Nu aan het lezen
Dit moet je lezen: de edele kunst van not giving a f*ck

Dit moet je lezen: de edele kunst van not giving a f*ck

Ik moet iets opbiechten. Ik heb al een minstens 5 jaar geen boek meer uitgelezen. Op vakantie na dan, maar vraag me niet welk boek en waar het over ging. En dat terwijl ik eigenlijk heel graag lees. Helaas heb ik altijd wel een excuus om het niet te doen. Ik moet het huishouden doen, ben te moe, wil liever chocolade eten of hersenloos vegeteren voor de tv. Lariekoek-koek natuurlijk want hoe moeilijk is het om op je krent te gaan zitten en een boek te pakken? Net zo moeilijk als uit je stoel opstaan om de afstandsbediening te pakken die aan de andere kant van de bank ligt. Dus. Best moeilijk. Ik ben dus zo’n hypocriete schrijver die wel schrijf maar nooit leest. Net zoiets als graag in gestreken kleding lopen maar zelf nooit strijken. Enfin. Na al die jaren is het me eindelijk dan weer gelukt om een boek uit te lezen. Of eigenlijk 2. Het vervolg van dit boek heb ik ook uit. Daarvoor moet je niet van gisteren zijn, en als iemand niet van gisteren is, dan is het blogger Mark Manson wel.

Met zijn boek de edele kunst van not giving a f*ck greep hij me rechtstreeks bij mijn lurven. Zijn tegendraadse aanpak voor een goed leven sluit perfect aan bij de f*cked-up periode waarin ik me momenteel bevind.

Over de schrijver

Voordat ik wat meer over het boek vertel zal ik wat over Mark vertellen. Uiteraard heb ik dit stukje gewoon gejat van zijn website want over zichzelf vertellen kan hij vast beter dan ik.

Mark is 35 jaar en komt uit Austin, Texas. Nadat hij zijn studie in 2007 afrondde ging hij op reis en leefde een tijdje als een ‘digital nomad’ waarbij hij leefde van zijn blog. Uiteindelijk trouwde hij met een Braziliaanse vrouw en tegenwoordig slijt hij zijn dagen in New York. Mark is dol op het lezen van boeken.

Iedere dag een beetje minder bij het verkeerde eind

Mark heeft zijn boek niet geschreven omdat hij denkt dat hij denkt overal gelijk in te hebben maar juist omdat hij er iedere dag een beetje minder naast zit door zichzelf iedere dag een beetje te verbeteren. Gek genoeg helpt dat anderen bij hun proces. En dus ook bij het mijne.

Zoals ik al zei sluit dit boek perfect aan bij mijn eigen proces. Er komt veel in terug wat ook bij de therapievorm ACT (acceptance and commitment therapy) naar voren komt maar dan met een Mark Manson sausje.

Niet zomaar een zelfhulp boek

Ik denk dat dit zelfhulp boek mede zo succesvol is omdat het zo afwijkt van andere zelfhulpboeken. De meeste boeken beloven je méér succes, méér geluk, méér rust en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wanneer je daar naar opzoek bent dan kun je dit boek beter overslaan. Dit boek daarentegen leert je vooral om geen f*ck te geven om dingen. Maar is dat niet ontzettend narcistisch? hoor ik je denken. Nee, want je leert ook om f*cks te kiezen die er wel toe doen, en waar je wel om mag geven. Bijvoorbeeld door goede kernwaarden te kiezen in je leven.

Een van mijn favoriete quotes uit dit boek is:

“Het verlangen naar positievere ervaringen is in wezen een negatieve ervaring. Terwijl daarentegen de acceptatie van een negatieve ervaring in feite juist een positieve ervaring is.”

Hoewel ik veel dingen die in dit boek staan, stiekem wel wist, is het toch wel weer even een eye-opener en heeft het ervoor gezorgd dat ik even kon stilstaan bij mijn eigen proces en met name mijn aandeel daarin. Neem ik momenteel wel voldoende verantwoordelijkheid? Of geef ik de schuld aan externe niet te beïnvloeden factoren?  

En dat in combinatie met Mark’s leuke anekdotes, zijn zwarte humor die ik met hem deel, de inspirerende verhalen en zij craving naar burrito’s maken het een heel geslaagd boek.  Heb ik je enthousiast gemaakt? Dan kun je het boek eventueel hier kopen.

PS

Op het moment van schrijven heb ik zijn nieuwe boek, alles is f*cked, ook uit. Zoals je leest, ben ik nogal enthousiast. 😉 Kortom: er volgt snel meer!

Om te bewaren op Pinterest
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Tops

Verfrissend

Humoristisch

Zet aan tot nadenken

Tips

Mark geeft er geen f*ck om wat je van dit boek vindt

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
1
Hilarisch!
1
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top