Menu & Search
Dromen volgen en werken aan je toekomst

Dromen volgen en werken aan je toekomst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Dromen zijn heel belangrijk in mijn leven. Dromen zijn de dingen die je graag wilt. Sommige mensen kiezen ervoor om hun dromen daar te laten. Maar er zijn er ook genoeg die altijd hun dromen blijven volgen. Ik ben daar een van. Sinds april ben ik officieel begonnen met mijn eigen bedrijfje, maar in november heb ik mijn teken skills weer opgepakt en ben ik begonnen met het schrijven van blogs.

Mijn blog is vooral bedoeld om een kijkje te geven in mijn eigen leven als leerkracht en Intern Begeleider op een basisschool. Ik kwam er gedurende de periode dat ik werk achter, dat je altijd moet blijven doen wat je zelf leuk vindt. Ook kwam ik erachter dat je nooit je eigen talenten uit het oog moet verliezen en dat wanneer je zicht hebt op je eigen talent, je hiermee door moet blijven gaan. Vanuit deze mindset ben ik weer begonnen met dat wat ik als kind en als puber altijd al leuk vond, tekenen en schrijven.

Al negen jaar werk ik als leerkracht. Sinds 2 jaar ook twee dagen per week als Intern Begeleider. In combinatie met lesgeven aan groep 8 is dit een hele pittige klus. Je bent verantwoordelijk voor een deel van de leerlingenzorg van alle leerlingen op school, en je moet daarnaast ook nog zorgen dat groep 8 op een goede plek in het Voortgezet Onderwijs terecht komt; stressvol en druk. Ik had een manier nodig om mijn gedachten te ordenen en eigenlijk liep mijn teken-en schrijf hobby een beetje uit de hand (in positieve zin dan), want ik was opeens ook Blogger en Illustrator

Bijna burn-out

Het tekenen en schrijven heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het plezier in mijn werk terugvond en me ging focussen op het positieve en de leuke verhalen uit het vak. In november had ik het op mijn werk echt te druk, ik was mezelf niet meer en had er even geen plezier meer in. Ik was (denk ik) bijna burn-out. Ik sliep alleen maar en kon mijn bed niet uitkomen. Mijn werk demotiveerde mij, ik wilde niet meer sporten en ben een paar weken de deur niet uit geweest. Ik heb heel veel steun gehad aan mijn man die altijd voor me klaar staat en me weet te motiveren en aan mijn beste vriend, die mij op het juiste moment wakker wist te schudden. Goede gesprekken en een luisterend oor leiden tot mooie dingen. Door hen ben ik gekomen waar ik nu sta.

Van uit de hand gelopen hobby, naar plotseling succes…

Die uit de hand gelopen hobby werd een plotseling succes. Ik mocht bijvoorbeeld tekenen voor een grote landelijk bekende stichting. Ook vanuit mijn eigen werk, is er de vraag of ik tekeningen wil maken voor verschillende doeleinden. Op Instagram heb ik kortgeleden mokken geïntroduceerd, die ik zelf illustreer met porseleinstiften. Dezelfde vriend als die me wakker schudde en mij deed geloven dat ik weer moest gaan doen wat ik echt leuk vond, kwam laatst met het idee om een ontwerp te maken voor een eigen T-shirt. Alles waarop te tekenen valt, neem ik onder handen, en dat maakt het ook lekker afwisselend.

Ik gebruik tekenen om mijn hoofd leeg te maken. Je bent erg gefocust bezig en dat zorgt er bij mij voor dat mijn verstand weer even helemaal op nul gaat. Ik word er rustig van. Soms maak ik op mijn werk best heftige dingen mee. Het is dan ook een leuke challenge om hier dan toch weer op de een of andere manier een mooie of grappige illustratie van te maken. Wat weer helpt om positief te denken. Toen ik nog niet tekende, ervoer ik veel meer stress en slapeloosheid. Voor mij is dit echt een oplossing. Hetzelfde geldt overigens voor schrijven.

‘Follow your dreams, create your future’

‘Follow your dreams, create your future…’ Toevallig ook de slogan van mijn eigen bedrijfje. Doe vooral wat je leuk vindt en volg je dromen, dan kom je er wel. Het hebben van vrijheid is hierbij erg belangrijk. Geef je vrijheid om te doen wat jij leuk vindt, daarom ook nooit op! Ik pak de opdrachten op, die op mijn pad komen. Mocht dat betekenen dat ik, daardoor minder in het onderwijs kan werken, dan ben ik bereid hiervoor te gaan. Ik volg immers mijn dromen. Daarnaast heb ik geleerd om te luisteren naar de mensen om me heen, naar mezelf en naar mijn eigen lichaam. Wanneer je lichaam moe is en je hoofd vol, weet je dat het tijd is voor iets nieuws. Ik wil dit daarom aan iedereen mee geven:

Vind iets voor jezelf waardoor je weer positief leert denken en je verstand af en toe even op nul kan. Het helpt je om je mindset te veranderen en jezelf klaar te stomen voor nieuwe, spannende en leuke dingen die je energie gaan brengen. Het helpt je om weer gelukkig te zijn, want geef toe; geluk is hetgeen wat voor iedereen het belangrijkst is, op wat voor manier dan ook!

Liefs Marjolein

 

Meer lezen over wat ik allemaal doe, wat mij motiveert en inspireert? Bekijk dan mijn website: http://www.dreamcreatebymarjolein.com

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!