Menu & Search
En de award gaat naar

En de award gaat naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

En de award gaat naar: niets minder dan mezelf! Ik ontving een Sunshine- en Liebster award van andere bloggers. Super lief! Natuurlijk is het geen award als in een oscar, maar toch. Dat er mensen zijn die mijn blog de moeite waard vinden om in het zonnetje te zetten vind ik ontzettend leuk en daarom vind ik, vooral ook omdat de awards al een tijdje virtueel lagen te verstoffen, dat het tijd werd om daar gehoor aan te geven.

Het krijgen van zo’n award houdt namelijk in dat je naast dat je een dikke veer in je reet krijgt, je ook wat vragen over jezelf mag beantwoorden. Gianna en Lianne (check hun leuke blogs ook even zodat je dat huishouden nog langer kunt uitstellen) die me voor deze awards nomineerden vroegen me letterlijk mijn ongestreken blousje van het lijf.

Mocht je dus altijd al willen weten waarom ik in hemelsnaam ben gaan bloggen of wat mijn grootste blooper is, blijf dan nog even online, dan beantwoord ik deze vragen voor eens en voor altijd. Andere bloggers: mochten jullie me ooit nog eens voor iets willen nomineren, laat die vragen dan alsjeblieft achterwege, want jeminee, het lijkt wel alsof ik anno 2006 weer helemaal opnieuw mijn eindexamen moet afleggen maar dan over mijzelf.

Liebster en -sunshine award in het kort:

Liebster award:

“The Liebster Award is in het leven geroepen om kleinere blogs wat meer onder de aandacht te brengen. Deze award is van origine Duits, Liebster betekend namelijk iets in de trant van: liefste, aardigste, leukste, mooi, vriendelijk, aangenaam, gewaardeerd, schattig, vertederend.

-aldus Barbara van mamameteenblog.nl.

Ik had het zelf echt niet beter uit kunnen leggen.

De sunshine award:

De sunshine award is er eveneens als de liebster award om andere bloggers die je inspireren, de naam zegt het al: in het zonnetje te zetten en is een blijk van waardering.

Dit is wat je altijd al van mij had willen weten

1: Heb je altijd al schrijfster willen worden?

Het was altijd wel al een van de dingen die op mijn wat ik later worden wil top tien stond, ja. Vroeger maakte ik trouwens mijn eigen strips en niette ik zelf mijn eigen boeken in elkaar met zelfgemaakte illustraties. Bovendien was het schrijven van opstellen op de lagere en middelbare school mijn favoriete gedeelte van ”Nederlands”.  Dus het antwoord op je vraag is, ja! (hoor jij Bizzey nu ook rappen in je hoofd? Ja-ja-ja)

2: Heb jij ooit boeken in eigen beheer uitgegeven of zou je dat ooit willen doen?

Nog nooit gedaan maar het antwoord op de vraag of ik dat nog ooit zou willen doen is, ja! Oke, ik zal minder kort van stof zijn. Ik ben ooit begonnen aan een roman en heb deze nooit meer afgemaakt. Inmiddels zou ik deze dolgraag willen herschrijven en dan in eigen beheer willen uitgeven. Het lijkt me leuk om mijn lezers bijvoorbeeld via mijn blog de mogelijkheid te geven om dit te uploaden als E-boek. Hopelijk volgen er dan nog heel veel andere boeken. Bovendien lijkt het me leuk om ook eens een non-fictie of kookboek uit te brengen. Ambities, ambities!

3: In welk ander genre zou jij ooit nog eens willen schrijven?

Naast romans, kinderboeken, kookboeken zou ik ook dolgraag eens een kei harde en spannende thriller willen schrijven. Je kunt het maar ergens druk mee hebben.

4: Wie is jouw favoriete schrijver?

Lastig! Momenteel ben ik erg fan van de Deense schrijver: Jussi Adler Olsen. Zijn schrijfstijl bevalt me enorm. Ik vind dat hij ontzettend mooie zinnen maakt en bovenal super spannende boeken schrijft. Momenteel lees ik zijn boek: Selfies. Daarnaast heb ik al heel wat Nicci French boeken verslonden.

[bol_product_links block_id=”bol_5b072ee07e304_selected-products” products=”9200000076050431″ name=”Selfies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
5: Wat is jouw ultieme schrijftip?

Stop met twijfelen en begin met schrijven! Zolang je die pen of dat toetsenbord er niet bij pakt is het zeker dat dat boek er nooit gaat komen. Kijk ook niet teveel naar anderen maar blijf bij jezelf.

6: Hoeveel boeken heb jij ongeveer in je boekenkast staan?

Een heleboel, maar daar zitten ook veel kinderboeken tussen. Het zullen er vast wel meer dan honderd zijn.

7: Welke hobby’s had jij vroeger als kind?

Stripboeken maken ;-), tekenen en vooral ook veel kattenkwaad uithalen. Als we het dan toch over schrijvers en boeken hebben: Madelief was wel een beetje het meisje waar ik me destijds mee identificeerde.

8: Naar welk land zou jij nog zeker eens op vakantie willen?

Alle landen in de wereld die in veilig genoeg zijn om op vakantie te kunnen gaan. Hoewel het nu meestal bij Frankrijk of Italië blijft, lijkt het me geweldig om wanneer de kinderen wat ouder zijn wat verdere reizen te kunnen maken of eens op vakantie te gaan naar minder voor de hand liggende landen binnen Europa.

9: Hoe zorg jij voor ontspanning?

Door te schrijven, dat kan ik uren en uren achterelkaar doen. Dit in combinatie met een stuk chocolade en een mooie afspeellijst op de achtergrond is voor mij de ultieme ontspanning.

10: Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

Een beetje onhandig,  een grappenmaker en een tikkeltje overdreven, maar wel heel lief.

11:Wat is jouw grootste blooper

Ik heb er zoveel! Van uitbundig zwaaien naar mensen die ik denk te kennen terwijl dit niet het geval is en sleutels laten vallen in een liftschacht tot en met overgeven in het NPO gebouw.

Een dag met mij zonder bloopers is een dag waarop ik hoogst waarschijnlijk alleen maar in bed lag.

Over naar de vragen van Gianna:

12. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen

Ik ben in 2015 begonnen met bloggen omdat het me zo ontzettend leuk leek om te schrijven over dingen die me blij maken, verwonderen. Over wat ik zoal meemaak en omdat ik schrijven gewoon ontzettend leuk vind.

13: Deze plek op de wereld moet je zeker eens zien:

Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld, maar Italië vinden wij wel een erg mooi land vanwege de cultuur, het eten en de betoverende stadjes en natuur. Uiteraard vind ik Dublin ook helemaal geweldig.

14: Wat is je favoriete plek in het huis en waarom?

De slaapkamer is toch echt mijn lievelingsplek. Hoe vaak ik niet naar mijn bed verlang…

15: Waar erger jij je aan

Ik erger me eraan als dingen niet lopen zoals ik me ze had voorgesteld en aan kortzichtige mensen.

16: Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Dat zijn toch wel de weekenden. Meestal gaan we dan op pad om een stukje te wandelen of ergens koffie te drinken. Eigenlijk maakt het niet uit wat we doen, maar het mooie eraan is dat we dan allemaal samen zijn. *ahh*

17: Wat is het leukste / liefste dat iemand in de afgelopen maand tegen je heeft gezegd?

Dat mensen in mij en mijn schrijven geloven. Daar kan ik zo’n onwijze energie boost van krijgen. Vooral wanneer mijn lieve man dit tegen me zegt.

18: Wat is jouw droom?

Dat mijn passie mijn beroep wordt en ik ooit genoeg bij elkaar spaar om te kunnen wonen op een authentieke woonboerderij omringt door mijn kinderen en man en wellicht wat geitjes.

19: Welk gerecht maak jij het lekkerst?

Ik denk dat ik het beste ben in Indisch koken. Ik leerde het dan ook van de beste. (mijn moeder)

20: Waar ben je het meest trots op

Op mijn gezin en op mezelf. Ik ben onwijs trots op mijn man die iedere dag kei hard werkt en op mijn kinderen omdat ze zo goed hun best doen op school en altijd behulpzaam zijn. *proest* behulpzaam wanneer het echt nodig is. Op mezelf omdat ik trots ben dat ik de stap durfde te zetten om voor mijn droom te kiezen.

21:Wat is jouw ultieme tip voor andere bloggers?

Blijf authentiek en daarmee bedoel ik vooral jezelf in welke niche je ook zit. Schrijf over dingen die jij leuk vindt. Alleen dan houd je het vol.

22: Over welk onderwerp blog je het liefst?

Het allerleukste vind ik om persoonlijke dingen te schrijven. Daarom probeer ik ieder artikel dat ik schrijf een persoonlijke insteek te geven.

Deze blogs zijn ook heel leuk

Eigenlijk is het de bedoeling dat ik mensen nomineer voor beide awards en zelf ook een vragenlijst maak, maar ik hou niet van verplichtingen en dus lap ik de regels aan mijn (cowboy)laarzen. Er zijn zoveel leuke blogs en eigenlijk vind ik dat iedere blogger hard werkt en het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Wel is het het uitgekookte moment om een paar van mijn ellenlange favoriete bloggerslijstje met jullie te delen:

Lilian van www.mindstones.nl blogt onder andere over mindfulness, timemanagement en geluk. Ze schrijft ontzettend leuk en ik word altijd zo rustig van haar blogs.

Breg van www.bregblogt.nl omdat ze de leukste en meest bourgondische lifeblogger is die ik ken en ook gewoon lekker zichzelf blijft op haar blog.

Marije van www.marijeskeukentafel.nl bij haar aan de keukentafel is het altijd gezellig. Bovendien kookt ze de lekkerste dingen en schrijft ze heel erg leuk!

Romy van www.dochterlief.nl omdat ze de schattigste dochter heeft als ik haar verhalen mag geloven. En eigenlijk over welk onderwerp het ook gaat, Romy zo ontzettend mooi, humoristisch en vol passie schrijft.

Wie is jouw favoriete blogger en kan ook wel wat extra aandacht gebruiken? Zet hem of haar hier ook in het zonnetje! 

*deze blog bevat een affiliate linkje. Dit houdt in dat mocht je (in dit geval een boek) iets kopen via mijn link ik daar een kleine commissie voor krijg. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!