Nu aan het lezen
De armste kinderen van Nederland

De armste kinderen van Nederland

de armste kinderen boze kleuter

In Nederland kennen we gelukkig niet zulke armoede als doodgaan van de honger en helemaal niets hebben. (althans dat hoop ik) En ook de gezinnen die het niet zo goed hebben in ons land, zijn naar rato minder arm dan bijvoorbeeld iets heel actueels als de kinderen in Syrië die moeten leven van blaadjes, katten en honden. Breekt mijn hart. Afschuwelijk! 

Toch heb ik ontzettend arme kinderen. Al dan niet, de armste kinderen van Nederland. Althans, die indruk wekken ze en dat manifesteert zich—met bijpassende zeer dramatische foto als bewijsmateriaal— in het volgende gedrag:

”Ik mag ook nooit iets”

Hele dagen gamen en Netflix kijken, met korte broek en sandalen in hartje winter naar school en opblijven tot middernacht.  Snoep als ontbijt, lunch en avondeten. Nee als je het zo bekijkt mogen ze natuurlijk nooit iets.

”Je geeft mijn broer altijd meer”

Vooral volgens mijn oudste zoontje trek ik écht altijd voor. Mini schurk krijgt altijd net even meer aandacht, snoep en speelgoed in zijn ogen. Als ik hem eraan herinner wat hijzelf allemaal krijgt lijkt hij plotseling aan acute amnesie te lijden.

”Je bent een stoute mama”

Of papa, net hoe het op dat moment uitkomt. Mogelijk zelfs de stoutste, stomste mama van heel Nederland en tot aan de Noordpool (is het aller aller verste) Yes, weer een punt voor de armste kinderen.

”Ik krijg nooit iets”

Niet te verwarren met ik mag ook nooit iets. Waarom zou een tablet genoeg zijn als iedereen zijn eigen zou kunnen krijgen, en doe er gelijk ook een tv bij en een lading spelletjes. Of anders gewoon het hele Intertoys boek.

”Ja maar die heeft dat ook”

Ah, het eeuwige vergelijken. Tja dat de papa van Pietertje wel een Tesla heeft en ik nog altijd in Jan-Dirk   —sorry Jan Dirk — rijd is misschien ook niet altijd eerlijk.

”Ik heb honger”

De kinderen in Afrika, die hebben pas honger. (zei mijn moeder echt altijd, haha) Af en toe lijken kinderen, althans die van mij net bodemloze putten. Ik denk dat, naast: ‘ik heb dorst’ dit wel zo’n 7x per dag wordt geopperd.

See Also

”Dat is niet eerlijk!”

Dat ik nooit iets mag, krijg, je mijn broer altijd meer geeft. Om op vorige punten nog even terug te komen.

”Ik hou niet meer van jullie”

Nooit meer, ik wil niet meer bij je zijn, jij bent niet lief.

Nee echt, al die arme kinderen zonder eerste levensbehoeftes zijn er niets bij. Zoals je ziet heb ik echt de armste, zieligste kinderen van Nederland. Oh en even voor de duidelijkheid, er wordt hier thuis wat af gemopperd en gejammerd, maar op het einde van de dag ben ik toch altijd en ik citeer mijn meest favoriete uitspraak van mijn zoontje gisteravond: ‘Lieve, lieve schat, jij bent de allerliefste mama van de wereld. Én van de hemel, want die is het grootste. Ik wil voor altijd bij jou zijn.’ Super schattig en voor eeuwig vastgelegd op mijn blog zodat als hij eindelijk kan lezen ik hem hier altijd aan kan herinneren 😉

Nu de vraag aan jou, hoe arm zijn jouw kinderen? Of voor diegene die nog geen kinderen hadden, was jij vroeger ook zo’n arm kind? (ik wel)

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (17)
 • hhahahaha ja en het meest erge was nog wel, dat ik niet naar het Madonna concert mocht wat ze gaf in de eighties in Rotterdam…. te duur en te ver weg om alleen naar toe te gaan, tsssssssk ik was al 14 of 15! hahahaha

  Natuurlijk was ik erg, en ergens moest ik ook wel lachen toen ik dat terug kreeg via mijn kind, en dit gaat nog erger worden als ze ouder worden, die tienertijd.

  X

 • Hahahahah ik moet hier echt zo om lachen. Zelf heb en wil ik geen kinderen maar ik herinner me wel dat ik zulke dingen vroeger riep. “Ik mag ook nooit iets!”

 • Haha, arme kinderen! Die van mij kan weliswaar nog niet praten maar weet ook regelmatig duidelijk te maken dat het verschrikkelijk oneerlijk is dat hij niet met de bloempotten in de vensterbank mag spelen of alleen maar heel veel vlees mag eten voor zn avondeten. Ach, het zijn kinderen, met de jaren zien ze meer van de wereld om zich heen… Laat ze nu maar lekker denken dat ze de allerarmste kinderen van de wereld zijn. De verdrietige waarheid komt later wel…

 • Ik ben in Mozambique, Zuid-Afrika en Lesotho geweest. Daar leven de mensen echt in armoede, de kinderen groeien op zonder enig bezit behalve moederliefde en vriendjes. Wij zijn ontzettend rijk als je het zo bekijkt!

 • ”Dat is niet eerlijk” – hahah ik moet dan aan Calimero denken. Wat zijn het toch een arme kinderen, behalve dan dat ze alles hebben haha. Ik herken mezelf hier heel erg in toen ik jonger was oeps.

 • Tja, de kinderen in de westerse wereld klagen er op los, in de supermarkt, in de trein, overal. Ergens kan ik het ze niet kwalijk nemen, want ze realiseren zich gewoon niet dat er kinderen zijn die er veeeel erger aan toe zijn. Maar irritant vind ik het wel haha. Die foto past hier zeker goed bij!

 • oh. Ik snap dat alle kinderen deze fase doorgaan, en je gaat er fantastisch mee om (en ja, het is allemaal niet eerlijk, maar de beste dooddoener is om dat te bevestigen: het leven is ook niet eerlijk).
  Want ‘onze’ kinderen (ook al hebben we op dit moment even een rustpauze) zijn soms echt ‘arm’ of echt ‘zielig’. Wij doen pleegzorg. En bij niet-pleegzorgkinderen is het misschien anders, maar als je even niet bij je ouders kan of mag wonen, is dat écht niet eerlijk. Dus wat doe je dan.
  Sorry dat ik er even een demper op zet :(, maar ik wou, oh ik wou, dat ik ook met kinderen te maken had die gewoon lekker van overdrijven houden. En zich niet groter houden dan ze zijn. Die niet proberen te verbergen dat het allemaal heel erg is.

  Gelukkig zijn er ook arme kinderen zoals die van jou 🙂 En dat maakt me dan weer blij. erg he?

  • Haha Daenelia, daar is niks ergs aan. Ik wordt er ook blij van, al helemaal als ik je verhaal hoor over echt arme kinderen. Die zijn er helaas veel te veel.

 • Maar je bent ook een stoute moeder, je zoon hebt gelijk. 😉 Is wel herkenbaar. Ik vind ook dat Nederlandse kinderen het best goed hebben in vergelijking met veel landen. Ik zie het, je hebt zeker de armste, zieligste kinderen van Nederland. De foto spreekt meer dan duizend woorden.

  • Haha ja ik ben echt een heks. Maar inderdaad, de Nederlandse kids hebben echt helemaal niks te klagen, maar ze klagen volgens mij wel het hardste.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top