Menu & Search
Even zonder werk

Even zonder werk

Nog niet zo lang geleden schreef ik hier voor sommigen misschien een ietwat verontrustend berichtje. Oke, ik geef toe het klonk niet heel erg lekker. Ik was één brok stress en zag het even niet meer zitten met werken. Ik was te vaak over mijn eigen grens gegaan en was toe aan absolute rust.

Maar hoe gaat het nu dan met me? Best wel goed om eerlijk te zijn. Ik hoef nog maar twee nachtdiensten te werken en daarvoor heb ik minstens twee weken vrij gehad en daarna zit ik zonder werk. Zonder werk? Ja, zonder werk. Althans, ik heb nog geen nieuwe opdracht aangenomen en dat vooruitzicht vind ik voor nu wel even prima. Ik houd alle opties open.

Maar werk je helemaal niet meer dan?

Gelukkig had ik een kleine buffer opgebouwd en heb ik dus nog even wat centen om op te teren. Alleen niet voor lang aangezien ik geen ongelimiteerde pinautomaat heb staan (hoe handig zou dat zijn?) dus moet ik binnenkort echt wel weer aan de slag.

Dat ik momenteel niet in de zorg werk, wilt natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niet werk.

Integendeel. Ik werk (of eigenlijk typ) me een slag in de rondte!

Zoals je ziet verschijnt er op mijn blog tegenwoordig dagelijks wel een artikel. Ik zit helemaal in de blogflow zoals ze dat noemen. Iets waar ik zonder werk natuurlijk zeeën van tijd voor heb.

Ook niet helemaal waar. Huismoeder zijn is geen kattenpis en al helemaal als je er niet erg goed in bent. 😉 Dus zit ik vaak ’s avonds als een malle te typen terwijl ik overdag mijn telefoon volstouw met honderd en een onderwerpen voor mijn blog. Ik zit vol inspiratie en heb denk ik voor de komende twee jaar genoeg onderwerpen om over te schrijven dus dat zit wel goed. Nu die blogflow nog volhouden.

Waar blijft die uitvinding waarmee je met je brein teksten kunt schrijven die automatisch op je blog worden gepubliceerd terwijl je onder de douche staat, een wandeling maakt of staat te koken (al dan niet met een kind aan je been).

Stoppen als ZZP-er?

Of ik ga stoppen als ZZP-er is nog maar de vraag. Helemaal stoppen als ZZP-er vind ik eigenlijk geen optie, maar ik overweeg wel om te stoppen als ZZP-er in de zorg en om mijn KVK inschrijving volledig om te zetten met als taakomschrijving: het schrijven van content. Dat is nog een puntje om heel hard over na te denken. Voor nu levert het ook gewoon nog geen geld op, omdat mijn bereik nog niet groot genoeg is.

In de toekomst hoop ik natuurlijk dat dit wel gaat gebeuren en daar werk ik super hard voor. Bovendien vind ik het ontzettend leuk en is het gewoon een onwijs uit de hand gelopen hobby. Dat ik er hard voor moet werken vind ik dus helemaal niet erg.

Freelancen

Naast dat ik met mijn blog geld hoop te verdienen, hoop ik ook wat freelance schrijfopdrachten binnen te halen. Ik heb er zelfs een pagina voor aangemaakt op mijn blog en ben hard opzoek naar websites die gastbloggers zoeken. Voor Nursestation schrijf ik al en daar krijg ik een kleine vergoeding per blog voor. Alle beetjes helpen!

Al met al nog even heel veel onduidelijkheid dus. Hopelijk komt daar snel verandering in en ondertussen houd ik jullie natuurlijk op de hoogte. Oh ja, en mocht er iemand nog opzoek zijn naar een blogger annex tekstschrijver, dan houd ik me natuurlijk aanbevolen!

Zat jij wel eens zonder werk? Welke reden had dat?

 

11 Comments

Klets mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 maanden ago

  Ik heb een periode fulltime gemoederd. Toen de jongste naar school ging 15 jaar geleden ging ik mijn blogwerkzaamheden uitbreiden, en nu blog ik fulltime vanuit huis. Je kunt daar zeker een inkomen mee krijgen!

 2. 5 maanden ago

  Ik zat toen ik net op mezelf woonde heel even zonder werk, maar dat was op zich wel even lekker. Ik kan me goed voorstellen dat het even fijn is om het werk op een lager pitje te zetten om gewoon lekker te kunnen gaan schrijven! Misschien dat je, niet meer als ZZP’er, maar als flexwerker bij een bepaald bedrijf aan de slag kunt gaan? Doe ik ook namelijk, dan heb je toch niet meer het hele ZZP gebeuren als verpleegkundige maar kun je nog steeds zelf je werktijden invullen. Ik vind het heel fijn, ik zou ook geen vaste aanstelling in een team meer willen!

 3. 5 maanden ago

  Ik zit nu ook zonder werk. En ga het proberen om zelf geld te verdienen als eenvrouwszaak/zzp-er. Geen idee of dat gaat lukken. En als er een leuke baan voorbij komt, zeg ik vast geen nee. Maar ergens heb ik gewoon geen zin meer om voor iemand anders’ bedrijf te werken. Komt goed, weet ik zeker.

  • 5 maanden ago

   Ik las het op je blog! We zitten dus een soort van in het zelfde schuitje. Het gaat ons zéker lukken.

 4. 5 maanden ago

  Ik heb na mijn emigratie 5 maanden zonder werk gezeten, omdat het simpelweg tijd kostte wat te vinden in Colombia. De tweede keer zonder werk was vorig jaar toen ik ontslag moest nemen omdat we 2 maanden naar het buitenland gingen. Dat moment heb ik aangegrepen om eens goed na te denken over wat ik eigenlijk wilde en uiteindelijk heb ik mijn eigen bedrijf opgezet. Ik werd ook wel een beetje zenuwachtig van het niet hebben van een salaris, maar toch verdiende ik met freelance klusjes ten minste genoeg om boodschappen te doen, de rest wilde mijn man wel op zich nemen. En uiteindelijk is alles helemaal goedgekomen. Volg dus zeker je hart, je gevoel. Daar word je het gelukkigste van!

  • 5 maanden ago

   Wat een ontzettend lief berichtje van je weer, Sabine. Zo fijn dat je je ervaring deelt. Hopelijk komt het hier ook goed. Jij doet het zó goed.

 5. 5 maanden ago

  Superknap van je dat je je grenzen aan hebt gegeven. Ik heb vorig jaar die stap genomen, al heb ik niet thuis gezeten. De stap nemen om de onzekerheid tegemoet te gaan, was al eng zat. Maar zo’n enorme opluchting.
  Bij Love2bemama vragen ze mensen, die tegen vergoeding willen schrijven 😉

  • 5 maanden ago

   Bedankt voor de tip! Ik ga natuurlijk even kijken 🙂

 6. 5 maanden ago

  Hi,

  Moedig om toe te geven. Het zou mooi zijn als je van bloggen zou kunnen leven. Ik droom er ook nog steeds van. Maar waar zouden we zijn zonder dromen.
  Succes

 7. Riny
  5 maanden ago

  Nu kun je nadenken wat je graag wil doen, en er komt nog wel wat op je pad wat je leuk vind,wie zoekt die vind.En je hebt nu tijd om te schrijven en Bloggen.

 8. 5 maanden ago

  Ik werk al 18 jaar bij dezelfde werkgever. Hoezo zonder werk? Hoe oud denk je dat ik ben 😉 Ik heb wel een Dinnetje die gerust haar werk opzegt, voordat ze een andere baan heeft, maar ik heb geleerd dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.

  Love As Always
  Di Mario

Archief

Tekstschrijver nodig?