Nu aan het lezen
En in de regen verdwenen haar wenkbrauwen

En in de regen verdwenen haar wenkbrauwen

Dit is de story of my life. Tot een paar weken geleden stond ik ‘s ochtends op om mijn wenkbrauwen te tekenen. En in de regen verdwenen haar wenkbrauwen dan echt. Voor mijn trouwe volgers hebben niet alleen mijn haren, maar ook mijn wenkbrauwen een interessante voorgeschiedenis.

Playbackshow

Toen ik een jaartje of 13 was begon mijn buurmeisje met het epileren van haar wenkbrauwen. Voor een playbackshow van de korfbalvereniging deden we samen een act en moesten we er natuurlijk wel on fleek uit zien. Er zat dus niks anders op om de helft van mijn wenkbrauw weg te epileren. Het zag er niet uit. Mijn wenkbrauwen waren veel te dun. Toen mijn moeder terecht vroeg: ‘Heb je je wenkbrauwen geëpileerd?’ zat er natuurlijk niks anders op dan glashard ‘nee’ zeggen, want ontkennen was beter dan toegeven.

Het wenkbrauwpotlood

In de jaren daarna experimenteerde ik er lekker op los met make-up. Oranje foundation, eyeliner, glitter oogschaduw, coversticks, lipgloss en lipstick, alles kwam voorbij en ik ging het gebruiken. Tot slot kwam daar het wenkbrauwpotlood bij. Door al dat geëpileer werden mijn wenkbrauwen namelijk niet mooier, ze werden eerder beetje bij beetje kaler. Het was dus beter om ze terug te tekenen.

Struggles: een halve wenkbrauw weggespoeld

Het tekenen van je wenkbrauwen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het ziet er natuurlijk mooi uit, maar de werkelijkheid brengt heel wat struggles met zich mee. Ik ben iemand die graag fietst naar haar werk. Hier en daar pak je dan wel eens een bui mee. Onderweg naar huis is dat niet zo erg, onderweg daar naartoe wel.

Ik heb dan ook echt wel eens meegemaakt dat er een halve wenkbrauw was weggespoeld door de regen.
Dan is er ook nog de sportschool. Dat per ongeluk met je handdoek je wenkbrauw wegvegen is me dan ook echt wel eens overkomen. Gevolg: het wenkbrauwpotlood ging vanaf toen overal mee naartoe.

Schoolkamp

Twee jaar geleden tijdens het schoolkamp van groep 8 liep ik keihard tegen de lamp. Ik kon er natuurlijk niet onderuit om mijn make-up in het bijzijn van kinderen er niet af te halen. Bovendien is het natuurlijk super slecht voor je huid om met make-up op te gaan slapen. ‘s Ochtends bij het wakker maken van de kinderen zei een jongen uit groep 8 daarom ook terecht: ‘wow jemig, u ziet er wel echt raar uit zonder wenkbrauwen!’ The struggle was real, zucht.

Bril

In april van dit jaar kreeg ik een bril. Super leuk, want het staat me gelukkig leuk. Alleen brillen staan erom bekend dat ze snel vies worden. Door viezigheid in de lucht, make-up en zweet moet je de glazen regelmatig schoonmaken om helder te kunnen zien. En jullie raden natuurlijk al wat ik ga zeggen. Ja, ook de restjes ‘wenkbrauw’ vervuilen gemakkelijk je bril.

Collega

Op mijn werk heb ik een collega wiens vrouw semi permanente wenkbrauwen zet bij haar klanten. Hij zag denk ik dat ik mijn best deed om elke dag mijn wenkbrauwen te tekenen, maar zag ook dat het een struggle was. Teken ze inderdaad maar elke dag helemaal symmetrisch, dat is best een uitdaging. Hij haalde me over om een afspraak te maken bij zijn vrouw.

Semi-permanent

Uiteindelijk maakte ik een afspraak met de vrouw van mijn collega, maar man wat bestaan er veel verschillende wenkbrauw opties, het is niet alleen epileren, waxen en verven. Er bestaan ook hennabrows en semi-permanente wenkbrauwen. Ik besloot semi-permanente wenkbrauwen te laten zetten. Een soort tattoo die zeker 2,5 tot 3 jaar goed blijft zitten en daarna vervaagt. Dit kan je dan weer bij laten werken.

De ingreep verliep goed en was veel minder pijnlijk dan ik had gedacht. Ze nam echt de tijd om mijn wenkbrauwen te shapen en ze voor mij perfect te maken. Als een blij ei liep ik de beautysalon uit.

Eindresultaat

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Na een week met jeukende wenkbrauwen rond te hebben gelopen, waar korstjes op ontstonden (dit is normaal in het genezingsproces) , heb ik nu prachtige fleeky eyebrows. Had ik dat maar eerder gedaan! Het scheelt me ‘s ochtends veel tijd en gedoe. Fiets ik in de regen, dan blijven die wenkbrauwen gewoon zitten. Sport ik, dan kan ik gewoon het zweet van mijn gezicht vegen met een handdoek zonder een halve wenkbrauw mee te nemen. Ook is mijn bril nu veel minder snel vies. Wat een verademing en wat ziet het er mooi en natuurlijk uit.

semi permanente wenkbrauwen

‘Sure, my life isn’t perfect, but my brows are!’

Wil je meer van mijn verhalen lezen of meer van mijn tekeningen zien? Neem dan eens een kijkje op mijn website en Instagram pagina.

 

Artikel bewaren? Pin deze afbeelding dan naar je Pinterestbord. 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top