat de koters allemaal uitvreten
 • goede borrelhapjes (minstens zo belangrijk)

Valt best mee met hoe veeleisend ik ben toch?

De boshut in Herkenbosch, kindvriendelijk (en papa en mama proof)

Vanuit Venlo is Herkenbosch ongeveer 20 minuten rijden. Niet heel ver. De dag dat wij er waren (een zondag) was het er gezellig druk, maar nog genoeg ruimte om te zitten. Er waren ook veel mensen op pad die hier komen om te wandelen. De boshut ligt namelijk middenin het nationaal park ”de Meinweg”. Een schitterende plek, dus neem je wandelschoenen mee! We hadden onze lompe maar lieve zwarte viervoetervriend, Nelson niet meegenomen maar dit had prima gekund. Honden zijn hier gewoon toegestaan en er is zelfs een ”doggybar” aanwezig.

Omdat het zo’n mooi weer was zijn we op het terras gaan zitten, maar binnen is het ook erg gezellig en sfeervol ingericht.

Niet onbelangrijk: Buiten zijn er diverse speeltuintjes rondom het gebouw, maar binnen kunnen de kinderen ook spelen

De speeltoestellen vielen goed in de smaak bij onze apen. (5 en 7) naast dit soort speeltoestellen was er ook een kabelbaan. (Die dingen doen het altijd goed, alleen haat voor de lange wachtrij. Stiekem zou ik in mijn tuin ook wél een gigantische kabelbaan willen hebben)

Lekkere koffie en andere hapjes om papa en mama blij te maken

Iets wat ik belangrijk vind is dat de koffie en thee niet van die goedkope automaat troep is. Deze koffie was gewoon goed! Check mijn latte macchiato ook. Naast goede koffie drinken kun je hier ook goed borrelen, lunchen en zelfs dineren. (de mosselen met friet en fles wijn staan hoog op mijn lijstje)

See Also

Wij gingen voor een grote borrelplank met kaas, bloedworst (en andere worst) met stroop, brood met diverse dopjes, en gefrituurde dingetjes (altijd goed)

Een wijntje die hier perfect bij past is de pinot grigio op de kaart. Die was echt super lekker!

Borrelplankje de boshut
Genieten op z´n Limburgs voor papa en mama.

Wat kun je hier nog meer doen?

Wanneer je niet de hele zondagmiddag op je luie gat wilt zitten, iets wat ik wél deed dan kun je ook meedoen aan “hap en stap” een soort van wandeling langs dit soort café’s en restaurantjes waar je langs komt voor onder andere  voor-hoofd- en na gerecht. Uiteraard kun je ook op eigen houtje wandelingen maken. Er zijn allerlei leuke routes! Op woensdag is hier een kids middag voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Leuke avonturen in samenwerking met staatsbosbeheer. En last but not least: iedere dag een Brand bierproeverij.

(verder worden hier ook erg leuke kinderfeestjes georganiseerd en andere evenementen zoals binnenkort een familyrun voor KIKA)

Wij hebben er een nieuw lievingsplekje bij!

P.S. voor de Pokémon go fans zoals deze nerd: hier zijn 3 pokestops en ook nog een Gym.

Fijne zondag  iedereen! Waar laat jij je kind het liefst even lekker uitrazen?


Koffie drinken bij de Boshut in Herkenbosch
Onthouden? Pin deze afbeelding naar je Pinterestbord!
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (5)
 • hahahahaha mijn kind laat zichzelf wel uit bij tijd en wijle 😀

  maar klinkt als een ideale plek, zoiets ken ik ook in Wageningen, De Panorama Hoeve namelijk, maar daar heb je soms wachtrijen, is ook een pannenkoeken huis namelijk 😉 Bij Ede ligt het.

  PS, ik krijg telkens nu de opmerking dat mijn website ongeldig is… moet het dan copy/pasten vanaf boven bij mijzelf en pas dan pakt ie het.

  X

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top