Nu aan het lezen
Camping Sempre Verde: zorgeloos kamperen met kinderen

Camping Sempre Verde: zorgeloos kamperen met kinderen

Hoewel het bruin op mijn armen en benen langzaam vervaagt en de kinderen alweer een paar weken in de schoolbanken vertoeven, denk ik nog vaak aan onze vakantie afgelopen juli.

Zoals ik eerder dit jaar schreef hadden we een campingplaats geboekt op camping Sempre verde (altijd groen) in le Marche, Italië. Een kleine camping die zich in het hoogseizoen voornamelijk richt op gezinnen met (kleine) kinderen. Wij zelf waren er met onze kinderen van 9, 7 en 2.

Ik heb hier vast wel al vaker laten vallen dat mijn haren recht overeind gaan staan van massacampings en dus ga ik steevast ieder jaar opzoek naar kleinschalige campings maar wel met voldoende faciliteiten. Dat is nog niet zo makkelijk kan ik je zeggen.

Hoewel het niet direct onze bedoeling was om wéér naar de regio le Marche te gaan (midden-oost Italië) aangezien we al twee keer bij camping Podere sei Poorte waren geweest, was dit zeker ook niet uitgesloten. De regio beviel ons (op het verre rijden na) perfect en we waren er nog lang niet uitgekeken.

Dus toen onze vrienden deze camping aandroegen waren we snel overstag. (het werd hoe dan ook gezellig met veel barbecues en limoncello)

Eerste indruk

Na een rit uit de hel (dat dan weer wel) waarbij we ook nog eens veel te vroeg aankwamen omdat we de nacht hadden doorgereden, was het een aangenaam aankomen bij de camping. De eigenaren Elsemarijn en Wim-Martijn gaven ons meteen een aangenaam welkom en we kregen zelfs een rondleiding over de camping. Mijn eerste indruk: de camping doet zijn naam eer aan. Wat een prachtig groene en ruimtelijk opgezette camping is dit. Daarnaast was er zoveel te spelen voor de kleintjes. Skelters, fietsjes, houten huisjes, zandbak (…)

Ik was de kinderen eigenlijk vanaf het begin ”kwijt”.  Niet kwijt omdat ik ze nergens meer kon vinden maar kwijt als in lief spelend op een afgebakend en overzichtelijk terrein. Oftewel: de vakantie kon beginnen!

En dat lukte aardig. De eerste dag gingen we uiteten bij de buurtjes, waar ook het zwembad gelegen is (hiervoor kun je een abonnement afsluiten bij de camping). En de dagen die daarop volgden wisselden we af met pizza-avond op de camping, barbecues en uiteten in de naastgelegen dorpjes.

Activiteiten

Die pizza-avond op de camping is overigens echt top! Lekker eten uit dozen, onbeperkt wijn en op het einde Limoncello. Gegarandeerd feest. En behalve pizza-avond werden er ook nog tal van andere activiteiten georganiseerd zoals een film-avond voor de kinderen (en ook een beetje voor de volwassenen), een fotowedstrijd, wijnproeverijen en noem maar op. En de avonden dat er niks georganiseerd was brachten wij door met 30-seconds en klaverjassen.

De dagen dat we daar waren vlogen zorgeloos voorbij. Een middagje zwemmen, een stadje bezoeken, of een dagje strand OF en ik wil hier extra aandacht aan besteden: spelen in de rivier, de Cesano.

Plezier in de rivier

Op warme dagen bij uitstek de beste plek om verkoeling te zoeken. De kinderen vermaakten zich hier opperbest. Dammetjes bouwen, vissen vangen, plonzen en de beektochten die georganiseerd werden.  Oké, ik geef het toe. Ook ik had heel veel plezier in de rivier. (wow, dat klinkt fout)

De omgeving

In de omgeving is meer dan genoeg te beleven. Zowel voor jong en oud. Hoewel onze uitjes voornamelijk uit stadjes bezichtigen en ijs of pizza eten bestond, zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen te doen en zien. De omgeving is ontzettend mooi en lijkt veel op Toscane maar dan minder toeristisch.

Bekijk ook

Onze favoriete plekjes waren voornamelijk: Corinaldo, Urbino, het strand van Senigallia en Pergola. Waarbij Corinaldo er voor ons écht uitsprong. Maar er zijn nog veel meer plaatsjes te bezichtigen zoals Fano, Pesaro en zelfs Ancona is goed te doen.

Polentafeest in Corinaldo
Strand van Senigallia

En wil je een dagje met je billen op een paradijselijk strand liggen? Bezoek dan zeker even Sirollo. (ik ken het helaas alleen van Instagram omdat we niet zo lang in de auto wilden zitten en Senigallia ook gewoon een topstrand is, maar ik moet hier nog een keer naartoe.)

Praktische informatie en tops

  • De camping is ruim opgezet en heeft 16 XL plaatsen variërend tussen de 130 m2 en 160 m2  maar (voor de glampeerders) je kunt er ook een safaritent of belltent huren.
  • Je kunt een koelkast en tarp huren (aanrader voor als je dit zelf niet hebt want de plekken zijn nog niet zo schaduwrijk omdat het een vrij nieuwe camping is)
  • Het zwembad is van de buren, hiervoor kun je los kaartjes kopen maar ook een abonnement afsluiten. Houd rekening met deze extra kosten. Op de camping is echter ook een groot opzetzwembad en een heerlijk riviertje waar je prima een middag kunt vertoeven. Ook met de allerkleinste!

  • De camping is autovrij en dat is superfijn!
  • Iedere campeerplek heeft een eigen picknicktafel en op het terrein zelf zijn ook nog picknicktafels om aan te zitten. Daarnaast staan er op het terrein ook bbq’s.
  • Er wordt van alles georganiseerd op de camping. Informatie is te vinden bij het sanitairgebouw maar daarnaast zijn de eigenaren ook super toegankelijk.
  •  Broodjes kun je iedere dag bestellen en de dag erna ophalen bij het sanitairgebouw.
  • De camping heeft super fijne en warme douches. Ik heb hier geen enkele keer meegemaakt dat er geen douche beschikbaar was. Daarnaast is alles brandschoon!
  • De camping is goed te bereiken, ook met caravan en vouwwagens. Máár dan moet je wel de aanwijzingen van de camping aanhouden en niet vertrouwen op je navigatie zoals wij lekker eigenwijs deden.

Eindconclusie camping Sempre Verde

Moet ik nog meer zeggen? De eindconclusie is wel duidelijk denk ik. Sempre Verde is een heerlijke kleine en kindvriendelijke camping waar je als ouders zeker ook aan je rust toekomt. En mocht het dan nog niet lukken? Dan heb je altijd nog de pizza avonden waar je aan zelfmedicatie kunt doen met een karafje wijn of twee.

Oké, nog één ding dan: ben je van plan om te boeken? Wees er dan snel bij!

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top