Menu & Search
Tinder in real life, een kerstboom uitzoeken

Tinder in real life, een kerstboom uitzoeken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Een kerstboom uitzoeken. Nooit gedacht dat ik Tinder en een kerstboom in een zin samen zou noemen, maar de waarheid is dat een zoektocht naar de ware kerstboom verdacht veel op een Tinder vleeskeuring lijkt,maar dan plantaardig. Zonder het swipen, dat is zo’n gedoe met al die naalden. 

Gisteren gingen ik en manlief op kerstbomenjacht. Dat doen we traditiegetrouw een of twee dagen na sinterklaas, maar dit jaar dus iets verlaat. Bij ons thuis kiest mijn man de kerstboom uit waarbij hij echt op nauwlettend op ieder detail let. Grappig trouwens, want meestal zie ik heel veel vrouwen met chagrijnige mannen tussen het kerstbomendoolhof ronddwalen. ‘Pieter(tje) lieverd, wat vind je van deze Nordmann, enig hè?’ Waarbij manlief prevelend (misschien wel vloekend) achter het vrouwtje aanloopt.

De perfecte kerstboom

Enfin, hier gaat dat dus anders. De perfecte kerstboom vinden heeft nogal wat kluiten in de aarde. Mijn man heeft altijd een lijstje waar de kerstboom aan moet voldoen, en dat zijn er nogal wat. Is hij te veeleisend? Wie zal het zeggen.

  1. De kerstboom moet recht zijn.
  2. Mijn man houdt niet van slanke dennen, een voller exemplaar heeft zijn voorkeur.
  3. Kalende dennen zijn een afknapper.
  4. Prijs is zeer belangrijk, noch cheapass noch een elitaire prijs. Al betaald hij liever iets meer.
  5. Mijn man geeft de voorkeur aan een gemiddelde lengte als het om zijn dennetjes gaat.
  6. Mijn man prefereert een blauwachtige kleur voor zijn boompjes.
  7. Het kerstboompje moet naaldvast zijn en het liefst zonder kluitje, de boom beland achteraf toch op de brandstapel.

De bastaardkerstboom

Tja, ik vind het altijd nogal wat. Daar loop ik dan tussen de Picea Excelsa’s, Picea Pungens ‘Glauca’, Picea omorika’s en Abies nordmanniana’s.  Op zoek naar de right one. Gelukkig was het dit jaar een vluggertje. Mijn favoriet is overigens de blauwachtige servische spar. (Picea omorika) Helaas paste die niet in ons budget wat ons bij een, ik weet niet hoe deze heet maar als je het mij vraagt is het een kruising tussen de gewone kerstboom en de Servische spar. Ik noem ‘m voor het gemak, de bastaard kerstboom. Een beetje blauwe naalden en ook een beetje groene.

Voor ons dus de perfecte. Issie niet mooi, ons bastaardje? Zoektocht geslaagd. Uiteindelijk gaat het toch om de ballen …

Wie zoekt er bij jullie de kerstboom uit, en wat zijn jullie eisen en afknappers?

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!