Nu aan het lezen
EHBO bij vogels

EHBO bij vogels

EHBO bij vogels

Dierenarts worden, dat was mijn allergrootste meisjesdroom vroeger. Dit betekende overigens dat de huis-tuin en keukendieren maar beter uit mijn buurt konden blijven. Ontelbare keren heb ik mijn kat met plastic stethoscoop achtervolgd en alle vogels met gebroken vleugel moesten opgevangen worden. Muizen werden gered uit de diervriendelijke- mijn ouders mochten geen andere kopen- muizenval, om ze vervolgens in een glazen pot te stoppen zodat ik ze beter kon bekijken. (ooit heeft er eentje van schrik het loodje gelegd) 

Uiteindelijk is het dus maar goed dat ik nooit een dierenarts ben geworden. Als verpleegkundige liggen mensen me toch beter. Maar mijn zwak voor dieren in nood is nooit weggegaan. Zo heb ik ooit eens een dierenambulance laten komen om een huismus op te halen die mijn kat had gemolesteerd. Tranen met tuiten omdat mijn man hem in de tuin aan zijn lot wou overlaten.

Kamikaze piloot

Als je me volgt op instagram had je deze foto misschien al voorbij zien komen en vast gedacht welke idioot er een foto zou knippen van een gewonde merel.

Maar het  was dus weer eens zo ver dat ik moest uitrukken om een hulpeloze kamikaze piloot te redden. Er was een merel tegen mijn raam gevlogen en die zat daarna helemaal alleen en groggy in de regen in mijn voortuin. In eerste instantie wilde ik ‘m laten zitten maar toen begon mijn vervloekte geweten weer op te spelen. Tijd om EHBO bij vogels toe te passen.

Weer een telefoontje naar de dierenambulance?

Ik was een beetje in dubio. Hier kon ik toch geen dierenambulance voor laten uitrukken? Die huismus was eigenlijk al het toppunt, maar onder het mom van dat het een beschermde diersoort was vond ik het gedoogd.

Op de site van een dierenambulance stonden gelukkig wat handvatten voor over emotionele mensen als ik. Overduidelijk dat ze de telefoontjes over dit soort zaken moe zijn haha! Er stond dat ik de vogel in een doos moest zetten en een tijdje moest afwachten.

”Een raamslachtoffer hoeft niet altijd meteen opgevangen te worden. Soms is het beter de vogel enige tijd rust te gunnen. U kunt hem in een doos zetten en wel zo dat de vogel rechtop blijft zitten (zet hem bv tegen een dikke handdoek). In veel gevallen is een vogel na ongeveer een uur volledig hersteld en dan kan hij meteen weer in zijn vertrouwde omgeving vrijgelaten worden.”

EHBO bij vogels
Zielig toch?

Kattenvoer

Dat nam de vogel me niet in dank af want hij begon te kwetteren alsof ik van plan was om merelsoep van deze brokkenpiloot te maken. Toch moest ie aan mijn reddingsactie geloven en heb ik de merel in een doos in de bijkeuken gestopt waar hij bijna van de regen in de drup raakte want ik was even vergeten dat er twee hongerige katten in huis zaten die beide van vreugde begonnen te miauwen en te kwijlen. OEPS. Gelukkig wist ik ze op tijd de deur uit te werken.

Bekijk ook

Vogelpoep als dank

Mijn EHBO bij vogels bleek effect te hebben gehad want na een uur bleken zijn vitale functies weer aardig in orde te zijn. Zo goed dat hij al fladderend mijn huis onder poepte als dank. Na een 20 minuten durende klopjacht heb ik het dan toch voor elkaar gekregen om merel de achtertuin in te bonjouren. Ik was toch wel een beetje trots dat deze jongen het overleefd had. (althans ik heb geen vogel lijkje in de achtertuin gevonden)

Ben ik de enigste die moet huilen om semi-dode huismusjes of zou jij een hulpeloze vogel ook redden? 

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (20)
  • Ja dat doe ik dus ook, maar kom het niet zo vaak tegen, wat wel, dat ze al zo dood zijn als wat aangereden of… op mijn balkon gedropt worden al dood en wel en mijn kat dus die dode vogel nog eens uit gaat pluizen als hij de kans krijgt omdat het niet merk, omdat ik dan net onder de douche sta als dit gebeurt om dan mijn keuken helemaal onder de veren aan te treffen, vlak voor ik visite krijg waarvan 1 van de 2, voor het eerst op visite komt… ken je dat ook? hahaha

    • Jaaa, cadeautjes voor de baas hahaha. Inderdaad altijd als er iemand op visite komt of het totaal niet uitkomt. Heerlijk!

  • Hahah dit verhaal. Zo lief van je, ik heb er ook altijd heel veel moeite mee. Volgens mij is mijn empathie level gewoon standaard te hoog (en dat is niet altijd even handig). Je bent een held!

  • Toevallig gebeurde hier een paar weken terug hetzelfde. Ik ook aan het googelen geslagen en man gewapend met een doos en handdoek naar buiten alwaar de vogel (die op zijn rug lag) weg probeerde te fladderen. We hebben hem dus maar met rust gelaten en na een kwartiertje vloog hij weg.

  • Ik zou ook zo zijn, zeker weten. Sterker nog, wij hebben een kauw als huisdier, mijn vriend heeft die jaren geleden in de tuin bij zijn ouders gevonden. Pootjes kapot/gebroken en het beest kon niet vliegen. In eerste instantie ook zoals de merel in een doos, maar het beestje herstelde nooit volledig en woont sindsdien bij mijn vriend en nu dus ook bij mij. Om een lang verhaal kort te maken, haha. Zo gaan die dingen soms :’)

  • Wat is dat toch een lief en schattig verhaal. En leuk stuk over dierambulance die moe zijn van emotioneel dier liefhebben. Over je twee katten, wil ik niet eens aan denken…gelukkig ben je zelf op tijd.

    • Haha dat ze dol zijn op vogels was goed te merken. Gelukkig heb ik die vogel dat bespaard, anders zou van de regen in de drup raken wel een hele nieuwe dimensie hebben gekregen.

  • Ik ben een beetje bang voor vogels, dus ik zou het zielig vinden, en er met een grote boog om heen lopen moet ik bekennen. Wat goed dat die informatie op de site van de dierenambulance stond trouwens. Daar heb je tenminste echt wat aan.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top