Menu & Search
Gebabbel over de lekkerste thee deel 2

Gebabbel over de lekkerste thee deel 2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Het is al een tijdje geleden dat ik het over mijn theeverslaving heb gehad, maar waar het hart vol van is loopt de mond van over.  Letterlijk op dit moment want tijdens het schrijven heb ik altijd wel een kopje thee naast me staan. Nog steeds verslaafd dus. Er gaan  dan ook heel wat liters thee door mijn systeem in een week. Helaas zorgt dat er ook voor dat ik per dag toch de nodige cafeïne binnenkrijg.  Zo wisselde ik mijn kopjes zwarte thee al af met kruidenthee maar ik wilde omwille van mijn zwangerschap toch nog iets meer minderen.

Nu heeft cafeïne over het algemeen niet alleen maar negatieve effecten voor je gezondheid maar bij zwangerschap wordt het toch afgeraden omdat er nog te weinig over bekend is en in verband lijkt te staan met miskramen, vernauwing van het bloedvat tussen de placenta en baarmoeder en een laag geboortegewicht. Not my cup of tea. Cafeïne in thee wordt overigens theïne genoemd maar is precies het zelfde stofje. Maar voor het gemak noem ik het nu even cafeïne.

Op safari naar de lekkerste thee

Tussen de theeën in mijn vorige blog over de lekkerste thee  zaten al wat lekkere thee-smaakjes zonder cafeïne zoals de organic raspberry en mint van Clipper en de rooibos met gember en honing van Fairtrade.  Maar daar was ik even klaar mee voor nu.

Toen ik voor een potje theesafari op zoek ging naar nieuwe soorten voor in mijn verzameling (klinkt als een sessie pokemon go) viel de schattige verpakking van English tea shop—een merk waar ik nog niet van had gehoord— direct op tussen de theesavanne van het supermarktschap. Oké,  Ik moet toegeven dat ik me altijd erg laat lijden door verpakkingen. Oh, en het woordje tijdelijke korting natuurlijk ook. Die moest natuurlijk gelijk mee voor een keuring. Dat moest wel stiekem gebeuren, want ik mag niet meer zoveel thee kopen. Volgens manlief hebben we al genoeg thee, maar die verzameling is toch nooit klaar? Iemand is het hier vast wel mee eens.

2016-11-04-16-30-32

Helaas kwam hij er al vrij snel achter, maar na een sip gezicht en goed aangevoerde argumenten van mijn kant mocht ik het doosje dan toch meenemen. 1-0 voor de theeverslaafden. Een ander doosje; vanille chocolade rooibos moest ik voor nu achter laten. Gelukkig niet voor lang want de week erop heb ik mijn verzameling nog stiekem uitgebreid plus nog wat thee van de Hema.

De lekkerste thee op een rijtje:

De afgelopen dagen heb ik niks dan mijn nieuwe thee gelurkt en ik heb geen spijt van mijn aankopen. Alle theeën zijn biologisch en worden verbouwd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Uiteindelijk is het me niet helemaal gelukt om alles zonder theïne te kopen. De rooibos thee en sterrenmix zijn in ieder geval zonder cafeïne. De groene thee bevat wél  cafeine en die hoeveelheid is te vergelijken met zwarte thee. In de witte thee zit minder cafeïne.

English tea shop

ahi_434d50313637303639_2_lowres_jpg

Ik ben echt zo’n fan van de verpakking, en gelukkig smaakt de thee net zo aantrekkelijk als deze eruit ziet. De witte thee is niet super bijzonder maar heeft wel een lekkere zachte smaak. Ideaal om de hele dag door te drinken. Daartegenover is de rooibos, chocolade, vanille juist super spannend. De combinatie tussen chocolade en vanille vind ik precies goed en je proeft de rooibos er ook nog door. Ondanks dat deze thee wat ”zwaarder” is (alsof ik witte en rode wijn vergelijk) kan ik hier toch ook van blijven drinken! Naast deze twee, heeft english tea shop nog een heleboel andere soorten zoals kamille maar ook een heleboel blends die ze bij Holland and Barret verkopen   (voorheen de Tuinen) die ik nog allemaal wil, néé moet proberen. De prijzen variëren tussen de €2,59 en €3.49

Hema thee

De Hema thee daarentegen is een stuk voordeliger. Een doosje kost daar tussen de €1 en €1.75. Kon ik daarom dus ook niet on uitgeprobeerd laten liggen. Ook de Hema heeft veel keuze in thee en is fairtrade en biologisch. Ik heb gekozen voor de organic jasmin green tea en de organic starmix infusion. Ik ben dol op jasmijnthee, vooral in de zomer maar ook nu blijf ik dit gewoon doordrinken. Bij het openen van het doosje komt je een vrij sterke jasmijngeur tegemoet, maar de smaak is goed. Groene thee met jasmijn, niets meer en niets minder. Gewoon lekker!

De sterrenmix is lekker kruidig, deze thee had ik in geen eeuwigheid meer gehad en smaakt meteen vertrouwd. Lekker kruidig en verkwikkend. Ideaal voor bij het ontbijt.

 

thee-starmix-17100077-pdpmain

Fijn om hier weer even mijn thee liefde met jullie te hebben mogen delen. Voorlopig kom ik de herfst wel weer door. Tot de volgende theesafari dus maar weer!

Wat is volgens jou de lekkerste thee?

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!