Nu aan het lezen
Festival tips voor papa’s en mama’s

Festival tips voor papa’s en mama’s

Het was een grote fout van me om te denken dat een dagje feesten op een festival me nog net zo goed af zou gaan als tien jaar geleden. Óók ik wordt een dagje ouder en de grote 30 komt angstvallig dichtbij. Noem het ontkenning, of misplaatst optimisme, naïviteit, gebrek aan zelfkennis of misschien zelfs zelfoverschatting.

Noem het whatev de fak  joe want. (ik heb op mijn bijna 30-ste nog láááng geen gebrek aan Bargoense straattaal.)

Maar écht serieus, een festival in de categorie Solar, dat is topsport. Bij deze, iedereen die de hele zomer festivals afgaat. R-E-S-P-E-C-T op z’n Aretha Franklin’s gezongen.

Belangrijke festivaltips voor wanneer je kinderen hebt (of gewoon een jaartje ouder bent)

Dus bij gebrek aan beter en voor mezelf wel een beetje mosterd na de maaltijd, besloot ik om mijn eigen gids voor mede hippe festival moeders te schrijven. Geheel gebaseerd op eigen ervaringen. Bedank me maar niet. Kapot ga je toch wel. Met of zonder deze gids. Maar het scheelt wel, en wij ouders weten als geen ander dat alle beetjes helpen.

1. Een goede nacht slaap

Dit kan nog wel eens een lastige worden. Lees: kinderen die geen zin hebben om te slapen, zomerse plaknachten, een gewillige partner… en ga zo maar door. Beter zoek je een logeeradres bij een kinderloze festivalvriendin. Maar écht, ga de dag van te voren op tijd naar bed.

2. Drink voldoende water

Van te voren, tussendoor en nadien. Drink water! Voor je bier, tussen je biertjes door en na je bier. Of cocktail.

3. Zoek uit waar de wc’s zijn

Oké ik weet niet of vaders hier last van hebben (behalve bij een vergrote prostaat) maar dit was voor mij echt illusie nummer 1021: onderschatten hoe vaak je moet plassen op een festival. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar mijn blaas is echt niet meer wat het geweest is na het baren van maar liefst drie kinderen.

Zoek daarom ten alle tijden uit waar de toiletten zijn en brand ze op je netvlies. (zoek ook meteen uit welke toiletlocatie het rustigste is zodat je geen uren in de rij hoeft te staan)

Voor de echte zwakke blazen onder ons: je kunt vast wel ergens een reservebroek scoren. Of neem er eentje mee als dat in je heuptasje past.

4. Neem paracetamol mee

Sjonge jonge, ik had rugpijn en was wanhopig opzoek naar paracetamol.

Ik weet niet helemaal zeker of dit de beste tip ooit is met een zero tolerance drugs beleid, maar wie niet waagt wie niet wint. Neem je eigen paracetamol mee! Dat bespaart je weer een zoektocht naar ehbo-ers en een kruisverhoor over drugsgebruik.

5. Letten op de kleintjes

Als je dan toch veel water drinkt, vul je flesje dan bij op een waterpunt. Scheelt je weer een oh zo kostbaar festivalmuntje. Kun je weer een keertje extra naar het krijspaleis. Bij nader inzien: geef die muntjes maar gewoon lekker uit.

6. Accepteer dat je lichaam nooit meer zoals vroeger wordt

Lak aan al die fitgirls die hun tijgerprint op hun kledong dragen in plaats van op hun buiken.   Hebben zij kinderen? Néé! Who rule the world? Ouders! Oké, klinkt niet zo sexy als in mijn hoofd, maar toch! Jij voert iedere dag de zwaarste taak ter wereld uit: je kroost beschermen en als het even kan ook nog in probeer je ze ook nog in het gareel te houden.

Omarm je lichaam met of zonder striae en draag die croptop gewoon lekker.

7. Spreek een vast punt af voor als je elkaar kwijt raakt

Geef toe: het brein van een vader of moeder laat wel eens te wensen over. Spreek daarom een vast punt af voor als je in een seniele bui de verkeerde kant oploopt. Ook het vaste afspreekpunt vergeten? Zoek elkaar dan vooral op plekken waar je het beste kunt zitten, liggen en eten. Wedden dat je elkaar binnen no-time gevonden hebt?

8. Doe een middagdutje

Een hele festivaldag overleven? Zoek een lekker plekje uit of een hangmat en plan een middagdutje in. Geloof me. Zelfs met de meest harde muziek gaat je dit lukken.

9. Laat je niet lijden door een strakke planning

Planningen heb je als ouder zijnde al genoeg. Go with the flow.

10. Genoeg is genoeg

Zet je trots opzij! Wanneer het klaar is, is het klaar. En in ons geval een beetje eerder dan bij de meesten.

11. Eet alles wat los en vast zit

Alsof je leven er vanaf hangt. Ongegeneerd de meest heerlijke dingen eten zonder gezeur zoals: ”ik lust dit niet, ik lust dat niet én als het om frietjes, pizza en ijsjes gaat: ”mag ik ook een hapje?”.

12. GENIET, ook al ga je kapot

Zoals ik al zei: kapot ga je toch wel. Geniet daarom met volle teugen van ieder kostbaar moment. Voor je het weet vertoef je weer in je natuurlijke en kinderrijke habitat en die is over het algemeen net zo uitputtend. (hoewel ik daar nu over twijfel)

Bekijk ook

13. Drink niet teveel alcohol

Wow, ik lijk wel een moeder. En wat is het gewenste gedrag bij een moeder? Juistem. Gehoorzaam zijn. Niemand heeft wat aan een kater. Al helemaal niet in het bijzijn van je kinderen. Om maar te zwijgen over de geluiden die ze produceren in combinatie met een fikse hoofdpijn. Auw!

14. Neem een taxi

Is het ver lopen naar het festivalterrein? Zet je lichaam op energy save modus en bespaar je die wandeling. Regel een taxi zodat je extra lang kunt knallen op het festival.

15. Regel een geweldige oppas

Regel je favoriete oppas zodat je zeker weet dat je het thuisfront goed achterlaat en alles soepeltjes verloopt.

16. Blijf uit de buurt van problemen

Blijf ver weg van problemen. Je bent tenslotte niet voor niets een verantwoordelijke ouder.

17. Heuptasjes zijn de sh*t

Heb je een keer geen kind op je arm, moet je de hele dag met zo’n tas zeulen. Laat je moeders handtasje maar gewoon thuis en ga voor een kittig heuptasje zodat je zorgeloos  kunt dansen en schudden met je ouderlijke kontje.

18. Plan een rustig dagje in op the day after

Plan je dag(en) niet te vol na zo’n heftige dag. Doe vooral lekker niets, neem  een dagje vrij (of juist niet als je werk voor jou ook dé plek is om bij te komen), regel nog een extra dag oppas of vertoef —van je op water bespaarde centjes— in een overzichtelijke speeltuin of krijspaleis met terras.

Succes en veel plezier!

p.s. zelf ook nog een geweldige tip? Deel ‘m in de reacties en maak andere ouders heel erg blij.

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top