Menu & Search
Filmtip: ‘Home’ is waar het hart is

Filmtip: ‘Home’ is waar het hart is

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Gistermiddag zijn we met de kinderen naar de bioscoop geweest. Normaal gesproken kiezen ik en mijn man een film uit, maar het leek ons leuk om de jongens ook een keer te laten kiezen. Daar  hoefden ze overigens niet lang over na te denken. We gaan naar Home zeiden ze stellig, want dat hadden ze op tv gezien. Zelf had ik er nog niet van gehoord maar de trailer zag er veelbelovend uit.

De niet zo gezellige Moefs 

home_wallpaper_tablet_5

De film home, gaat over buitenaardse wezens die constant op de vlucht zijn voor hun grote vijanden de Gorgs. Wanneer de Gorgs ze op een dag weer op het spoor zijn moeten de Moefs wederom verkassen naar een andere planeet, de aarde in dit geval. Moefs zijn nogal eenlingen en doen niet aan gezelligheid of vriendschap, behalve één Moef genaamd: Oh. Hij heet trouwens zo omdat wanneer hij ergens binnenkomt iedereen ‘Oh’ roept in de zin van ‘Oh, nee.’ Oh is dus niet bepaald geliefd bij de mede Moefs, en wanneer hij weer eens een grote fout begaat, zien ze hun kans om hem te ”wissen”. Oh ziet zijn kans om te ontsnappen en ontmoet het meisje Tip (Stem van Rihanna). In het begin wil Tip niets te maken hebben met de Moefs, maar gaandeweg ontdekt ze dat ze toch meer gemeen heeft met Oh dan ze dacht.

Een film met levenslessen 

Buiten het feit dat de film erg grappig is, viel het me op dat deze film ook een aantal duidelijke boodschappen wil overbrengen. De film gaat in grote lijnen over: Doorzettingsvermogen, dilemma’s, verschillende emoties, vertrouwen, eerlijkheid, anders zijn, acceptatie en het belang van familie en vrienden. Klinkt nogal zwaar, maar het wordt op zo’n leuke manier gebracht dat het verhaal je gaandeweg helemaal meesleept.

home_wallpaper_tablet_2

Droef door de Moefs

In het begin dacht ik dat de film me niet echt zou raken. Maar gaandeweg het verhaal werd ik er echt ingezogen en leefde ik steeds meer met de personages mee. Mijn zoontje van 5 heeft de hele film met open mond zitten kijken en op het laatst moest hij zelfs een traantje wegpinken. ( en stiekem ik ook) Zo aandoenlijk om te zien!

Muziek van Rihanna

Ook al ben je geen fan van Rihanna, denk ik dat de meeste de muziek in de film welke door Rihanna is ingezongen kunnen waarderen. Ik heb zelf echt genoten van de liedjes in de film en op het einde hebben we zelfs een beetje staan ”Moefen” op de muziek.

home_wallpaper_standard_1

Move heeft een verrassende wending en is voor zowel de kinderen als ouders echt een super leuke film. Voor mijn jongste zoontje (3) was het wel nog wat lastig om te volgen, maar met voldoende popcorn hebben we hem goed stil kunnen houden. Wat ik mooi vond is dat ze zulke waardevolle levenslessen in de film hebben verwerkt en het toch heel luchtig hebben weten te houden.

Lijkt de film jullie ook leuk? Of misschien heb je Home zelfs al gezien? Ik ben benieuwd!

Liefs,

signature

Bron foto’s: www.dreamworks.com

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!