Menu & Search
Een goede oppas is goud waard: zo vonden wij de onze

Een goede oppas is goud waard: zo vonden wij de onze

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Al acht jaar lang past mijn moeder op de kinderen. Dat begon met een kindje en inmiddels zijn het er al drie. Je kunt je indenken dat dit best zwaar kan zijn. Gelukkig is mijn moeder nog jong maar toch voelde ik me altijd een soort van bezwaard als ik mijn moeder weer een keer moest vragen. Bijvoorbeeld als er zieken waren op het werk of wanneer ik met mijn warhoofd weer eens een afspraak was vergeten.

Een ding is zeker. Mijn kinderen kan ik altijd met een gerust hart bij haar achterlaten. Ze komen er graag en ze heeft mij immers ook groot gebracht. (al weet ik niet of dit het aller geslaagdste project van haar was)

Oppas te duur

Ik had al vaker naar oppas gekeken in de vorm van dagopvang en gastouders maar kwam al snel tot de conclusie dat het A. niet flexibel genoeg was voor mijn werk of B. veel te duur. Daarom besloot ik maar om ouderschapsverlof op te nemen om de oppas te beperken. Minder werken is helaas vaak goedkoper dan oppas. Iets wat in Nederland wat mij betreft mag veranderen. Met name voor de mensen in de zorg die geen duizenden euro´s per maand binnen harken en op de meest gekke tijden werken. Maar nu ik voor mezelf ben begonnen ligt dat anders. Ik verdien wat meer (als ik tenminste werk) en kan mijn tijden beter indelen dan ooit.

Hoe ik mijn oppas vond

Ook nu ik voor mezelf ben begonnen kies ik er niet voor om de kinderen naar een opvang te brengen of om voor een gastouder te gaan. Om een gastouder bij je thuis te laten komen moet je huis vaak aan allerlei regels voldoen en om de kinderen steeds weg te brengen naar iemand anders of op de opvang vond ik maar een heel gedoe. Daarbij zou het voor mij betekenen dat ik de jongens naar de voorschoolse en naschoolse opvang moet brengen en Nolah, naar een andere kinderdagverblijf. Kortom: alleen maar gedoe!

Particuliere opvang

In plaats daarvan koos ik ervoor om opzoek te gaan naar een particuliere oppas. Iemand die bij me in huis kon komen en de kinderen uit school kon halen. Ik besloot om op google simpelweg de woorden ‘’oppas Venlo’’ in te typen. De resultaten stroomde binnen en ik kwam al snel uit op de website: oppassen.nl. Die zag er redelijk betrouwbaar uit en ik besloot om een gokje te wagen en schreef me in als oppas zoekende.

Een soort datingsite voor oppassers

Je kunt hier heel makkelijk je voorkeuren invullen en binnen welke straal je een oppas wilt vinden. Heel handig dus. Je moet voor deze website wel betalen voordat je een berichtje kunt sturen of lezen. Wat dat betreft leek het wel op een datingsite. Ik kan het weten want ik vond er mijn man, haha! De Kosten voor een maand zijn €9,95,- en dat was voor mij voldoende.

Vertrouwenskwestie

Al snel kwamen er tientallen foto’s voorbij van oppassen bij mij in de buurt. Ik had niet verwacht dat ik zoveel keuze had! De leeftijden varieerden. Van zeer ervaren tot redelijk onervaren. Maar al snel kwam ik op een profiel uit van een kleuterjuf. En de foto en de tekst sprak me aan. Het voelde gewoon vertrouwd en dus besloot ik haar een berichtje te sturen.

Het leuke was, dat de mevrouw in kwestie precies het zelfde gevoel had en het bleek dat we heel wat raakvlakken hadden. Nog die zelfde avond kletsten we aan de telefoon en maakten we een afspraak om kennis te maken.

Dat kennismakingsgesprek verliep super goed en ik vertrouwde haar volledig. Ik denk dat de klik het allerbelangrijkste is als voorwaarde voor een oppas. Dat en een klein beetje ervaring met kinderen is natuurlijk ook niet mis. Dat zat bij haar wel goed!

Inmiddels zit ik hier in het leescafe deze blog te schrijven terwijl de kinderen bij mij thuis spelletjes doen met de oppas en gaan picknicken. Wat een geruststelling. Een goede oppas is goud waard!

een goede oppas vinden

Maak jij gebruik van een oppas? En zo ja, hoe heb je die gevonden?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!