Nu aan het lezen
De 5 voordelen van strijken, ze zijn er echt

De 5 voordelen van strijken, ze zijn er echt

Hoewel ik er hevig van moet zuchten en ik nooit gedacht had dat ik dit zou typen, ben ik ook weer de beroerdste niet en moet ik af en toe een beetje toegeven. Daarom een hele kleine rectificatie vanuit mijn kant. Strijken is niet alleen maar suf. Strijken heeft ook voordelen. Het zijn er niet veel maar à la, ze zijn er. 

Hoe ik aan die hernieuwde inzichten kom? Door een of ander mindfulnessboek dat ik verdikkeme lees. Ja, je ziet het goed. Zelfs de minst mindfulle persoon komt wel eens tot inzichten in zijn of haar leven. In een bepaalde passage van 19 days of mindfulness las ik iets over het tellen van rijstkorrels en hoe Yoko Ono en Marina Abramovic dit gebruikten in een exhibitie waarbij bezoekers, uren konden spenderen aan het tellen van graan-, rijstkorrels of linzen.

Wat zijn de voordelen van strijken?

Iets waar ik me zó goed van kan voorstellen dat het je hoofd lekker leegmaakt en je er van in het hier en nu raakt. Maar wat is het verband dan tussen rijstkorrels en strijken, hoor ik je denken?

Voordeel 1: Strijken als mindfulness oefening

Nou, ik kan me helemaal indenken dat je, als je je overgeeft aan die enorme berg was, een kalmerend muziekje opzet en dan keer op keer dezelfde beweging maakt met het strijkijzer, dat het zelfde effect kan hebben als meditatie en dat je op een gegeven moment dus helemaal in de flow kunt raken.  F*ck it! Strijken is niet alleen maar suf. Strijken is eigenlijk hartstikke mindful!

Dus je bent helemaal zen én je was is  ook nog eens gestreken. Dubbel voordeel.

Voordeel 2: Je serieverslaving onderhouden en het huishouden noemen

Deze inspiratie deed ik op dankzij mijn moeder die vroeger altijd streek tijdens The bold and the beautiful. Super intelligent als je het mij vraagt. Wie zegt dat multitasken niet bestaat? Ik heb het haar écht zien doen. (of dat altijd even goed ging en er soms wel eens een blouse het loodje heeft gelegd weet ik niet zeker, maar toch!)

Voordeel 3: Je ziet er altijd netjes uit

Je kleding ziet er spik en span uit. Zoooo smooth. Wat weer een voordeel heeft als je op sollicitatiegesprek gaat, of dingen verkoopt. Mensen denken ongetwijfeld dat jij je zaakjes goed op orde hebt. Of in ieder geval een ”net” persoon bent. Natuurlijk kun je ook gewoon synthetische kleding kopen, zoals ik altijd doe.

Voordeel 4: Een bron van inkomsten

Omdat iedereen zo’n pleurishekel heeft aan strijken, kun jij er je voordeel mee doen en een strijkcentrale beginnen. Succes gegarandeerd. Vooral met die inflatie van nu. Heb je al eurotekens in je ogen?

See Also

Voordeel 5: strijken als excuus

Ja sorry maar het strijkijzer heeft mijn huiswerk verbrandt.

Strijken als excuus. Mij zal dus nooit iemand geloven dat ik niet op mijn afspraak kan verschijnen omdat ik mezelf verbrand heb aan mijn strijkijzer. Of: ”ja sorry, vandaag kan ik écht niet komen. Ik moet nog zo’n enorme berg was strijken. Niet normaal!” Maar als jij wél een fervent strijker bent, doe er dan je voordeel mee en voeg deze toe aan je smoezenboek om te ontsnappen aan verplichte familiedinertjes, een afspraak met de tandarts of andere dingen waar jij een hekel aan hebt.

En dan nu de grote vraag: sla ik weer massaal aan het strijken? Nee. Nóóit. De lijst met nadelen is gelukkig nog altijd langer. Ik loop er nog liever slonzig bij en tel nog liever de hele dag rijstkorrels. Daarnaast kan ik het me natuurlijk niet permitteren om mijn imago op te geven. Strijken blijft suf.

Pin dit artikel naar je Pinterstbord!
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top