Menu & Search
Komt een kind bij de bakker

Komt een kind bij de bakker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Met regelmaat kom ik bij de bakker in ons dorp. Het brood smaakt niet alleen beter, het heeft ook iets nostalgisch. Ik denk dat ze zowat blij zijn met iedere klant, klanten zijn omzet, maar ik geloof dat ze afgelopen zomer mij en mijn zoontje liever kwijt als rijk waren.

Zoals altijd stormt mijn zoontje naar de etalage en bekijkt het gehele assortiment, en dan met name de bonbons, taarten en gebakjes. Terwijl ik mijn bestelling doe zie ik dat zijn aandacht plotseling op iets anders is gevestigd, een dikke vette bromvlieg die zich tegoed doet aan het heerlijke broodjesbuffet.

Ik zie mijn zoontje denken terwijl zijn ogen steeds groter worden. Wat gaat er in dat kleine hoofdje om vraag ik me af. ‘Anders nog iets?’
‘Nee, bedankt.’ ik pak mijn portemonnee uit mijn handtas en graai in het kleingeld.

Terwijl ik de muntstukken op de toonbank leg, helpt de verkoopster intussen al een andere klant die net is binnengekomen. Ik pak de tas met broodjes van de toonbank.  ‘Ga je mee?’ zeg ik tegen mijn zoontje die inmiddels met zijn neus tegen het glas van de vitrine zit geplakt.

Dode dieren en poep

‘Mevrouw?’ zegt mijn zoontje opeens. Als hij maar niet weer gaat zeuren om een broodje.
‘Zeg het eens, jongen.’
‘Er zit daar een vlieg.’
‘Die gaat dadelijk wel weer weg.’ Ze schenkt er verder niet veel aandacht aan.
‘Moet je die niet wegjagen? Vliegen zijn vies. Ze zitten op dode dieren en poep.’

Nu heeft hij de volle aandacht, en niet alleen van de verkoopster maar ook van de andere klant. Ik voel een gevoel van schaamte opkomen.
‘Wist je ook dat ze overal eitjes op leggen? Daar komen weer wormen uit.’ Vlug neem ik mijn praatgrage papegaai bij de arm en verontschuldig me aan de verkoopster, die stomverbaasd achter blijft.

Vieze broodjes

Eenmaal buiten kan ik het niet laten om hem te vertellen dat het niet echt netjes is om zulke dingen bij de bakker te zeggen. ‘Maar mamma, vliegjes zijn toch ook vies? Dat heb je zelf ook een keer gezegd.’
Ik schiet in de lach. ‘Je hebt gelijk knul.’ Ik moet echt beter opletten met de dingen die ik ze allemaal leer. Kom dan gaan we een lekker broodje met vliegeneitjes eten.’ Mijn zoontje moet nu ook lachen. ‘Bah, vieze broodjes eten.’ Samen lopen we naar de auto. Waar ik me afvraag wat die klant met zijn broodjes zal hebben gedaan. Arme verkoopster.

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!