Menu & Search

Een week zonder werk, hoe bevalt het?

Een week zonder werk, hoe bevalt het?

Inmiddels is er al meer dan een week verstreken sinds ik al dan niet tijdelijk stopte met werken in de zorg. In deze blog lees je onder andere waarom ik stopte met werken. Die week zonder werk is echt voorbij gevlogen en om eerlijk te zijn ben ik niet zo productief geweest als ik zou willen. Mijn hoofd loopt over van de ideeën maar mijn grootste vijand is op dit moment toch wel de tijd. 

Je krijgt het vanzelf druk met andere dingen 

Een van de grootste understatements is dat als je zonder werk zit je zeeën van tijd over hebt. Integendeel. Die vrije tijd wordt vrij snel opgevuld met dingen en ik kan me nu amper voorstellen dat ik überhaupt zoveel tijd had om het huishouden draaiende te houden (oké, hier probeer ik echt het minste van mijn tijd te besteden, maar dat lukt niet zo goed met drie kinderen en een dierentuin)

Inmiddels ben ik dus al een echte huismoeder en sjees van de ene afspraak met het consultatiebureau door naar de kinderfysiotherapeut en ga op de koffie bij jan en alleman. Jeetje, zwaar leven! Hoewel ik me iedere dag voorneem om te werken wanneer Nolah haar slaapje doet, is dit vaak ijdele hoop en ligt er ergens wel weer een klusje op me te wachten. Zoals kinderen die zichzelf ondertekenen met stift omdat ze graag een vampier willen zijn of ik die weer eens in de val trap van de aantrekkingskracht van mijn telefoon. 

Daarom werk ik vooral ’s avonds na 20.00 uur en als ik mazzel heb kan ik een paar uurtjes weg omdat de oppas komt. Ik merk dat ik nog een stuk productiever kan en moet mezelf echt heel vaak spreekwoordelijk onder mijn toch al niet zo grote kont schoppen om door te schrijven.

Hoe gaat het financieel?

Financieel gezien gaat het ruk. Iets anders kan ik er niet van maken. Niet dat ik nu failliet ben en geen geld meer op mijn rekening heb. Dat zou zeer onverstandig zijn. Nee zo erg is het nog niet. Deze maand heb ik nog een beetje geld verdiend en gelukkig had ik nog een buffer van voorgaande maand die nog niet op is en wat spaargeld. Maar het kan zo niet eeuwig doorgaan. Eens moet er toch geld verdiend worden en anders moet ik weer heel snel verder met mijn ”oude werk”. Voorlopig zijn we safe maar ik hoop op het einde van deze week toch wel iets te gaan verdienen.

Geen spijt

Voor nu blijf ik hoopvol. Hoewel ik dus nog niet zo productief ben als ik zou willen werk ik toch aardig hard. Met mijn blog ben ik de hele dag achter de schermen bezig. Actief zijn op Social Media, reageren op berichtjes, mailtjes en ideeën uitwerken. Vervolgens spendeer ik iedere avond gemiddeld drie a vier uur achter de laptop. In totaal draai ik dus heel wat meer uren dan dat ik eerst maakte maar het grote voordeel is dat dit me stukken minder energie kost. Sterker nog, het schrijven zelf geeft me juist enorm veel energie. Voorlopig heb ik dus nog geen spijt van mijn keuze en hoop ik en geloof ik er oprecht nog steeds in dat het een succes gaat worden. De tijd zal het leren, of ben ik soms te optimistisch?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!