Nu aan het lezen
Dag vakantie, hallo werkelijkheid

Dag vakantie, hallo werkelijkheid

Voor mijn gevoel dronk ik gisteren nog een citroen Birra Moretti aan het zwembad in Bibbona, op idyllische Agri Turismo, Nonna Stella, waarover ik al eerder schreef (en ik jullie nog veel meer over ga vertellen). Wat was het leuk, mooi en vooral genieten! Ik heb prachtige plekken bezocht en tegelijkertijd ook heerlijk kunnen uitrusten op de camping. Hoewel, dat laatste is niet helemaal waar. Quality time met onze kinderen en dreumes hadden we zeker, maar de rust was soms ver te zoeken want Nolah heeft zich van baby ontpopt in een terror dreumes die iedereen om haar vingertje windt, door slechts met haar bruine oogjes te knipperen en een pruillipje te trekken. Zoals het een echte diva betaamt.

En natuurlijk moesten we daar iedere nanoseconde van de dag achteraan rennen. Want naast hobbelen, rent het kind ook nog harder dan Roadrunner op de vlucht voor de Coyote.

Gelukkig waren daar de na bedtijd borrels met andere lotgenoten, eh ouders. (lang leve deze mensen!) Ik ben me er overigens volkomen van bewust hoe ernstig dit klinkt, maar hey, dit zijn de tropenjaren dus mag ik alsjeblieft even ventileren?

Dus als ik alvast een tip mag geven aan alle ouders met ondernemende dreumes op vakantie: neem een grote omheining of hekwerk mee en zet je peuter daarin. Bedank me later maar.

Onzin natuurlijk. De ikea eetstoel werkt soms ook al prima in combinatie met voldoende voedsel. Zoals ik al eerder zei, ik heb echt genoten, en het was ondanks de zorgen om mijn vader, een vakantie voor in het boekje. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we er allemaal heel erg aan toe waren.

Nog een beetje in de vakantiestemming

De keiharde werkelijkheid is dat ik weer thuis zit. In ons normaliter koude kikkerlandje maar nu dus de tropen 2.0. Ook al zijn ik en mijn man beide alweer aan het werk zijn, zit de vakantiestemming er toch nog wel een beetje in, vooral ook omdat ik afgelopen weekend werd verrast met allerlei zonnige zelfgemaakte cocktails door mijn man. Hoewel hij soms een draak is, heeft hij hier weer heel veel punten mee gescoord. Kan hij me de rest van de week weer legitiem beledigen. 😉

De peuter ontsnapt in ieder geval niet

Maar ondanks de lekkere cocktails, het heerlijke zweetweer en kinderen die niet naar school hoeven, zit je toch zo weer in die werkmodus. Hallo ontplofte mailbox, hallo eindeloze to do lijstjes en hallo werkelijkheid dus. Het scheelt dat ik met dit weer, oké soms ook met mindere temperaturen, het werktempo van een luiaard heb en me dus niet snel laat opfokken. En “ieder nadeel heb z’n voordeel” om het op zijn Cruijfiaans te zeggen, want terrordreumes kan hier thuis niet wegrennen en dat is dus 1-0 voor de ouders.

Bekijk ook
slaapverlamming

Anyhow, ik ben er weer en kun je dus gerust weer iedere dag een bezoekje brengen voor ouderwets geklets, feesten van herkenning, leedvermaak, recepten, tips, inspiratie en de komende tijd vóóral: eindeloos gezwets over mijn vakantie avonturen in Bella Italia.

Ben jij al op vakantie geweest? 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (5)
 • Hi hi en voor je het weet, ben je alweer 2 weken verder, hoe is het met de vakantie aka werk modus, hahaha

  Zo gaat dat, en een terror dreumes, ja erg herkenbaar en wat mijn vakantie betreft, die duurt al enige maanden en ik geniet nog steeds, ik heb nog een paar weken, maar wat gaat het snel!

  X

  • Ja joh, wat vliegt de tijd! Ik ben druk aan het werk en toch ook stiekem nog een beetje aan het genieten van de prachtige Nederlandse zomer. Nu eindelijk mijn blog over de camping klaar. Heerlijk dat je nog een paar weken hebt. Enjoy inderdaad. X

 • Fijn dat je het zo leuk hebt gehad! Vandaag was ook weer mijn eerste werkdag na de vakantie dus ik herken het! Alle huishouding, to do-lijstjes en agenda-afspraken komen weer tevoorschijn…

 • Ha, welkom terug! Wat is het toch altijd moeilijk he? Dat ‘gewone’ ritme terugvinden na een heerlijke vakantie. Wij zijn een weekje naar Spanje geweest, maar hebben gelukkig nóg een vakantie in het vooruitzicht. Wat een luxe! Het wordt dan wel geen chille relaxvakantie, maar vakantie desalniettemin.

  • Bedankt 🙂 Ja ontzettend lastig. Gelukkig begin ik rustig en zit ik er niet meteen volop in. Lekker zo’n weekje Spanje en al helemaal heerlijk dat jullie nog meer vakantie in het vooruitzicht hebben. Genieten!

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top