Menu & Search
Een meesterwerk van je baby’s navelstreng?

Een meesterwerk van je baby’s navelstreng?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Afgelopen weekend zat ik een beetje doelloos te surfen, iets wat ik overigens niet vaak doe hoor en opeens kwam ik iets tegen waarvan ik dacht: Huh? Ik moest twee keer kijken want zeg nou zelf, zou jij een navelstreng linken met een abstract meesterwerk? Roelien maakt kunst van een navelstreng.

Na alles uitvoerig bekeken te hebben moest ik dit gewoon met jullie delen, dus benaderde ik Roelien, die zelfde avond nog. Of ik als-je-blieft wat foto’s mocht hebben, om een artikel te schrijven over haar ”navelstrengenkunst”. 

Tissyou: uniek met een bijzonder verhaal

Je baby zit negen maanden in je buik waarbij de navelstreng moeder en kind als het ware verbind. De navelstreng is dus een erg bijzonder enomeen. Tissyou, zoals het bedrijf heet. (Echt een briljante naam trouwens) is het hersenspinsel van Roelien, een pathologisch analist. Het idee ontstond toen het kindje van een vriendin overleed. Ze wilde haar wat bijzonders en tastbaars geven en maakte van een stukje navelstreng een foto onder een microscoop en liet dit toen afdrukken. Een prachtige explosie van kleuren was het resultaat. Het bleef niet onopgemerkt en steeds meer mensen vroegen Roelien om iets moois te maken. 

Navelstreng 2kunst van navelstrengkunst van navelstreng

Hoe het werkt

Op de website van Tissyou staat precies beschreven hoe het werkt. Tijdens de zwangerschap bestel je een speciale ‘kit’ ( €21,-)  waarin al het materiaal zit wat je nodig hebt met onder andere een potje formaline, naamstickers en uitleg voor jezelf en de verloskundige. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is na de bevalling een stukje navelstreng opsturen, een kleurcombinatie kiezen en afwachten. Tissyou neemt dan contact op met de ouders om te vragen welke foto’s ze het mooiste vinden en vervolgens wordt dit op een hoogwaardig canvas afgedrukt en opgestuurd.  

Wat kost het?

Na het zien van al die mooie beelden vroeg ik me wel af hoeveel dit zou kosten, want mocht er nog een derde schurk komen dan zou ik het zeker overwegen. Ik had verwacht dat het een kapitaal zou kosten, maar ik vind het zelf nog wel meevallen. Voor een doek tussen de €199,- tot €750,- Misschien dat het me meeviel omdat ik meer richting een slordige €100,- a €2000 euro zat te denken, want het is natuurlijk nog steeds niet super goedkoop, maar aan de andere kant, betaal je dit gemiddeld ook voor andere schilderijen. Je moet er natuurlijk wel van houden. 

 Zou jij dit in je woonkamer willen hebben hangen?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!