Menu & Search
Daar sta je dan, met je hoofd op TV

Daar sta je dan, met je hoofd op TV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef voor SIS. De laatste keer ging het over mijn haar en eigenlijk heeft deze blog hier een directe relatie mee.

Persmomenten 

Op de school waar ik werk, zijn er regelmatig persmomenten. Twee jaar geleden was dit voor het eerst. Destijds stond ik voor groep 8 en in de periode van de CITO toets, werd ik gebeld door omroep WNL. ‘Wil jij volgende week samen met jouw groep een nieuwsitem maken over de CITO-toets? ‘Ja natuurlijk!’, was mijn antwoord daarop.

Live-uitzending

In het weekend werd ik teruggebeld. ‘Aanstaande dinsdag zijn we om 6.30 uur bij jou op school. De eerste live-uitzending maken we voor de omroep om 7.00 uur’. ‘Holy shit’ dacht ik, dat is wel erg vroeg. Vol goede moed vertrok ik op de desbetreffende dag om 6.10 uur op de fiets naar school. Voor de opname deed ik nog even mijn haar en make-up goed. Om 7.00 uur was ik voor het eerst live te zien in de vooraankondiging van de nieuwsuitzending. Ik weet nog dat ik de opnames heel gek vond om te doen. Je mag niet in de camera kijken en er zitten een microfoon en een camera vol in je aura. Uiteindelijk werd het een leuk item en kreeg ik berichten uit heel Nederland. Veel oud-collega’s en klasgenoten hadden met veel plezier naar de nieuwsuitzending gekeken.

Nieuwsitem maken

Sindsdien, ben ik al meerdere keren in verband met mijn werk op TV geweest. Ik mocht verschillende items maken voor de lokale omroep, Omroep West. Afgelopen maandag was het weer zover. Voor een diploma-uitreiking van een aantal kinderen bij ons op school, was Omroep West aanwezig. Het leuke was alleen dat ik op de dag zelf pas werd gebeld om een item te maken, om 12.30 uur welteverstaan. Het item zou al om 14.00 uur dezelfde dag gemaakt worden.

Lomp

Lomp als ik ben, had ik die dag snel een werkkloffie uit de kast getrokken, een borstel door mijn haar gehaald en was ik wederom weer lekker op de fiets naar school geracet. Op het moment dat ik het telefoontje kreeg besloot ik daarom maar even mijn make-up bij te werken, maar mijn haar was niet meer te redden. Met vette uitgroei en een vage oranje-achtige kleur in mijn haar, inclusief dode punten, nam ik het nieuwsitem op. Uiteindelijk werd het een leuk item, maar tevreden met mijn look was ik absoluut niet.

Mijn haar

De donderdag daarna besloot ik daarom maar om naar de kapper te gaan. Wetende dat ik volgende week weer in het nieuws en op TV te zien ben. Er moest echt snel wat gedaan worden, want het kan niet zo zijn dat ik dan weer op deze manier met mijn hoofd op TV te zien ben. Mijn haar heeft nu weer een schitterende bruine kleur en het ziet er weer lekker fris uit. Ik ben er klaar voor!

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!