Menu & Search
Project eetbare bloemen

Project eetbare bloemen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Afgelopen week was ik met mijn man en kinderen beland bij een tuincentrum, en als er een tuincentrum-award bestond, zou dit centrum hem van mij krijgen haha. Eigenlijk was het gewoon een grote kas vol met bloemen,planten,kruiden, groente plantjes en fruitbomen en struikjes. Het beste van alles was dat dit no-nonsense tuincentrum ook nog eens spotgoedkoop is vergeleken bij de grote commerciële tuincentra. ( woonwinkels met hier en daar wat groen)
Binnen no time was ons karretje helemaal volgeladen met perkplantjes, kruiden en wat plantjes voor de moestuin van onze kinderen. Maar bij de kassa aangekomen viel mijn oog op een rek vol met zaden, waaronder allerlei zakjes met eetbare bloemen zaadjes. Nou vind ik dit dus helemaal geweldig. Onze bruidstaart had ook eetbare bloemen en ik vind het altijd super mooi staan in een lekkere salade of ter decoratie van gerechten. Ik kon me dus niet echt bedwingen en had binnen no time allerlei zakjes in mijn handen. Uiteindelijk heb ik er toch maar een paar teruggelegd aangezien we nu ook weer niet zoveel plek hebben voor plantjes. ( 85% bestaat uit speeltoestellen en terras)
Toen de moestuin eindelijk af was, had mijn man nog een heel klein plekje overgelaten in de moestuin v20150501_115032oor mijn bloemenzaadjes, maar daar heb ik stiekem een stokje voor gestoken, er stond namelijk een half-dode tijmplant naast mijn plekje en die heb ik er dus uitgetrokken en op mysterieuze wijze laten verdwijnen. Bovendien hadden we nog 5 andere tijmplanten die wel levend waren.

Van links naar rechts heb ik goudsbloemen, komkommerkruid en eetbare viooltjes geplant.

Goudsbloemen: hebben een zoetige iets pittige smaak, worden meestal versnipperd om salades op te leuken, maar kun je ook prima gebruiken in desserts,soepen, thee en aardappelpuree. Ze hebben trouwens ook een geneeskrachtige werking in worden als antibioticum toegepast in huidzalf. 

Komkommerkruid: Het leuke van komkommerkruid is dat je niet alleen de bloemen maar ook de bladeren kunt opeten. De bloemen en bladeren hebben een, je raad het al, komkommerachtige smaak en kunnen toegepast worden in salades, bij borrelhapjes,rauwkost en cocktails

Viooltjes: Deze zijn het makkelijkste te kweken en groeien ook weer aan als je de bloemen afplukt. De viooltjes zijn neutraal van smaak en worden toegepast in onder andere puddingen,vruchtensalades, thee en borrelhapjes.

Ik hoop echt dat het gaat lukken, want ik heb er al een heleboel leuke recepten bij bedacht, die ik dolgraag met jullie wil delen. Ik heb helaas niet zo’n groene vingers dus als dit lukt is dit tevens mijn eerste geslaagde planten project haha. In de tussentijd zal ik jullie op de hoogte houden!

Liefs,

signature

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!