Menu & Search
Dilemma: Strijken of in ongestreken kleding rondlopen.

Dilemma: Strijken of in ongestreken kleding rondlopen.

Het begon allemaal met een paar leuke blousejes die ik kocht met de veronderstelling dat het wel mee zou vallen met kreukels. Helaas had ik dat verkeerd gedacht, want die leuke blousejes kreukten als een stuk bakpapier in de handen van mijn dochtertje. Dikke pech. Dan zit er niets anders op dan strijken toch? Nou, niet onder mijn bewind!

Moet ik mijn kleding strijken of in een gekreukte blouse rondlopen?

Je kunt je wel indenken dat het strijken van mijn kleding of rondlopen in ongestreken kleding een dilemma van immense grootte is.

”Zijn of niet zijn; dat is de vraag.”

”Want wie verdraagt de smaad van deze wereld,”

”Zo maakt het denken lafaards van ons allen.”

”ondernemingen van groot belang verzanden in oeverloos gepeins” – William Shakespeare uit Hamlet.

want inmiddels is het niet strijken van mijn kleding wel uitgegroeid naar een groot ding. Het is niet alleen meer een feitje over mezelf, nee het is een statement en een handelsmerk geworden. Iedereen die aan mij denkt, denkt automatisch aan huishoud ontwijkend gedrag. En dat imago heb ik nou eenmaal te behouden. Anders kan ik deze site net zo goed opdoeken en een nieuwe slogan verzinnen. ”Die mevrouw van Juliaflynn, zegt wel dat ze nooit strijkt, maar ik zag haar laatst toch echt in een keurig gestreken blouse rondlopen.” kun je je het geroddel al voorstellen? Ik wel! Natuurlijk had mijn schoonmoeder dat net zo goed gedaan kunnen hebben, of mensen zouden kunnen denken dat ik zo’n tiran ben dat ik mijn man na een lange werkdag de was laat strijken. Had gekund. Jammer maar helaas, was het maar zo!

Dilemma!

Misschien zou het niet zo opvallen

Daar stond ik dan voor mijn kledingkast, met weer eens niets om aan te trekken, behalve mijn gekreukte assortiment dat achteraan in de kast lag, klaar om in de eeuwige vergetelheid te belanden. En dat terwijl het echt leuke kledingstukken waren. Ik besloot ze toch nog maar eens aan te doen. Misschien zou het niet zo opvallen als ik het strak in mijn rokje zou proppen. Ik bekeek mezelf in de spiegel en kwam tot de conclusie dat het echt niet kon. Ik was de wanhoop nabij! Moest ik het maar negeren en zo over straat lopen? Of moest ik het ergst denkbare doen: het strijkijzer tevoorschijn halen. Bij die laatste zin hoor ik de muziek van de film Psycho tijdens de douchescene in mijn hoofd afspelen. Horen jullie het ook? Nee? HA! Nu wel.

De bekende weg

Vlug verdrong ik deze gedachte. Beide opties waren niet optimaal. Ik besloot dus maar om voor de bekende weg te kiezen: ik propte mijn kleding weer terug in het vergeten hoekje. Er zat niets anders op. Misschien, dat ik ze er ooit nog eens uit zou halen om ze opnieuw te wassen in de hoop dat ze er minder gekreukt uit zouden komen. Want hoewel het deze keer echt niet kon, ben ik niet vies van een paar kleine kreukels en loop ik daar nog wel mee over straat, want zeg nou zelf. Al was het wel gestreken. Een half uur in gestreken kleding met je kinderen ravotten, heeft toch precies het zelfde effect? Niemand die er ooit achter zal komen. Tenzij je deze blog hebt gelezen natuurlijk. 😉

Zou jij in ongestreken kleding kunnen rondlopen?

10 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 7 dagen ago

  Sterker nog, ik loop altijd in ongestreken kleding! Vind strijken zo’n ondankbaar iets. Mijn schoonmoeder wijst me er best vaak op, maar ze woont hier niet en hoeft zich niet met ons leven te bemoeien. Zij strijkt zelfs haar onderbroeken en zakdoeken nog. Gelukkig heb ik nog meer te doen dan huishouden. Ik koop gewoon geen blousjes, hang kleding strak op en vouw/hang het in de kast. Niemand anders dan mijn schoonmoeder heeft ooit gezegd dat er kreukels in mijn kleding zitten. Drie keer je arm omhoog en je hebt weer net zoveel kreukels als voor het strijken.

  • 6 dagen ago

   Oh wat irritant haha! Ik begrijp je helemaal hoor 😉 gelukkig heb ik zelf niemand die me hier op wijst. Strijken is gewoon hartstikke overbodig.

 2. 1 week ago

  Haha zo herkenbaar dit!! Geweldig leuk geschreven. Hoe vaak ik niet iets gekocht heb waarvan ik dacht dat ik het niet zo hoeven strijken, en hoe vaak ik wel niet denk: nou vandaag strijk ik gewoon niet. Ik heb een hekel aan strijken, maar hou van gestreken kleren. Oe dat herinnert mij eraan: ik moet nodig weer eens strijken…. 😉

  • 6 dagen ago

   Hahaha, hoe groot is de stapel inmiddels?

 3. 4 maanden ago

  Ik strijk nooit want wij hebben geen strijkijzer, hebben het ook niet echt nodig trouwens. De blousen die ik heb hang ik nat aan een hanger en drogen redelijk kreukvrij op, de overhemden van Tommy die hij soms voor zijn werk aan moet brengt hij bij de stomerij. Iedereen blij 🙂 🙂

 4. 4 maanden ago

  Ik strijk gewoon echt NIET! Nooit, nimmer en niet. Leef helemaal met je mee dus! Mijn blousjes kreukelen dan ook gewoon, en het boeit me vrij wienig. Ik hang ze uit, nat, in de hoop dat het meevalt. Helpt wel enigzins. Ik laat er blousjes ook niet om liggen maar gelukkig houd ik meer van strijkvrije kledij (lucky me). Vriendlief moet het trouwens ook niet in zijn hoofd halen overhemden te kopen. Die strijk ik ook niet. Doet ie zelf maar. Ik kan het gewoon ook écht niet. 🙂

 5. 5 maanden ago

  Come over to the dark side. We have no wrinkled tops… and we do have cookies! Ik snap dat het een ding is. Maar ga je echt principes van het kaliber ‘ik strijk niet, want ik heb daar geen tijd of zin in’ je ervan laten weerhouden om ontzettend leuke bloesjes maar niet meer te dragen??? Kan je het niet aanpassen naar ‘ik strijk niet als het niet gestreken hoeft te worden’?
  Er zijn dingen die ik strijk, die eigenlijk niet gestreken hoeven te worden: mijn dekbedhoezen en lakens. Geef ik toe. Doe ik alleen omdat ik het heerlijk vind onder gestreken lakens te slapen. Ik geef dan ook toe dat er ook wel eens een ongestreken *gasp* dekbedhoes op bed ligt. Want het hoeft niet. Ook theedoeken: pure onzin, maar ik doe het wel.
  Maar … kleding met kreukels … nee. Ja, als ik de deur niet uit hoef. Maar nee, ik zal niet snel met kreukelige kleding rondlopen. Gelukkig heb ik ook niet veel topjes of bloesjes of broeken die gestreken hoeven te worden. Maar mijn gozer heeft wel altijd gestreken overhemden nodig. Ik zou me echt verbijten als hij in gekreukelde overhemden naar zijn werk ging. Dat kan gewoon niet. Niet omdat ik dat vind: maar omdat hij absoluut opmerkingen zou krijgen daarover.
  Gewoon stiekem die bloesjes strijken… gewoon doen.

  • 5 maanden ago

   Nou misschien heel stiekem dan. Maar wel met gevaar voor eigen leven en blouse. Er gaan er geheid een paar sneuvelen dan.

 6. 5 maanden ago

  Ik doe het niet snel… strijken bedoel ik dan. Hooguit één keer per jaar. Wat nog weleens wil helpen. Wasmachine, ligt centrifugeren en dan nat ophangen. Op een hanger natuurlijk. Maar sommige kledingstukken zijn er voor gemaakt om nooit te dragen.

  Love As Always
  Di Mario

Archief

Tekstschrijver nodig?