Menu & Search
Even zonder werk

Even zonder werk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Nog niet zo lang geleden schreef ik hier voor sommigen misschien een ietwat verontrustend berichtje. Oke, ik geef toe het klonk niet heel erg lekker. Ik was één brok stress en zag het even niet meer zitten met werken. Ik was te vaak over mijn eigen grens gegaan en was toe aan absolute rust.

Maar hoe gaat het nu dan met me? Best wel goed om eerlijk te zijn. Ik hoef nog maar twee nachtdiensten te werken en daarvoor heb ik minstens twee weken vrij gehad en daarna zit ik zonder werk. Zonder werk? Ja, zonder werk. Althans, ik heb nog geen nieuwe opdracht aangenomen en dat vooruitzicht vind ik voor nu wel even prima. Ik houd alle opties open.

Maar werk je helemaal niet meer dan?

Gelukkig had ik een kleine buffer opgebouwd en heb ik dus nog even wat centen om op te teren. Alleen niet voor lang aangezien ik geen ongelimiteerde pinautomaat heb staan (hoe handig zou dat zijn?) dus moet ik binnenkort echt wel weer aan de slag.

Dat ik momenteel niet in de zorg werk, wilt natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niet werk.

Integendeel. Ik werk (of eigenlijk typ) me een slag in de rondte!

Zoals je ziet verschijnt er op mijn blog tegenwoordig dagelijks wel een artikel. Ik zit helemaal in de blogflow zoals ze dat noemen. Iets waar ik zonder werk natuurlijk zeeën van tijd voor heb.

Ook niet helemaal waar. Huismoeder zijn is geen kattenpis en al helemaal als je er niet erg goed in bent. 😉 Dus zit ik vaak ’s avonds als een malle te typen terwijl ik overdag mijn telefoon volstouw met honderd en een onderwerpen voor mijn blog. Ik zit vol inspiratie en heb denk ik voor de komende twee jaar genoeg onderwerpen om over te schrijven dus dat zit wel goed. Nu die blogflow nog volhouden.

Waar blijft die uitvinding waarmee je met je brein teksten kunt schrijven die automatisch op je blog worden gepubliceerd terwijl je onder de douche staat, een wandeling maakt of staat te koken (al dan niet met een kind aan je been).

Stoppen als ZZP-er?

Of ik ga stoppen als ZZP-er is nog maar de vraag. Helemaal stoppen als ZZP-er vind ik eigenlijk geen optie, maar ik overweeg wel om te stoppen als ZZP-er in de zorg en om mijn KVK inschrijving volledig om te zetten met als taakomschrijving: het schrijven van content. Dat is nog een puntje om heel hard over na te denken. Voor nu levert het ook gewoon nog geen geld op, omdat mijn bereik nog niet groot genoeg is.

In de toekomst hoop ik natuurlijk dat dit wel gaat gebeuren en daar werk ik super hard voor. Bovendien vind ik het ontzettend leuk en is het gewoon een onwijs uit de hand gelopen hobby. Dat ik er hard voor moet werken vind ik dus helemaal niet erg.

Freelancen

Naast dat ik met mijn blog geld hoop te verdienen, hoop ik ook wat freelance schrijfopdrachten binnen te halen. Ik heb er zelfs een pagina voor aangemaakt op mijn blog en ben hard opzoek naar websites die gastbloggers zoeken. Voor Nursestation schrijf ik al en daar krijg ik een kleine vergoeding per blog voor. Alle beetjes helpen!

Al met al nog even heel veel onduidelijkheid dus. Hopelijk komt daar snel verandering in en ondertussen houd ik jullie natuurlijk op de hoogte. Oh ja, en mocht er iemand nog opzoek zijn naar een blogger annex tekstschrijver, dan houd ik me natuurlijk aanbevolen!

Zat jij wel eens zonder werk? Welke reden had dat?

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!