Menu & Search
Dilemma: Strijken of in ongestreken kleding rondlopen.

Dilemma: Strijken of in ongestreken kleding rondlopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Het begon allemaal met een paar leuke blousejes die ik kocht met de veronderstelling dat het wel mee zou vallen met kreukels. Helaas had ik dat verkeerd gedacht, want die leuke blousejes kreukten als een stuk bakpapier in de handen van mijn dochtertje. Dikke pech. Dan zit er niets anders op dan strijken toch? Nou, niet onder mijn bewind!

Moet ik mijn kleding strijken of in een gekreukte blouse rondlopen?

Je kunt je wel indenken dat het strijken van mijn kleding of rondlopen in ongestreken kleding een dilemma van immense grootte is.

”Zijn of niet zijn; dat is de vraag.”

”Want wie verdraagt de smaad van deze wereld,”

”Zo maakt het denken lafaards van ons allen.”

”ondernemingen van groot belang verzanden in oeverloos gepeins” – William Shakespeare uit Hamlet.

want inmiddels is het niet strijken van mijn kleding wel uitgegroeid naar een groot ding. Het is niet alleen meer een feitje over mezelf, nee het is een statement en een handelsmerk geworden. Iedereen die aan mij denkt, denkt automatisch aan huishoud ontwijkend gedrag. En dat imago heb ik nou eenmaal te behouden. Anders kan ik deze site net zo goed opdoeken en een nieuwe slogan verzinnen. ”Die mevrouw van Juliaflynn, zegt wel dat ze nooit strijkt, maar ik zag haar laatst toch echt in een keurig gestreken blouse rondlopen.” kun je je het geroddel al voorstellen? Ik wel! Natuurlijk had mijn schoonmoeder dat net zo goed gedaan kunnen hebben, of mensen zouden kunnen denken dat ik zo’n tiran ben dat ik mijn man na een lange werkdag de was laat strijken. Had gekund. Jammer maar helaas, was het maar zo!

Dilemma!

Misschien zou het niet zo opvallen

Daar stond ik dan voor mijn kledingkast, met weer eens niets om aan te trekken, behalve mijn gekreukte assortiment dat achteraan in de kast lag, klaar om in de eeuwige vergetelheid te belanden. En dat terwijl het echt leuke kledingstukken waren. Ik besloot ze toch nog maar eens aan te doen. Misschien zou het niet zo opvallen als ik het strak in mijn rokje zou proppen. Ik bekeek mezelf in de spiegel en kwam tot de conclusie dat het echt niet kon. Ik was de wanhoop nabij! Moest ik het maar negeren en zo over straat lopen? Of moest ik het ergst denkbare doen: het strijkijzer tevoorschijn halen. Bij die laatste zin hoor ik de muziek van de film Psycho tijdens de douchescene in mijn hoofd afspelen. Horen jullie het ook? Nee? HA! Nu wel.

De bekende weg

Vlug verdrong ik deze gedachte. Beide opties waren niet optimaal. Ik besloot dus maar om voor de bekende weg te kiezen: ik propte mijn kleding weer terug in het vergeten hoekje. Er zat niets anders op. Misschien, dat ik ze er ooit nog eens uit zou halen om ze opnieuw te wassen in de hoop dat ze er minder gekreukt uit zouden komen. Want hoewel het deze keer echt niet kon, ben ik niet vies van een paar kleine kreukels en loop ik daar nog wel mee over straat, want zeg nou zelf. Al was het wel gestreken. Een half uur in gestreken kleding met je kinderen ravotten, heeft toch precies het zelfde effect? Niemand die er ooit achter zal komen. Tenzij je deze blog hebt gelezen natuurlijk. 😉

Zou jij in ongestreken kleding kunnen rondlopen?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!