Menu & Search
De bosatlas op je muur

De bosatlas op je muur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

advertorial

Omdat kleine jongetjes groot worden is mijn zoontje een poosje geleden naar de zolderkamer verhuisd. Trots dat hij was toen hij hoorde dat hij een grote jongens kamer zou krijgen, en leuk voor ons want nu hadden we een goede reden om onze rommelzolder een opknapbeurt te geven.

Tijdschriften als VTWonen en Pinterest vind ik altijd ideaal om inspiratie uit op te doen. Aangezien we het hier in huis een beetje in de industriële/landelijke stijl hebben ingericht hoopte we natuurlijk dat onze grote schurk dat in zijn kamertje ook wel zag zitten. Uiteraard hebben we hem zelf wel laten kiezen. Maar zo veeleisend was meneer niet. De enige eis was namelijk een gladde vloer! Zo eentje waar je met je sokken over kunt schaatsen.

Glad vloertje en de Bosatlas

Zo gingen we in de bouwmarkt opzoek naar een glad vloertje voor meneer. Stiekem had ik al in gedachte dat een betonlook leuk zou zijn dus hier waren we vrij snel over uit. Het werd lichtgrijs naadloos laminaat in de kleur van beton. Super stoer, niet te vergeten sokschaatsproof voor meneer en industrieel voor mams en paps.

In de VT Wonen stond een super leuk artikel over het behangen van de muurt met landkaarten afkomstig uit de Bosatlas. Dat leek ons helemaal geweldig en paste perfect bij onze kleine ontdekkingsreiziger. Meneer zag het helemaal zitten. We kochten wat Bosatlassen bij de kringloop voor een paar euro en  gingen correctie, mijn man ging aan de slag. Klussen is niet zo mijn ding.

How to

Het idee is het zelfde als behangen, gewoon behanglijm op de achterkant smeren en plakken maar. Het enigste waar je op moet letten is dat je de kaarten netjes uit het boek krijgt. Het beste kun je ze daarom eerst zo loshalen dat de pagina’s aan elkaar blijven zitten, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarna kun je de kaarten eventueel naar wens per pagina snijden.

We hebben zelf gekozen voor landen waar we bepaalde connecties mee hadden zoals Indonesië, omdat mijn opa hier vandaan komt, Australië vanwege mijn oom, tante, neef en nicht die hier wonen, uiteraard Nederland en onze vakantielanden Italië en Frankrijk.

Uiteraard moest er ook een wereldbol lamp komen. De wereldbol geeft tevens een cool 3D effect. (hebben we gewoon bij het Kruidvat gekocht)

Het enige dat nu eigenlijk nog ontbreekt op deze stoere jongenskamer zijn leuke dakraam gordijnen.
Van de VELUX hebben ze overigens  erg leuke Disney dakraamgordijnen. Ik denk dat een stel Planes gordijnen meneer helemaal blij zouden maken. Al denk ik toch dat ik maar voor neutrale ga, anders wordt het ook zo’n drukke boel.

Budget en uniek

Naast dat je op deze manier een behang hebt dat niemand anders op deze manier heeft is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Veel goedkoper zo’n Bosatlas van de kringloop, in plaats van een paar rolletjes behang. Uiteraard zou je dit ook met andere boeken kunnen doen. Al raad ik wel aan om voor stevig en dik papier te kiezen.

Zou jij de Bosatlas op je muur willen hebben?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!