Menu & Search
Een dag in Wicklow Mountains

Een dag in Wicklow Mountains

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Gisteren kon je al het eerste deel van mijn drie daagse reis naar Dublin lezen. En mocht je er geen genoeg krijgen dan kun je hier ook nog lezen over de vorige keer dat ik Dublin bezocht. Dag twee van ons tripje naar Dublin was iets dat al jaren bovenaan mijn Dublin to do lijstje stond. (ja ik heb er echt een) Eindelijk ging het gebeuren! Een trip door Wicklow mountains. De plek waar P.S. I love you deels is opgenomen, waar prachtige natuur te aanschouwen is , talloze schapen te bewonderen zijn … lees maar gewoon verder dan neem ik je mee op een virtuele reis door Wicklow Mountains, want dit was echt het hoogtepunt van ons tripje. 

Een dagtour door Wicklow Mountains met gids

We moesten al vroeg verzamelen bij het Molly Malone standbeeld. (daar heb je haar weer) En met vroeg bedoel ik vroeg als in: mocht je de vorige avond te lang in de Pub zijn blijven hangen- vroeg (om 9.00 uur). Bij het standbeeld zouden we opgepikt worden door een iemand van Hilltoptracks waarna we een dagrip van 8 uur lang zouden gaan maken door Wicklow Park. Daarin had je de keuze om te beginnen op het Powerscourt Estate in Enniskerry. Of om de natuur in te trekken met de gids. Zelfs paardrijden door Wicklow Mountains behoorde tot de mogelijkheden maar aangezien ik ook nog twee kinderfeestjes moest bekostigen besloten we maar om dat niet te doen. Ik boekte deze trip trouwens via de website Getyourguide.nl een website waar je tickets en trips kunt boeken voor attracties over de hele wereld.

We werden opgepikt door een gezellige Ier, onze gids die echt ontzettend veel wist te vertellen. Wij mazzelaars mochten natuurlijk voorin zitten. Alleen de weg naar Wicklow Mountains  (twintig minuten) was al een feestje.

Powerscourt Estate: geschiedenis en wat is er te doen

Wij kozen ervoor om te beginnen op het Powerscourt Estate. Een gigantische (19 HA om precies te zijn) tuin met golfbanen welke tegenwoordig toebehoort aan de Slazenger familie. Bekend van Slazenger sporting goods, een brits bedrijf met sportartikelen. Het landgoed kent een roerige Game of Thrones waardige geschiedenis en bestaat al sinds de 13e eeuw. Het kasteel (tegenwoordig een museum, restaurant en winkel) behoorde eerder toe aan meneer La Poer, welke zich hier vestigde vanwege de militair strategische locatie dichtbij meerdere rivieren.

Het landgoed behoort tegenwoordig tot een van de meest mooie tuinen van de wereld en is een grote trekpleister voor toeristen. De tuinen zijn ingedeeld in onder andere een Italiaanse en Japanse tuin en heeft zelfs een heuse dierenbegraafplaats waar de dieren van onder andere de Slagenzer familie begraven liggen. Gelukkig hebben ze ook levende dieren zoals paarden. Die vind ik zelf stukken leuker. 😉 Wandelend kun je je hier bij goed weer uren vermaken en wij hebben ondanks het slechte weer ook een flinke wandeling gemaakt.

naughty

Ierlands hoogste waterval

Iets wat we geskipt hebben maar me wel ontzettend leuk lijkt om nog eens te doen is een bezoekje brengen aan de waterval welke maar 6 km van het Powerscourt landgoed verwijderd is.  Tip: je kunt deze waterval niet goed te voet te bereiken omdat er geen wandelpaden naartoe leiden. Aan te raden is om bijvoorbeeld een taxi te nemen of te boeken als onderdeel van je toer.

Avoca

Lekkere gebakjes

Na onze wandeling was het tijd om een bezoekje aan Avoca te brengen. Ik had Avoca al in het Centrum van Dublin en op aanraden van iemand op Instagram leek het me echt de moeite waard om hier naar binnen te lopen en dat klopte! Naast een supermarktje met heerlijke verse gebakjes en koekjes hadden ze hier ook een kinderkledingwinkel en een kledingzaak voor dames en heren. Ik heb me zo moeten inhouden want wat een schattige jurkjes verkochten ze hier. Uiteindelijk heb ik alleen een paar roze glittersokken met roze randje gekocht dus dat inhouden is me best goed gelukt.

Mijn man kocht een flatcap met Ierse wol. Oftewel een opa pet om zijn eerste grijze haren te verbergen. Haha!  Nu maar hopen dat hij mijn blog niet leest. Daarna was het tijd voor een kopje thee want ook dat behoorde tot de mogelijkheden. Inmiddels was ik al behoorlijk vermoeid en blij dat het volgende onderdeel van de trip een verzorgde lunch in het centrum van Enniskerry was.

Restaurant Poppy’s: wat een genot!

Restaurant Poppy´s in Enniskerry

De middag brak aan en inmiddels had ik alweer behoorlijk honger. Never not eating! Onderdeel van de tour was een lunch in het centrum van Enniskerry, wat ontzettend klein is overigens. Op het plein van Enniskerry zat een klein schattig restaurantje met nog schattigere naam: Poppy’s. Eenmaal binnen kon je achter de balie kiezen wat je graag zou willen eten. Vervolgens werd het eten naar je tafel gebracht. Ik ging voor Shepherds pie met salade. Geen leugen, deze lunch was echt zo de moeite waard! Bovendien is Poppy’s lekker traditioneel en onwijs gezellig.

Lunch in Enniskerry

Guiness meer, schapen en P.S. I love you Bridge

We mochten het busje weer in. Helaas was het erg mistig en regende het continu. Dat mocht de pret niet drukken want de chauffeur wist alles door middel van zijn verhalen op te fleuren alsof we het recht voor ons zagen. In feite zagen we vooral veel gele bloemen en mist en af en toe wat schapen en schattige lammetjes. We hadden dan ook pech toen we bij het Guiness meer aankwamen. Het was zo mistig dat we er amper zicht op hadden. Gelukkig heb ik er toch nog een glimp van kunnen opvangen.

Het Guiness meer dankt zijn naam aan de kleur en vanwege zijn ligging op het landgoed van je raadt het al: de Guiness familie. Bovendien zou dit water zomaar eens in het bier kunnen belanden aangezien het water vanuit de bergen gebruikt wordt als drinkwater.

Gelukkig heb ik eindelijk de Ierse schapen kunnen aanschouwen. Een veel sterker ras dan de schapen die wij in Nederland kennen trouwens. Een ding is zeker. Deze schapen hebben hier alle ruimte.

Tijdens ons ritje door Wicklow Mountains vroeg onze tourguide wat we graag nog zouden willen doen. Het was vanwege de dames die mee waren, waaronder ik dat we perse een bezoek moesten brengen aan de P.S. I love you bridge. Heb je deze film nog niet gezien, dan moet je dat zeker nog even doen. Knappe mannen en tranen met tuiten huilen gegarandeerd. Mede dankzij deze film is mijn liefde voor Dublin, begonnen.

 

Romantisch!

Glendalough

Het laatste gedeelte van de trip was een bezoekje aan Glendalough en betekent vallei van de twee meren. Glendalough kent een lange geschiedenis bestond al in de vroege middeleeuwen.  Glendalough alleen is best al een dagtrip waard. Helaas hadden wij maar ongeveer een uur en moesten dus keuzes maken. We besloten om een wandeling langs het meer te maken en bezochten de monastieke stad, gesticht door St. Kevin.

Nadat onze wandeling in Glendalough ten einde kwam was het tijd om terug naar Dublin te rijden. Ik was uitgeput maar tevreden! Wat zou ik hier dolgraag nog een keer terug naartoe willen om de rest te kunnen zien (trek daar gerust maar een paar dagen voor uit want het is enorm) Onderweg genoot ik nog wat van de gele bloemen die je boven ook op de foto ziet. Of onkruid zoals de gids het noemde. En onkruid was het, want toen ik de volgende dag alweer in Eindhoven op de snelweg reed terug naar huis raad je al wat ik daar langs de weg zag groeien: Gele bloemen. Het zou mij een zorg zijn, ik vind het typerende onkruid, prachtig!

Ben jij ooit in Wicklow Mountains geweest? Wat was het mooiste en of leukste wat je daar zag en deed? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!