Menu & Search

Dag vakantie, hallo werkelijkheid

Dag vakantie, hallo werkelijkheid

Voor mijn gevoel dronk ik gisteren nog een citroen Birra Moretti aan het zwembad in Bibbona, op idyllische Agri Turismo, Nonna Stella, waarover ik al eerder schreef (en ik jullie nog veel meer over ga vertellen). Wat was het leuk, mooi en vooral genieten! Ik heb prachtige plekken bezocht en tegelijkertijd ook heerlijk kunnen uitrusten op de camping. Hoewel, dat laatste is niet helemaal waar. Quality time met onze kinderen en dreumes hadden we zeker, maar de rust was soms ver te zoeken want Nolah heeft zich van baby ontpopt in een terror dreumes die iedereen om haar vingertje windt, door slechts met haar bruine oogjes te knipperen en een pruillipje te trekken. Zoals het een echte diva betaamt.

En natuurlijk moesten we daar iedere nanoseconde van de dag achteraan rennen. Want naast hobbelen, rent het kind ook nog harder dan Roadrunner op de vlucht voor de Coyote.

Gelukkig waren daar de na bedtijd borrels met andere lotgenoten, eh ouders. (lang leve deze mensen!) Ik ben me er overigens volkomen van bewust hoe ernstig dit klinkt, maar hey, dit zijn de tropenjaren dus mag ik alsjeblieft even ventileren?

Dus als ik alvast een tip mag geven aan alle ouders met ondernemende dreumes op vakantie: neem een grote omheining of hekwerk mee en zet je peuter daarin. Bedank me later maar.

Onzin natuurlijk. De ikea eetstoel werkt soms ook al prima in combinatie met voldoende voedsel. Zoals ik al eerder zei, ik heb echt genoten, en het was ondanks de zorgen om mijn vader, een vakantie voor in het boekje. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we er allemaal heel erg aan toe waren.

Nog een beetje in de vakantiestemming

De keiharde werkelijkheid is dat ik weer thuis zit. In ons normaliter koude kikkerlandje maar nu dus de tropen 2.0. Ook al zijn ik en mijn man beide alweer aan het werk zijn, zit de vakantiestemming er toch nog wel een beetje in, vooral ook omdat ik afgelopen weekend werd verrast met allerlei zonnige zelfgemaakte cocktails door mijn man. Hoewel hij soms een draak is, heeft hij hier weer heel veel punten mee gescoord. Kan hij me de rest van de week weer legitiem beledigen. 😉

De peuter ontsnapt in ieder geval niet

Maar ondanks de lekkere cocktails, het heerlijke zweetweer en kinderen die niet naar school hoeven, zit je toch zo weer in die werkmodus. Hallo ontplofte mailbox, hallo eindeloze to do lijstjes en hallo werkelijkheid dus. Het scheelt dat ik met dit weer, oké soms ook met mindere temperaturen, het werktempo van een luiaard heb en me dus niet snel laat opfokken. En “ieder nadeel heb z’n voordeel” om het op zijn Cruijfiaans te zeggen, want terrordreumes kan hier thuis niet wegrennen en dat is dus 1-0 voor de ouders.

Anyhow, ik ben er weer en kun je dus gerust weer iedere dag een bezoekje brengen voor ouderwets geklets, feesten van herkenning, leedvermaak, recepten, tips, inspiratie en de komende tijd vóóral: eindeloos gezwets over mijn vakantie avonturen in Bella Italia.

Ben jij al op vakantie geweest? 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!