Menu & Search
Cornflakes kip voor in je wrap of taco

Cornflakes kip voor in je wrap of taco

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Vaak heb ik me afgevraagd hoe dat krokante laagje nou precies op de kip in wraps terechtkwam. Dat het geen paneermeel was wist ik wel maar wat in crispy chicken’s naam dan wel? Dit uiterst belangrijke vraagstuk heeft me dan ook lang beziggehouden. Tot dat ik op een blauwe maandag struinend voor het Mexicaanse schap in de supermarkt een heus eureka moment beleefde. Er bestonden namelijk kant en klare zakjes voor dit krokante laagje op je kip.  Na een keer proberen was ik om. Dat ik dit al die jaren gemist had. Onbegrijpelijk. Inmiddels staat dit gerecht dan ook in mijn favoriete guilty pleasure lijstje. 

Maar om telkens die zakjes te kopen is natuurlijk niet erg voordelig dus besloot ik heel sneaky de achterkant te bestuderen zodat ik iets vergelijkbaars kon maken. Dat was nog best een uitdaging. De kruiden die erin zaten had ik grotendeels wel maar hoe kwam ik in godsnaam aan het hoofdingrediënt; maismeel vlokken. Een zelf verzonnen woord voor het ingrediënt want wat er op de achterkant stond ben ik vergeten, maar het was zoiets als dat. Maismeel vlokken dus.

Gewoon een pak cornflakes

Na de volledige bak afdeling bestudeerd te hebben, kwam ik al snel tot de conclusie dat ze dit niet los verkochten in de supermarkt. Ik moest dus innovatief zijn. Opeens bedacht ik me dat dat krokante laagje wel verdacht veel op cornflakes leek en kocht ik een heel budget pak. De troep die in cornflakes zit valt overigens reuze mee. Wat toegevoegde vitamines en verder maar een ietsiepietsie zout. In sommige varianten zitten overigens wel veel suiker, dus daar moet je even op letten. Het bleek echt heel makkelijk te zijn en mijn plannetje werkte. Binnen no time stond er krokante cornflakes kip op tafel. En het fijne van dit alles, is dat ik er minstens 5 x mee kan doen. Veel voordeliger dus. (de kruiden had ik al in huis)

2016-10-24-00-14-54

Zelf cornflakes kip maken

Natuurlijk wil ik dit recept graag met jullie delen. De ingrediënten zijn gebaseerd op 2 volwassen personen en twee kinderen of 3 personen:

Wat heb je nodig?

  • 100 gram cornflakes voor 500 gram kip
  • 1 a 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 a 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 mespunt zout
  • snufje peper
  • 1 a 2 theelepels paprikapoeder
  • eventueel een beetje cayennepeper
  • 500 gram kipfilet of stukjes kipfilet (ik gebruik zelf altijd scharrelkip)
  • een scheut olie, het liefst eentje die geschikt is voor het bakken met hoge temperatuur. (zelf gebruik ik altijd rijstolie)

Hoe maak je het?

Verwarm alvast de oven op 180 graden en pak een ovenschaal om de kip in te doen. Een bakplaat is ook makkelijk om het allemaal wat gelijkmatiger te verdelen.

1. Snij de kipfilet in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm snijden, of groter als je dat wilt. 2. Vervolgens doe je de cornflakes in een keukenmachine of vijzel en maak je het fijn naar wens. Het beste is als het net geen poeder is. Grote kruimels of vlokjes dus. 3. Doe de kruiden door de cornflakes vlokjes 4. doe olie op de kip en vervolgens de cornflakes vlokken erover. 5. Hussel alles goed door elkaar en doe het mengsel in de ovenschaal of op de bakplaat. Laat de kip bakken voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de hete oven. Bij mij was 15 minuten voldoende voor gare kip.

krokante kip

All done. Super simpel toch die cornflakes kip? Nu kun je naar wens je wraps of taco’s vullen met de kip een lekkere salade, creme fraiche, kaas en guacamole of chilisaus. Of gewoon lekker alles zoals ik zelf altijd doe.

cornflakes kip

Enjoy!

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!