Menu & Search
Fietsen in Lucca: zo is een stadje bezoeken met papa en mama wél leuk

Fietsen in Lucca: zo is een stadje bezoeken met papa en mama wél leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

We moesten de kinderen weer eens meelokken en omkopen met ijsjes want papa en mama wilden zo nodig weer een ‘’stadje’’ bezoeken. Oneerlijk, want ze hadden net zo goed de hele dag op de camping kunnen blijven om te spelen. Desondanks zaten we die bewuste ochtend al vroeg in de auto.

Naar Lucca,Italië met kinderen

Ik wist niet precies wat ik me moest voorstellen van Lucca. Natuurlijk had ik er wel dingen over gelezen en gehoord, maar ik had me er ook weer niet zo goed in verdiept. De prachtige stadsmuren die de stad Lucca al sinds 180v Christus omsluiten waren indrukwekkend om te zien, maar waar ik me eigenlijk helemaal niet bewust van was waren de tientallen fietsers bovenop de muren en in de binnenstad. Binnen tien seconden was de interesse van mijn jongens gewekt toen er een grote familiefiets voorbij kwam gesjeesd. ‘’Mama, mogen wij ook?’’ Twee paar hoopvolle oogjes keken ons aan. Hoe konden we daar ooit nee tegen zeggen. Binnen een aantal minuten stonden we bij een van de vele fietsverhuurders. De prijzen vielen mee. €14,- voor een vier-persoons fiets (waar we Nolah nog best bij konden proppen).

 Even leek het plan in duigen te vallen toen de fietsverhuurders een van onze ID kaarten wilden achterhouden als borg. Als voormalig Identiteitsfraude en phishingslachtoffer (slachtofferrol AAN) ging ik hier natuurlijk niet mee akkoord. Maar mijn standvastigheid overwon en ze gingen ook akkoord met enkel onze buggy. Geef nooit je ID kaart of paspoort af. Ook niet in een hotel. Laat ze desnoods er een kopie van maken met het BSN en document nummer doorgekrast of afgeplakt. (je hebt hier ook apps voor)

‘’Als je wilt, kun je uren vertoeven op alleen al de stadmuren zelf in Lucca’’

Niet veel later trapte ik me in het zweet bij een voor mij als niet getrainde fietser duizelingwekkende klim bovenop de stadsmuren. Dit ging gepaard met een hoop kabaal vanuit mijn kant en een hoop overredingskracht vanuit mijn mans kant. ‘’Ik kan dit niet!’’ ‘’Trappen, kreng!’’

Fietsen huren in Lucca

Eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Het was de klim absoluut waard. Zo fietsten we langs monumenten, rustplaatsjes om wat te eten en te drinken en parkjes met speeltuintjes. Als je wilt dan kun je uren vertoeven op de stadsmuren zelf. Maar we hadden slechts een dag om in Lucca door te brengen dus trapten we dapper door om vervolgens ook nog door het centrum te fietsen op de aangegeven stukken van de kaart die we meekregen tijdens onze tocht.

Ijs eten bij I gelati di Piero

Goede ijssalon Lucca

Na ons fietsavontuur moesten we onze schuld inlossen. ‘’De beloofde ijsjes.’’ Natuurlijk kon dat niet bij de eerste de beste ijssalon. (Er is zoveel keuze!) en gingen we op zoek naar een van de pareltjes onder de ijssalons: dat pareltje vonden we op via Roma 25: I gelati di Piero. Piero’s zaak sprong er tussen alle andere ijssalons uit. Mooi van buiten en vanbinnen. Een schone en lichte zaak met prachtig schepijs en al sinds 1955 gevestigd binnen de muren van Lucca. Het is niet voor niets dat op internet niets dan lovende beoordelingen te vinden zijn over zijn ijsjes. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding prima en is de verkoper ontzettend aardig. Ben je in Lucca? Stop hier dan even voor een ijsje. Als je een liefhebber bent, is dit echt de moeite.

Maar naast ijs is er natuurlijk ook op haast iedere hoek van de straat een goede pizza te krijgen in Italië. Dus dat deden we ook nog maar in Lucca. In welke volgorde weet ik niet meer maar aan de foto’s te zien was het na het ijs, haha! First things first.

De trip werd vervolgt met nog wat sightseeing binnen de muren. We bekeken de Kathedraal, Kerk san Michele in Foro, en de Basiliek van San Frediano. Allemaal even mooi en bijzonder gebouwd, maar als ik dan echt moet kiezen dan springt de Basiliek er uit met zijn prachtige mozaïek. En natuurlijk slenterde we nog wat door de smalle straatjes met groene luikjes om vervolgens weer terug te keren naar de auto.

 

Lucca versus Pisa

Hoewel ik Pisa en Lucca heb bezocht, zou ik als ik tussen beide zou moeten kiezen, gaan voor Lucca. Hoewel het zeker ook zijn charmes heeft, is Pisa klein en super toeristisch. Hoewel Lucca dit ook is, hebben mijn man en ik enorm genoten van de fietstocht en de kinderen ook! Daarnaast vond ik de sfeer in Lucca leuker en was er veel meer te zien.

Kortom: het bezoek aan Lucca was geslaagd, en voor één keer, waren de kinderen het hier mee eens.

 Mijn tips voor Lucca in het kort:

Even geen tijd om het artikel helemaal te lezen? Hier beneden lees je mijn top 3 tips in het kort:

  • Huur een fiets en maak een tochtje over de stadsmuren. Eet een ijsje bij I gelati di Piero en/of eet een pizza op een van de vele terrasjes in de stad.
  • Parkeer je auto gratis op het parkeerterrein aan de Via delle Tagliate.
  • Bezoek de Basiliek van San Frediano.

Wat is jouw favoriete stad in Italië?


Artikel bewaren? Pin deze afbeelding naar je Pinterestbord.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!