Menu & Search
Mijn eerste ZZP opdracht: uit mijn comfort zone en iets met een liftschacht

Mijn eerste ZZP opdracht: uit mijn comfort zone en iets met een liftschacht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De datum van mijn laatste werkdag nadert met hoge snelheid en ik voelde de druk om alvast wat opdrachten aan te nemen. Ik zag de rampscenario’s van een lege bankrekening al voor me waarbij ik mijn man en kinderen wekenlang macaroni of spaghetti met tomatenpulp moest voorschotelen al voor me. Uiteraard heeft mijn man gewoon werk, dus dat zal wel meevallen maar deels zijn we ook afhankelijk van mijn inkomsten. En dat vind ik toch een beetje spannend. Misschien wel spannender dan ik aanvankelijk dacht. 

Hoewel je een heleboel vrijheid krijgt (en daarmee blijheid) gaat het leven van een ZZP’er gaat echt niet alleen maar over rozen. Dat had ik me van te voren ook goed bedacht voordat ik de sprong zou wagen. Maar wanneer je iets niet probeert, zul je er ook nooit achter komen. De afgelopen weken heb ik dan ook druk gereageerd op verschillende opdrachten en ik heb al 1 ding geleerd: je moet er als de kippen bijzijn want anders gaat een opdracht zo aan je neus voorbij.

Uit mijn comfort zone

Toen ik mijn mail aan het ophalen was en er een opdracht binnen een straal van slechts 1 kilometer mijn inbox binnenrolde aarzelde ik dan ook niet. Deze opdracht was van mij! Mazzel want ik mocht de opdracht inderdaad uitvoeren. Het ging om 2 x 4 uurtjes in een instelling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Best wel heftig maar het leek me vooral ook leerzaam aangezien ik alleen het ziekenhuis ben gewend om in te werken. Lekker veilig.

Dat was wel even uit mijn comfort zone stappen en ik was best wel zenuwachtig. Deze dame heeft namelijk graag overal de controle over en is dol op voorspelbaarheid. Nu vraag je je natuurlijk af waarom ben je in godsnaam voor mezelf begonnen dan? Omdat ik het belangrijker vind om mezelf te ontwikkelen en in mijn bubbel kom ik natuurlijk nooit verder.

De liftschacht

Gelukkig werd ik de eerste dag goed ontvangen en mocht ik samenwerken met een mede ZZP-er. Dat voelde toch een beetje als een collega. (ik ga mijn ziekenhuis collega’s zo erg missen) uiteraard vertraagde ik de boel nogal want ik wist nog niet eens een washandje te vinden, maar de bewoners hielpen me gelukkig aardig op weg en namen het me niet kwalijk. Uiteraard kan een dag met mij niet zonder de nodige drama verlopen. Toen ik nietsvermoedend een sleutel wilde overhandigen aan een collega in de lift gebeurde het: je kent die slow motion scenes wel uit een film. Nou zo zag het eruit toen ik de op één na laatste sleutel klungelig uit mijn handen liet vallen en deze—hoe kan het ook anders—in de liftschacht belandde. Note to self: misschien moet ik mijn biografie veranderen in: strijkt nooit, houdt wel van schrijven en laat overal waar ze komt een spoor van vernieling achter. Of klinkt dat te dramatisch?

Dag twee

Werkdag twee verliep iets soepeler. Ik wist de washandjes dit keer wel te liggen en kende een aantal van de bewoners al. Ik ging aan de slag en deed mijn stinkende best. Helaas voelde ik me dit keer nogal in het diepe gegooid en dat maakte me onzeker. Kwam de control freak weer even om het hoekje kijken. Achteraf kan ik mezelf niets kwalijk nemen en heb ik van deze situatie echt ontzettend veel geleerd. De volgende opdrachten kunnen alleen maar meevallen en hierdoor weet ik waar ik de volgende keer op moet letten. Bovendien heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen!

Het ZZP leven is nog even wennen, maar gelukkig kan ik de komende anderhalve maand nog met volle teugen genieten van mijn collega’s in het ziekenhuis en intussen een beetje mijn eigen bedrijfje opbouwen. Dit gaat me lukken! Al dan niet met vallen en opstaan (en sleutels die in de liftschacht verdwijnen)

Ben jij ook zo’n control freak? 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!