Menu & Search
Buiten de deur thuiswerken: waar moet een goede werkplek aan voldoen

Buiten de deur thuiswerken: waar moet een goede werkplek aan voldoen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Buiten de deur thuiswerk doen? Huh? Natuurlijk is thuis de beste plek om te werken. Of je nou aan je scriptie werkt, die ene roman of zoals mij aan mijn website. Het is goedkoop, je hebt je eigen spullen en je kunt zelfs je joggingbroek aanhouden. Vooral dat laatste is een belangrijke reden om thuis te werken.;-)

Maar voor mama’s  en papa’s met kinderen die nog niet op de basisschool zitten is het lastig om ’s ochtends productief te zijn. En laat je nou juist in de ochtend het beste presteren.

Werken zonder afleiding

Dan kan buiten de deur werken de oplossing zijn. Het voordeel is dat je geen afleiding hebt van andere klusjes die thuis nog moeten en als het goed is geen kinderen of huisdieren (mijn kat loopt altijd over het toetsenbord) die je aandacht vragen. Daarom laat ik af en toe een oppas komen zodat ik buitenshuis kan werken.

Ik ga eigenlijk bijna altijd naar het centrum van Venlo, mijn hometown, omdat daar de meeste plekken zijn om te kunnen zitten met je laptop en tegelijk ook nog een goede kop koffie of thee te kunnen scoren. De koffietentjes schieten daar echt als paddenstoelen uit de grond en daar ben ik natuurlijk weer heel erg blij mee.

Maar sinds ik vaker buiten de deur werk merk ik ook dat ik steeds kieskeuriger wordt en meer eisen stel aan een goede werkplek en dat is lastig want dan vallen er al veel plaatsen af. Zo zat ik laatst in het kattencafe in Venlo, maar de katten stalen mijn eten en daarvoor kreeg ik ook nog op mijn kop want ik moest natuurlijk opletten, haha! Op een andere plek waren er geen stopcontacten en met een bijna lege accu, is dat niet zo handig.

Aan deze dingen moet een werkplek voldoen voor mij:

  • Voldoende stopcontacten: Stel je voor dat je net lekker in de workflow zit en je laptop er plotseling mee dreigt op te houden. Blijkt de enigste plek met stopcontact ook nog bezet te zijn. Niets vervelender dan dat.
  • Comfortabele stoelen: Je wilt natuurlijk geen rugpijn hebben na een ochtendje werken. Ik heb echt een comfortabele stoel nodig om productief te kunnen zijn. Anders kan ik me niet concentreren.
  • Rust: Dat is dus het grootste probleem want de meeste koffietentjes zitten bomvol met mensen die gezellig met elkaar aan het kletsen zijn. Can’t blame them! En koffietentjes waar niemand zit is meestal niet zo’n goed teken. Een alternatief is natuurlijk oordopjes of een hoofdtelefoon meenemen met noise canceling.
  • Iets te drinken en te eten: Er komt absoluut niks van werken terecht wanneer ik niks te drinken en te eten heb. Op een lege maag kan ik echt niet werken, maar wie wel? Dat je iets te drinken of te eten kunt scoren is dus van levensbelang voor mij. En dan het liefst tegen niet al te hoge prijzen. Al helemaal als je moet leven van een karig studentenloontje of in mijn geval even wat minder werkt.
  • Wi-Fi: De laatste van het lijstje maar echt enorm belangrijk. Wi-Fi! Even wat opzoeken op internet of om je mails weg te werken. Een must. Van de andere kant kan het je natuurlijk ook afleiden maar dan kun je het internet ook tijdelijk uitschakelen.

De eindconclusie

En als ik al deze punten na ga dan blijven er zoals ik al zei niet veel plekken over op een plek na. En laat dit nou net de plek zijn waar ik dit artikel uit mijn toetsenbord knal zonder enig oponthoud en met een prima koffie on the side. Het leescafé in Venlo. Deze plek is onderdeel van de bibliotheek en biedt alles op mijn lijstje. Dan kan ik dus maar tot een conclusie komen en dat is lekker blijven zitten en nooit meer switchen, want dat kan alleen maar tegenvallen. Tenzij er iemand met een wel heel goed alternatief komt .

Waar werk jij het liefste, en waar moet die werkplek aan voldoen?

Inspirerend artikel? Pin deze afbeelding naar je bord op Pinterest om dit artikel te bewaren.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!