Menu & Search
‘Je kan de pot op!’ Weg met die luiers

‘Je kan de pot op!’ Weg met die luiers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

‘Mam ik heb gepoe-hoept!’ schreeuwt mijn peuter weer eens door de woonkamer. Met tegenzin verschoon ik zijn luier. ‘Waar moet je poepen?’ is mijn steevaste vraag.
‘Op het potje!’ hij is bijna verwonderd dat ik het überhaupt durf te vragen.  Stiekem had ik gehoopt dat met zijn derde verjaardag, het zindelijk worden ook vanzelf zou komen, maar dat bleek achteraf natuurlijk ijdele hoop. Inmiddels is er een maand na zijn verjaardag verstreken en poept en plast hij vrolijk verder … In zijn luier dan. Ik ben er klaar mee.

Wandelende Poepmachine

Buiten dat hij op de meest onmogelijke momenten poept, (niet alleen thuis maar ook altijd bij anderen of op momenten dat we de luiers weer eens vergeten zijn.) poept hij ook nog eens ontzettend vaak en veel.  Ik heb een kind nog nooit zoveel zien poepen als mijn zoon. Het is een wonder dat de gemeente ons geen extra afvalheffing laat betalen.

Pedagogisch niet verantwoorde omkoperij

Om hem dan toch de pot op te krijgen hebben we denk ik de afgelopen maanden wel tien verschillende tactieken uitgeprobeerd voor onze seriepoeper. Van die pedagogisch verantwoorde, motiverende praatjes zonder boos te worden, de negeer methode tot en met corruptie door middel van omkoperij met snoep en cadeautjes. Inmiddels ben ik door mijn tactieken heen en ben ik bang dat hij op de basisschool nog steeds een luier draagt. Bij de oudste hadden we hier totaal geen problemen mee en ging het als het ware vanzelf. Met amper twee en een half was hij al helemaal zindelijk. Ik had er dan ook niet bij stil gestaan dat het deze keer wel eens wat moeilijker zou kunnen verlopen.

Geen zin

Buiten dat mijn zoontje af en toe nogal lui is en een luier vooral heel erg handig handig vindt, moet zijn luier wel op stel en sprong verschoont worden. Maar als het even niet uitkomt kan meneer zich ook prima vermaken in een dampende luier. Toch weet ik, dat hij het prima kan. Hij heeft het al meerdere malen bewezen en gaat soms uit vrije wil en ook nog zelfstandig naar de wc. Ook openbare gelegenheden zijn af en toe een reden om naar het toilet te gaan. Die wc’s heeft hij immers nog niet gezien en zijn dus erg interessant. Luier uit en luier aan, het maakt allemaal niet uit. Op dagen dat ik hem zonder luier laat rondrennen kunnen we op een dag zomaar drie keer de vloer kunnen boenen of  een berg broeken de was in doen, zelfs als ik hem regelmatig op de wc zet.

Ik  hoop echt dat hij binnenkort het (wc)licht zal zien en zelf ook klaar is met die luiers. Tot die tijd wacht ik maar geduldig af en hoop ik dat deze fase niet al te lang meer zal duren. Maar mocht iemand dit lezen en de heilige graag voor zindelijkheid bezitten, deel hem dan alsjeblieft , en ik smeek je op mijn knieën (heel erg snel) met mij. Tips zijn welkom!

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!