Menu & Search

Mijn carnavalsoutfits door de jaren heen

Mijn carnavalsoutfits door de jaren heen

Ik mag mijn afkomst niet verloochenen. Ik ben een Limburgse, en waar denk je anders aan dan carnaval wanneer je aan een Limburger denkt? (of vasteloavend, zoals wij het hier zeggen) Je groeit er mee op en weet niet beter dan dat eens per jaar iedereen los gaat in de meest creatieve, mooie en gekke outfits. 

Over drie weken is het weer zover, en eerlijk gezegd heb ik —net als ieder jaar— geen idee wat ik ga dragen. Even voor de duidelijkheid, ik mag er dan mee opgegroeid zijn, die hoempa muziek zal nooit helemaal mijn ding worden, net zoals mezelf volgieten met bier en vier dagen lang weer en wind trotseren in een maffe outfit. Oké, in het pré historisch tijdperk van mijn wilde tienerjaren misschien. Maar de laatste jaren ben ik niet meer zo fanatiek. Ondanks dat ben ik echt wel een beetje jaloers op al die Limburgers die al vier maanden van te voren weten wat voor outfit ze gaan kiezen, en het mogelijk zelfs helemaal zelf maken. Alles past bij elkaar, ziet er kleurrijk uit en de mensen zijn vaak onherkenbaar. Mijn outfits daarentegen zijn ieder jaar weer impulsief gekoze maffe outfits.

Carnaval, heeft overigens niets minder te maken dan met het nog een keer volledig losgaan voordat een lange periode van vasten eraan komt. (tot pasen nog wel) Een soort ramadan, alleen dan voor christenen.

Maar ik typ dit niet om te kletsen over religie. Nee ik deel vandaag mijn carnavalskiekjes exclusief met jullie, and men sommige zijn fout!

Carnavalsoutfits van toen en nu

Jeanine 46

Hier had mijn moeder het nog in de hand en was ik cowgirl. Best wel schattig toch? Ik was ook een keer clown en boerin. Maar meestal indiaan of cowgirl. Hebben jullie het Barbiepaard onder de tafel ook gespot? Wie van jullie had er ook zo eentje?

Jeanine 27

In groep acht was ik uitgeroepen tot prinses carnaval. Ondanks dat ik liever prinses wou worden van en fancy kasteel was ik er toch wel blij mee. Volgens mij heb ik mijn rol best goed vervuld. Alaaf!

En toen kwam er een periode dat ik niet meer op de foto wou, thank god.  Dat duurde voort tot ik ongeveer 17 of 18 jaar was.

Supra

Vanaf hier ging het ook grandioos mis! Niks creatieve kleurrijke outfits. Weet je wat? Ik word poetsvrouw. Wel met allemaal leuke attributen van de Action zoals een zeem én een spuitflesje. Denk daar een paar biertjes bij en je hebt heel veel plezier. Dit was denk ik zo de meest hilarische carnaval ooit. (en de meest slechte voor mijn lever)

Camera

Op deze foto was ik bijna een jaar zwanger. Tijdens mijn zwangerschap was het al helemaal lastig om een pak te vinden dus kocht ik heel toepasselijk een koeienpak. Ik ben heel dankbaar dat daar geen foto van is.  Heel toepasselijk was ik hier een desperate housewife. Nouja, ik haal het er nu niet meer uit hoor. Jullie? Maar toen leek het een grandioos idee. Gezichtsmasker op, wasknijpers en theedoek in haar en badjas aan. Babyfles in mijn zak. Man ik zweette peentjes in de kroeg. Maar hey, ik was wel een desperate (eerder hele vreemde, gestoorde) housewife.

Camera

En hier ging het nog meer mis. Ik dacht dat ik Katy Perry kon imiteren en onder dit witte met snoepbeplakte colbertje had ik een look a like jurkje zoals hierbeneden uit de clip: California gurls. Lijkt precies toch? 😉

katty_perry_v2

Dacht je dat je alles gezien had? Nee het kan nog veel en veel erger. Echt, ik weet niet wat ik dacht hier. (overigens is dit gewoon van een jaar geleden) Vervroegde midlife crisis? Ik moet hier Samantha de Jong voorstellen, beter bekend als Barbie. Terwijl ik er nu naar kijk denk ik eerder dat dit Barbie is die zich met carnaval verkleed heeft als Tupac Shakur.

IMG-20150214-WA0007 (1)

What’s next? Ik ben nu al bang voor mijn volgende zogenaamde laatste-moment-briljante ideeën voor carnavalsoutfits.

Vier jij carnaval en hoe? Heb jij nog een tip voor deze desperate barbie poets en huisvrouw? I’m all ears. 

p.s. nogmaals sorry(not)sorry voor die laatste foto!

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!