Menu & Search

De armste kinderen van Nederland

De armste kinderen van Nederland

In Nederland kennen we gelukkig niet zulke armoede als doodgaan van de honger en helemaal niets hebben. (althans dat hoop ik) En ook de gezinnen die het niet zo goed hebben in ons land, zijn naar rato minder arm dan bijvoorbeeld iets heel actueels als de kinderen in Syrië die moeten leven van blaadjes, katten en honden. Breekt mijn hart. Afschuwelijk! 

Toch heb ik ontzettend arme kinderen. Al dan niet, de armste kinderen van Nederland. Althans, die indruk wekken ze en dat manifesteert zich—met bijpassende zeer dramatische foto als bewijsmateriaal— in het volgende gedrag:

”Ik mag ook nooit iets”

Hele dagen gamen en Netflix kijken, met korte broek en sandalen in hartje winter naar school en opblijven tot middernacht.  Snoep als ontbijt, lunch en avondeten. Nee als je het zo bekijkt mogen ze natuurlijk nooit iets.

”Je geeft mijn broer altijd meer”

Vooral volgens mijn oudste zoontje trek ik écht altijd voor. Mini schurk krijgt altijd net even meer aandacht, snoep en speelgoed in zijn ogen. Als ik hem eraan herinner wat hijzelf allemaal krijgt lijkt hij plotseling aan acute amnesie te lijden.

”Je bent een stoute mama”

Of papa, net hoe het op dat moment uitkomt. Mogelijk zelfs de stoutste, stomste mama van heel Nederland en tot aan de Noordpool (is het aller aller verste) Yes, weer een punt voor de armste kinderen.

”Ik krijg nooit iets”

Niet te verwarren met ik mag ook nooit iets. Waarom zou een tablet genoeg zijn als iedereen zijn eigen zou kunnen krijgen, en doe er gelijk ook een tv bij en een lading spelletjes. Of anders gewoon het hele Intertoys boek.

”Ja maar die heeft dat ook”

Ah, het eeuwige vergelijken. Tja dat de papa van Pietertje wel een Tesla heeft en ik nog altijd in Jan-Dirk   —sorry Jan Dirk — rijd is misschien ook niet altijd eerlijk.

”Ik heb honger”

De kinderen in Afrika, die hebben pas honger. (zei mijn moeder echt altijd, haha) Af en toe lijken kinderen, althans die van mij net bodemloze putten. Ik denk dat, naast: ‘ik heb dorst’ dit wel zo’n 7x per dag wordt geopperd.

”Dat is niet eerlijk!”

Dat ik nooit iets mag, krijg, je mijn broer altijd meer geeft. Om op vorige punten nog even terug te komen.

”Ik hou niet meer van jullie”

Nooit meer, ik wil niet meer bij je zijn, jij bent niet lief.

Nee echt, al die arme kinderen zonder eerste levensbehoeftes zijn er niets bij. Zoals je ziet heb ik echt de armste, zieligste kinderen van Nederland. Oh en even voor de duidelijkheid, er wordt hier thuis wat af gemopperd en gejammerd, maar op het einde van de dag ben ik toch altijd en ik citeer mijn meest favoriete uitspraak van mijn zoontje gisteravond: ‘Lieve, lieve schat, jij bent de allerliefste mama van de wereld. Én van de hemel, want die is het grootste. Ik wil voor altijd bij jou zijn.’ Super schattig en voor eeuwig vastgelegd op mijn blog zodat als hij eindelijk kan lezen ik hem hier altijd aan kan herinneren 😉

Nu de vraag aan jou, hoe arm zijn jouw kinderen? Of voor diegene die nog geen kinderen hadden, was jij vroeger ook zo’n arm kind? (ik wel)

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!