Menu & Search
Er valt eigenlijk niks te klagen: ik ben een gelukkig mens!

Er valt eigenlijk niks te klagen: ik ben een gelukkig mens!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik ben best wel een klager van nature. Van klagen over het weer tot aan mijn gemoedstoestand. Wat is het koud vandaag, ik ben zóóó ontzettend moe tot en met ik háát strijken (en eigenlijk het hele huishouden). Oké, dat laatste is redelijk gegrond, maar toch. Ik klaag steen en en been op een dag. Zonder dat ik het door heb. 

Natuurlijk zeur ik de ene dag minder dan de andere. Al moet je dit niet aan mijn man vragen, want dan zal hij vast het tegendeel bewijzen, maar ik zal je een geheim verklappen: hij kan er ook wat van! En zo zijn er vast—hoop ik, meer met mij die er ook wel wat van kunnen.

Heb ik wel iets te klagen?

Voordat jullie een totaal verkeerd beeld van mij krijgen, wil ik mezelf niet neer zetten als een of andere azijnzeiker. Sterker nog, ik denk dat ik best tolerant ben en me niet snel druk maak over grote dingen in de wereld. Daarentegen kan ik best wel zeuren om de kleinere dagelijkse dingen. Typisch Nederlands gedrag natuurlijk, maar heb ik eigenlijk wel iets te klagen?

Het zijn de kleine dingen die er toe doen, zeggen ze wel eens. Of: ‘je moet genieten van de kleine dingen in het leven.’ En om eerlijk te zijn doe ik dat veel te weinig.

Ik ben een gelukkig mens

Ik heb helemaal niets te klagen. Hoewel het een half jaar geleden minder goed met me ging en ik het leven wellicht minder rooskleurig inzag, heeft me dat juist heel veel inzichten gegeven en sta ik nu eindelijk waar ik wil staan.

Vorige week regende het mogelijkheden in mijn mailbox, zoveel dat ik volgende maand, al is het krap rond kan komen van het schrijven. Een droom die letterlijk uitkomt. Hoewel ik het stiekem wel had gehoopt, had ik dat op deze termijn nooit gedacht. Hard werken loont echt!

Bovendien gaat het goed met mijn kinderen en is iedereen (al zou ik misschien wat minder bitterballen mogen eten) gezond. En ook al werk ik hard, ik ben wel meer thuis dan ooit. Ik heb een goed huwelijk ”spreek voor jezelf.” hoor ik mijn man nu in mijn hoofd zeggen, én ik kan mijn kinderen zien opgroeien doordat ik veel meer thuis ben.

Dit alles bij elkaar opgeteld doet me beseffen dat ik absoluut niets te klagen heb. Zelfs niet een beetje… Ik ben absoluut een gelukkig mens!

Het kan zomaar anders zijn

Natuurlijk heeft ieder huisje zijn kruisje en kan het volgende week zomaar  allemaal anders zijn, maar juist daarom probeer ik nu ook mijn zegens te tellen en er iedere dag, nee wat zeg ik, iedere minuut van te genieten. Het leven is mooi. Écht waar!

En dan nu over naar de orde van de dag. Ik heb het namelijk verschrikkelijk koud en er wacht een berg (zeg maar van een week want man, wat heb ik het druk) wasgoed op me. Jakkes!

Maar echt, zonder grappen, die kleine dingen in het leven, doen er echt toe! Koester ze, want morgen kan het zomaar anders zijn.

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!