Menu & Search
Drie dingen om te doen in omgeving Gieten-Borger (Drenthe) met kinderen

Drie dingen om te doen in omgeving Gieten-Borger (Drenthe) met kinderen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Tijdens ons weekendje weg in Drenthe was ik aangenaam verrast over hoe leuk het er was. We verbleven in het plaatsje Gasselte dat op de Hondsrug ligt vlakbij Gieten en Borger. Prachtig groen en bosrijk en bovendien genoeg te beleven voor jong en oud.

Omdat we slechts drie dagen verbleven waarbij we ook nog de vouwwagen op moesten zetten en weer moesten afbreken (Boe-hoe, blijft een rotklus), stond vooral de zondag in het teken van uitjes omdat we die dag alle tijd hadden. En uitjes maakten we. We besloten er drie in een dag te proppen. Dit hadden we vooraf niet zo bedacht hoor, het kwam gewoon op ons pad. (en omdat we voor de puppy ogen van onze kinderen vielen)

Hunebedden in Borger

Na een prima ontbijtje op de camping besloten we om eerst een ritje te maken door de omgeving. Per toeval kwamen we langs wat hunebedden en omdat ik dit nog nooit eerder had gezien, vond ik dat we een stop moesten maken. Bovendien leuk om de kinderen hier over te kunnen vertellen. Hoe hard ik ook mijn best deed, het verhaal erachter kon ze nog niet zo interesseren. Die op elkaar gestapelde stenen waren vooral leuk om als klimrek dienst te doen. De hunebedden staan overigens niet op hun oorspronkelijke plek. Ze zijn vroeger verplaatst om onder andere tegen te gaan dat mensen er gaan graven. Omdat mijn kinderen niet naar mijn spannende hunebed verhalen wilde luisteren val ik jullie er nu mee lastig:

De hunebedden uit Borger stammen zijn ontzettend oud. Het zijn zelfs de oudste monumenten uit Nederland en stammen uit de trechterbekercultuur, stammend uit de nieuwe steentijd. In de trechterbekercultuur werd al landbouw beoefend terwijl andere volken nog tot de jager-verzamelaars behoorden. Het volk dankt zijn naam aan, zou het? Trechterbekers. Dit omdat er aardewerken met trechtervorm uit die tijd bij de hunebedden (grafkamers) zijn gevonden. Dat het ook daadwerkelijk grafkamers waren is niet helemaal duidelijk. Er wordt ook gedacht dat de Hunebedden deel uit maakten van ”religieuze ceremonies”.

Back to 2018: de hunebedden in Borger zijn leuk om te zien en voor de kinderen leuk als klimtoestel (al weet ik niet of dit helemaal de bedoeling is) het is indrukwekkend om te bedenken dat deze stenen ooit (5000 jaar geleden) door mensen op elkaar gestapeld zijn met beperkte middelen.

Aanvullende informatie:

De hunebedden hebben geen openingstijden en is gratis 😉 wel is er de mogelijkheid om wandelroutes te downloaden via Drenthe.nl langs de Hunebedden.

Het Buitencentrum Boomkroonpad

Buitencentrum boomkroonpad Drouwen

Na ons bliksembezoek aan de Hunebedden reden we langs het Boomkroonpad in Drouwen (onderdeel van boswachterij Borger-Gieten). We hadden hier in de campingfolder al leuke dingen over gelezen dus besloten we om hier onze volgende stop te maken. Bij aankomst bleek er een activiteit georganiseerd te zijn voor de kinderen: uilenballen ontleden. Sommigen onder ons vinden dit misschien ontzettend smerig, maar ik kan hier echt van genieten! Dit deden we vroeger ook op de kinderboerderij. Nostalgie! De kinderen kregen voor 1 euro een uilenbal en de benodigde materialen (een pincet, een borsteltje etc.) om de uilenbal uit te pluizen. Nadien kregen de kinderen een potje met de gevonden muizenbotjes mee naar huis. Heel educatief en leuk. Ondertussen testen ik en mijn man het aangrenzende terras en kwamen we tot de conclusie dat die wel een 10 verdient. Net als de souvenirshop trouwens, waar je echt geweldige en niet standaard dingen kon kopen. Wij kochten er bamboe koffiebekers voor op de camping met een leuk printje, maar hadden er eigenlijk veel meer willen kopen.

Daarna was het tijd voor een wandeling door de boomtoppen. Het boomkroonpad. Dit is een pad aangelegd door de boomtoppen en dus niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees. Mocht je het spontaan krijgen wanneer je door de boomtoppen loopt, je kunt bij ieder punt naar beneden! Drenthe boomkroonpad Drouwen

Hoewel het Boomkroonpad zelf niet heel erg lang was, was het erg leuk om gedaan te hebben. Ook weer erg educatief want tijdens de wandeling stonden er overal bordjes met plaatjes en informatie over de dieren en verschillende bomen. Eenmaal beneden was er een leuke natuurspeeltuin en kon je verschillende routes kiezen om nog door de bossen te wandelen. Wij besloten na een korte wandeling en speeltijd in de speeltuin onze weg te vervolgen.

Boonkroonpad uitje drenthe

Aanvullende informatie:

Openingstijden:

April t/m oktober: dagelijks van 10.00 – 17.00 uur.

November t/m maart: 
zaterdagen van 12:00 -16.00 uur
zondagen van 10.00 – 16.00 uur. En in de schoolvakanties van 10.00 – 16.00 uur

Gesloten: 25 en 31 december en 1 januari.

Prijzen
Volwassenen : Euro 4,50
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 12 : Euro 2,25

Let op: Je kunt je elektrische auto of e-bike hier niet opladen.

Pretpark Drouwenerzand

 

Het was inmiddels 15.00 in de middag en we wilden eigenlijk nog niet terug naar de camping. Op de heenweg naar het boomkroonpad zagen we pretpark Drouwenerzand maar omdat we zo graag het boomkroonpad wilden bezoeken besloten we dit te skippen. Op de terugweg zag ik op internet dat pretpark Drouwenerzand een speciale prijs had voor mensen die het park na 15.00 uur bezochten en omdat dit zoveel scheelde besloten we het park toch te bezoeken en dat bleek een goede keuze! Het park is namelijk inclusief eten en drinken (friet, soep, snacks, fruit, ijs en koffie,thee of frisdrank) en in totaal betaalden we voor twee volwassenen en twee kinderen €32.50,- all in!

Voordat de attracties getest konden worden  besloten we eerst een goede bodem te leggen. We aten heerlijke frietjes met een broodje hamburger en frikandellen, dronk wat en Nolah schoof haar tweede frikandel naar binnen. (dit meisje heeft de eetlust van een volwassen man als het op frikandellen aankomt)

De meeste attracties van Drouwenerzand zijn vergelijkbaar met die op de kermis staan. Desondanks zijn ze erg leuk en is er voor jong en oud wat te beleven. Er staat onder andere een spinning coaster, spookhuis, vliegtuigjes, caroussel, zweefmolen, trampolines en nog veel meer. Ook is er een indoor speeltuin, kun je er pony rijden en is er een speeltuin met zandbouwplaats. Genoeg ingrediënten voor een ontzettend leuke dag of middag. Toen het park ging sluiten waren de kinderen diep teleurgesteld want ze waren nog lang niet uitgespeeld. Papa en mama daarentegen wel want na die drie uitjes waren we bekaf. Drouwenerzand is een aanrader en de prijs-kwaliteitsverhouding is top. Vooral als je besluit om na 15 uur te gaan.

Speeltuin drouwenerzand

 

Aanvullende informatie:

Openingstijden:

Pretpark Drouwenerzand is geopend van Maart tot en met oktober. En de openingtijden verschillen per periode.

De normale openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 maar tijdens de voorjaarsvakantie is het park tot 17.30 geopend en in de zomervakantie zelfs tot 18.00.

En rond Halloween kun je er van 13.00 tot 21.00 terecht en wordt het park omgetoverd tot een spookpark in gezellige halloweensfeer.

Prijzen:


3 jaar en ouder
€ 13,50 p.p.

3 jaar en ouder, 7 juli t/m 2 september
€ 14,50 p.p.

Halloweendagen

Elke zaterdag in oktober en woensdag 24 oktober

€ 15,00 p.p.

Schoolreis, basisschool

(ma. t/m vr vanaf 20 personen, niet mogelijk tijdens schoolvakanties Noord Nederland)

€ 7,80 p.p.

Groepen vanaf 20 personen

(je dient als groep op dezelfde dag te komen, n.i.c.m. andere acties/ kortingen)

€ 11,00 p.p.

Bliksemtarief vanaf 15.00 uur

Niet mogelijk op 6, 13, 20, 24 en 27 oktober (Halloweendagen) en n.i.c.m. ander acties/ kortingen/ arrangementen.

€ 7,25 p.p.

Opa & oma actie

In de herfstvakantie heeft opa of oma GRATIS entree bij één betalend kleinkind, die de reguliere entreeprijs van € 13,50 betaalt. N.i.c.m. ander acties/ kortingen en niet mogelijk op 6, 13, 20, 24 en 27 oktober (Halloween).

Gratis

Rolstoelgebruikers
€ 11,00 p.p.

Parkeermunt, per auto
€ 3,50
Kinderen tot 2 jaar zijn gratis en eten en drinken is ALTIJD inbegrepen. Onder eten en drinken wordt het volgende verstaan: vers fruit, diverse belegde broodjes (nieuw!), frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs. 
Eenmaal terug op de camping werd er nog een duik genomen in het zwembad en sloten we de dag af met een heerlijke barbecue want deze familie is nooit uitgegeten. Daarna vielen de kinderen uitgeput in slaap in de tent. En hun ouders vrij snel daarna ook.
Wat zijn jouw uit-tips voor Drenthe? 

Doen in Drenthe
Bewaar deze uitje door het te pinnen op je Pinterest
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!