Nu aan het lezen
Coldplay kaarten scoren, de zes fases die ik ondervond

Coldplay kaarten scoren, de zes fases die ik ondervond

coldplay kaarten krijgen

‘Coldplay geeft optreden in Amsterdam Arena’  door deze headline werden mijn ogen toch even twee, nee zelfs drie keer zo groot. Hier zat ik al tijden op te wachten. Chris Martins hemelse stem in real life beluisteren en me laten meevoeren op Coldplay’s muziek stond al een tijdje op mijn spreekwoordelijke bucketlist. Een echte bucketlist heb ik niet, maar als ik die had, dan stond dat er letterlijk. 

Bucket list Jeanine: 

 • Een idyllische boerderij met geitjes
 • Een boek uitbrengen
 • Chris Martins hemelse stem in real life beluisteren
 • Cocktails drinken bij Fernando in een all inclusive hotel bij een of ander tropisch oord.
 • Louboutins kopen

Zie je?

De zeven donkere dagen voor het scoren van Coldplay kaarten

Terug naar Coldplay. In het nieuwsbericht stond dat ik maarliefst één hele week in spanning moest zitten voordat het kaartjes koop festijn kon beginnen. Tenzij ik de gelukkige bezitter van een American Express kaart was, dan kon het al twee dagen eerder — ik had ‘m er bijna voor aangeschaft — maar tot die uitverkorene behoorde ik niet dus zat er niets anders op dan zeven dagen lang wachten. Gelukkig had ik het druk genoeg met het voorbereiden van een diner voor vijftien personen dus afleiding genoeg. Misschien zelfs een beetje teveel, want ergens in de chaos was ik zelfs even vergeten dat die vrijdagochtend de kaartverkoop van start ging.

Fase 1, de blije ongeduldige puppy

Gelukkig kwam ik er een uur van te voren achter en sprong opgewonden achter mijn laptop. Ik had maar een missie, die virtuele wachtrij bij ticketmaster door komen. (hier heb ik eerder traumatische ervaringen van opgelopen voor een John Mayer concert.

Coldplay kaarten scoren, let the game begin! Zo zat ik achter de computer met die zelfde bambi ogen die ik had toen ik las dat Coldplay naar Nederland kwam. Vlug probeerde ik mijn ticketmaster account. Inloggen verliep soepel, oftewel: de concertkaart-goden waren gunstig gestemd. En zo zat ik daar te staren naar ‘u kunt nog geen kaarten bestellen’ wachtend op een teken van leven. Refresh, refresh, refresh. TOT de verveling toesloeg. (al na twee minuten) Verveling, mijn grootste vijand. Ik ben namelijk in het bezit van een concentratievermogen van een goudvis.

Fase 2, PANIEK, PANIEK PANIEK

Ik liet me dus even afleiden door het lezen van een paar blogs, het laatste nieuws van nu.nl en het lezen en typen van leuke anekdotes op twitter.  Tot het opeens kwart voor tien was. SHIT. Gelukkig was ik al ingelogd op mijn account dus … fout gedacht. Ticket master had me gestraft voor mijn onoplettendheid. Ik moest opnieuw inloggen, en toen …. De wachttijd bedraagt 30 tot 60 minuten. Nogal een wezenlijk verschil. Ik kreeg een déjà vu van mijn John Mayer trauma en even wilde ik het opgeven, maar ik bedaarde.

Fase 3, Ik heb de hoop nog niet opgegeven

Naïef of niet, nu zat ik toch echt gekluisterd aan het beeldscherm, die fout mocht ik niet nog eens maken. Het witte cirkeltje was mijn obsessie. Iedere keer toen het cirkeltje vooruitgang boekte klapte ik in mijn handen. Helaas waren het geen 30 maar 60 minuten die ik moest wachten.

FASE 4, Wederom PANIEK, PANIEK en haat aan CAPTCHA

Inmiddels zat ik in de kritieke fase 4. Het moment van de waarheid. Ik was door de wachtrij heen. Mijn ogen schoten alle kanten op, maar ik snapte er geen bal van. Waar moest ik klikken. Als een malle klikte ik alles aan, zoveel keuze, wilde ik HOT tickets, platinumtickets, rolstoelkaarten, kaarten inclusief parkeerplek, kaarten met merchandise, rode, groene, blauwe, gele kaarten. Na vijf minuten had ik de goede kaarten gevonden en ontdekt hoe ik die kaarten moest bestellen, verscheen er een of andere vage CAPTCHA code die echt ik meen het onleesbaar was, na 10 pogingen en een spoed consult bij de Pearl kreeg ik het voor mekaar. Maar toen …

FASE 5, when you try your best but don’t succeed

Mijn best had ik zeker gedaan. Ik had twee uur lang voor mijn laptop gezeten. Honderd Captcha codes uitgeprobeerd, alle nieuwsberichten, twitter en andere social media nauwlettend in de gaten gehouden voor die kaarten maar alles dat er kwam te staan was:

Helaas, de door u gekozen kaarten zijn niet meer beschikbaar. Probeer het nog eens maar dan met andere kaarten.

Nou en dat deed ik. Wel 100 keer, maar tevergeefs. De kaarten waren uitverkocht. Typisch een: ‘when you try your best but you don’t succeed momentje. Could this be worse? Zong Chris Martin me toe. De teleurstelling was groot, zelfs het eten van tien chocolade letters konden mijn humeur niet meer redden.

See Also

Fase 6, Euforie

Maar toen verschenen er berichten op de Coldplay pagina dat ze voor sommige steden een tweede concert aankondigde. Amsterdam stond erbij! Niet veel later liet Ticketmaster ook weten dat er een tweede concert kwam en dat er DIRECT kaarten te krijgen waren. Ik klikte, klikte, veegde zweetdruppels weg en klikte nog eens, staarde me weer blind op de CAPTCHA code en SUCCES. Vier kaarten voor Coldplay. Ik was zo ontzettend blij dat ik wel drie vreugdedansjes heb gedaan. Om het compleet te maken bestelde ik ze mét cadeau verpakking, zodat ik ze als verassing onder de kerstboom kon leggen.

Haha, not. Ik appte mijn man, liet hem vijf lange minuten in de waan dat het mislukt was en belde hem toen op dat het wel gelukt was.

This could be paradise …

Maar verder ben ik helemaal down to earth hoor. Ben jij ook ergens heel erg fan van?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (28)
 • Super dat je kaarten hebt kunnen scoren! Wij zaten met een groep er ook voor. Helaas is niemand er doorheen gekomen. Echt balen. Paar jaar terug konden we helaas niet naar het concert van Coldplay tijdens Rock in Rio. Toen hadden we kaarten gewonnen, maar wegens omstandigheden toen last minute verkocht. Dit was de ultieme kans geweest. Ik was net van de website van TicketMaster af toen het 2e concert aangekondigd werd. Helaas kwam ik toen opnieuw in de wachtrij van 60 minuten. Balen 🙁

  • Ooh dat is inderdaad heel erg balen 🙁
   Jammer dat je ze een aantal jaren geleden hebt moeten verkopen. Ik had echt heel heel heel veel mazzel dat ik nog niet van ticketmaster af was de 2e keer.

 • Ik wilde heel graag naar het concert van Prince. Op die dag was Ticketmaster niet op zijn best. Hoewel we in de wachtrij stonden (online dan) grepen we er toch naast, ondanks dat ze een tweede verkooppoging deden de volgende dag. Echt vervelend. Ik teer nu maar op de keren dat ik Prince zag, na zelf in de rij gestaan te hebben, fysiek.
  Maar Kaiser Chiefs is ook leuk en minder populair in NL, dus daar zijn we al twee keer heen geweest (en Paradiso was vroeger toch beter. Nu was de akoestiek echt zoek).

  • Ik ben ook in Paradiso geweest en vond in tegenstelling tot de verhalen de akoestiek ook niet top. Wat een gedoe met ticketmaster he?

 • Ja ben ik maar daar kan ik heel relaxed bij bestellen omdat de band niet zo heel bekend is behalve bij de fans en hoe word je fan? door een keertje te gaan en dan ben je verkocht, lol, gaat ook niet via ticketmaster dan, wel gewoon bij de concertzaal of theater waar ze spelen…. lol.

  Oh ja en madonna, maar live hoef ik haar niet te horen, dan koop ik wel een dvd 😉

  X

 • Wat gaaf dat het gelukt is! Lijkt me echt super om naar Coldplay te gaan. Maar wat een drukte zeg bij die ticketservice. Ben benieuwd hoe dat gaat met de kaartverkoop van Adele vrijdag.

 • Hahah wat een avontuur, jij even geluk dat er nóg een show komt. Ik heb ze een paar jaar terug in Den Haag gezien, dit jaar sla ik over (al begon het wel weer te kriebelen).

 • Vorig jaar kwam Damien Rice eindelijk weer eens naar Nederland en daar wilden wij dolgraag heen. Met twee accounts (een van een vriend) ingelogd en pff bloed zweet en tranen. Ik had geen tickets! Maaaar die vriend wel. Jippie. Maar zo herkenbaar je stukje.

 • Heel erg leuk dat het je gelukt is! Ik was helaas net te laat, nou ga ik vrijdag Adele proberen (niet vergelijkbaar, maar ook leuk) alleen moet ik 7 kaarten regelen, ik ben nu al bezig met duimen en alle computers gereed maken haha.

 • Jaja, dat scherm komt me bekend voor en die fases natuurlijk ook, maar dat heb je al kunnen lezen bij mij haha. Ik ga dus wel gewoon op donderdag, ik heb niet normaal veel geluk gehad dat ik na een kwartier er al doorheen was!

 • YAAAAAAY joepie, toch nog kaartjes kunnen krijgen. Echt super leuk dat je nog kaartjes hebt weten te bemachtigen. Wat een mazzel dat er een extra concert wordt gegeven.
  En die fout in het wachtscherm van Ticketmaster… :’)

 • Wat super leuk dat het je toch is gelukt!!! Heel veel plezier alvast 😀
  En echt leuk geschreven dit haha! 🙂 Is precies hoe ik bij mijn laptop zat toen ik treinkaartjes van probeerde te kopen om voor €22 retour naar Parijs te kunnen :p

 • Gefeliciteerd dat je toch nog kaartjes hebt kunnen bemachtigen!
  T.z.t. zullen we het hier wel te lezen krijgen hoe het concert geweest was…

  Zelf ben ik slechts enkele keren naar een concert geweest. Als ‘klein mensje’ heb je daar niet zoveel aan. Ik zie dan alleen buiken en ruggen om me heen. En wanneer mensen een beetje enthousiast raken en gaan dansen, krijg ik wat vaak een elleboog in mijn oog.

 • Ik zou jou bambi ogen willen zien. 😉 Ik lees veel bloggers dat actief richting Coldplay concert gaan. Het is een tijdje geleden dat ik naar concert ben gegaan. Ik snap je spanning wel. Had ik ook toen ik Beyonce concert wilde zien en haar stem in het echt wilde horen en was dolblij toen het gelukt was. Ik ben fan van Beyonce. De laatste keer dat ik voor de computer zat voor tickets was voor Maroon5. Ik vind het zo erg voor jou dat het niet gelukt was. Gelukkig is de prijs voor mensen die niet opgeven. Gefeliciteerd met je kerstcadeau. Nu nog een vreugdedans.

  • Haha ja gelukkig is het wel gelukt, dus een vreugdedansje doe ik zeker, of misschien wel 3! Oh Beyonce lijkt me ook zo gaaf om naar toe te gan en Maroon5 is ook leuk. Ja er gaan echt veel bloggers he?

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top