Menu & Search

Een joekel van een naald in mijn rug

Een joekel van een naald in mijn rug

Alsof er een wervelwind in mijn mobieltje woedt raast de gynaecoloog door het gesprek. Zeventien november. Hysteroscopie. Ruggenprik. Nadat ik het gesprek beëindigd heb en mijn dagelijkse bezigheden weer wil hervatten besef ik het me opeens. Ik zei JA tegen een ruggenprik.

Allerlei scenario’s over joekels van naalden in mijn ruggenmerg spelen zich af in mijn hoofd. Moet ik terugbellen en zeggen dat ik een volledige narcose wil? Alweer een narcose? Fakkerdefak. Ik laat me toch niet zomaar kennen vanwege een ruggenprikje? Prik-je? Een joekel is het verdorie. Ik besluit in te zetten op plan B: struisvogelpolitiek. Kop in het zand. Dit is niet gebeurd en gaat ook niet gebeuren.

Wat er aan vooraf ging:

Sinds mijn laatste miskraam is het nog steeds niet allemaal A-okay in mijn baarmoeder. Tijdens de laatste controle was er vocht en weefsel te zien dat er dus niet hoort te zitten. Waarschijnlijk een onschuldig poliepje. Volgens de gynaecoloog is er qua onderzoek nog niet veel bekend over het gevaar van het laten zitten of de meerwaarde om het weg te halen, maar mijn gevoel zegt dat het weg moet. Easypeasy volgens meneer de gynaecoloog. Even een hysteroscopie. Een duur woord voor een dun slangetje met camera inbrengen, de poliep opspeuren en knip weg. Helaas wordt dit bij ons in het ziekenhuis alleen nog maar onder narcose of met een ruggenprik gedaan.

Een ruggenprik in het kort:

Een ruggenprik ook wel spinale anesthesie genoemd wordt gedaan door middel van een naald  die tussen twee wervels in je hersenvlies prikt. In deze ruimte waar ruggenmergvloeistof zich bevindt wordt een verdovend middel gespoten dat er voor zorgt dat het gebied onder de navel verdoofd raakt. Voordat deze in mijn ogen gigantische naald je rug ingaat wordt je wel eerst verdoofd, ook met een naald. Juist ja.

Face your fears

Het lijkt er dus op dat ik binnenkort toch oog in oog kom te staan met een van mijn grootste angsten waarbij ik vooral bang ben voor de pijn, complicaties en vooral die reusachtige jumbo naald. Natuurlijk zijn er honderdduizend ergere dingen te bedenken (zoals de tandarts) maar toch bezorgd het beeld me nachtmerries.

Ondertussen klamp ik me er aan vast dat het voor een goed doel is. Hopelijk weer en stap dichterbij een derde kindje. Dat helpt. Ik ga mijn angst overwinnen. Althans, dat hoop ik.

Wat is jouw grootste angst? En is er misschien een ervaringsdeskundige in the house? 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!