Menu & Search
Gebabbel over de aller aller lekkerste thee

Gebabbel over de aller aller lekkerste thee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Kun je verslaafd aan thee zijn? Ik denk het wel. En als dat zo is, dan denk ik dat ik het ben. Zeer waarschijnlijk. Met vijfentwintig jaar aan thee ervaring weet ik inmiddels wel welke thee ik lekker vind en dat zijn er véél kan ik je vertellen. 

Het is er letterlijk met de paplepel ingegoten, thee. Mijn moeder maakte het altijd met een beetje melk en suiker. Soms drink ik het nog steeds zo. Het heeft iets troostends en iets dat me heel blij maakt. (dat zeggen vast alle thee verslaafden)

Ik ontdek regelmatig nieuwe theeën in theeland. (die zin klinkt als een sprookje, als feeën in feeënland, haha) Oh, de keuze aan thee is soms duizelingwekkend.

De lekkerste thee op een rijtje

 

2016-01-05 13.20.45

Newby

Je
Je zou zeggen dat hier goud in zit in plaats van thee.

Newby heb ik ontdekt nadat ik heel brutaal na aanleiding van een persbericht heb gevraagd of ik het please please mocht proeven. Het is meteen ook de meest luxe thee die ik ooit heb gezien, niet alleen qua verpakkingen, maar sommige doosjes ook qua prijs. Zou Kate Middleton deze thee soms drinken? Ze hebben echt ontzettend veel keus en momenteel staan de theebloemen die open gaan wanneer je er heet water op giet heel heel hoog op mijn thee bucketlist. Mocht ik ooit zo’n magisch doosje in handen krijgen dan meld ik het jullie.

De thee die ik zelf uitgekozen heb van Newby zijn Jasmijn en Earl grey, niks bijzonders maar vind ik wel de lekkerste. Earl Grey is overigens niet mijn nieuwe liefde en ook niet de broer van Cristian Grey forgodsakes. Het is zwarte thee met een vleugje bergamotolie, en geloof me dat zit hier voldoende in. Sterker nog, beste Earl Grey ever! Mijn theehart hoopt daarom dat ze deze luxe thee ook zo bij de Appie gaan verkopen, al denk ik niet dat dat ooit zal gaan gebeuren en zal ik het er mee moeten doen dat ik dit af en toe bestel voor speciale thee gelegenheden.

Dilmah Exceptional

Een andere grote theeliefde van me is Dilmah. Deze verkopen ze wel gewoon in de supermarkt en ik heb er al een groot deel van geprobeerd. Mijn absolute lievelingsthee is rose with french vanilla. Het ruikt ernaar en het smaakt zelfs nog beter. Ik waan me altijd even in de thee hemel als ik eraan snuif. (zeggen vast ook alle thee verslaafden)

dilmah

Clipper thee

Clipper is ook zo’n leuk merk. Ik wordt altijd zo vrolijk van de doosjes, maar ook van de verschillende smaken waarvan Organic raspberry & mint in de zomer mijn favoriet is. Je proeft de framboos en munt heel goed. Overigens heeft Clipper ook een lekkere Earl Grey.

clipper

Fair trade original thee

Deze thee heb ik ook pas ontdekt tijdens mijn theesafari door de supermarkt. Ik vond dat ze bijzondere smaken hadden en kocht zelf de kamille met lavendel en vanille en rooibos met gember en honing. Fair trade original verkoopt naast thee ook nog ontzettend veel andere producten zoals hele lekkere Teriyaki woksaus, maar aangezien we het nu niet over de aller lekkerste woksaus hebben hou ik mijn mond nu.

Specialtea-Bio-Groene-Thee-Fair-Trade-Original-schuin

Genoeg gebabbel over thee. Ik zit hier al vanaf vanmorgen (het is inmiddels vijf voor twaalf terwijl ik dit schrijf) te theeleuten en te schrijven en ik moet nog lunch maken, hond uitlaten, een kind van school halen, was opruimen, nog meer thee drinken en werken.

Van welke thee gaat jouw hart sneller kloppen? Wat vinden jullie trouwens van mijn nieuwe Winchester theekopjes die ik heb gescoord bij de kringloop. Ik vind ze zo schattig!

P.S Al deze theeën leveren je ook nog eens heel veel karma punten op. Zo steunt Newby allerlei unieke liefdadigheidsprojecten omtrent onderwijs, geneeskunde en maatschappelijk welzijn. Streeft Dilmah naar heel veel duurzame doelen zoals het gebruik van groene energie en het herstel van het ecosysteem. Is naast Fairtrade original ook Clipper Fairtrade en biologisch.

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!