Menu & Search
Flaneren in mijn lange bloemenjurk

Flaneren in mijn lange bloemenjurk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ken je dat? Je ziet een kledingstuk hangen in de winkel, bent er op slag verliefd op en verzint vervolgens allerlei excuusjes om het niet te kopen. Zo stond ik een tijdje geleden in de H&M in Dublin  toen ik een lange bloemenjurk zag hangen voor een mooi prijsje.

Ik vond dat ik er eerst over na moest denken en ging wat andere winkels binnen die wat meer Iers waren in plaats van een H&M die je in zo’n beetje iedere grote stad van de wereld kunt vinden. Helaas (of gelukkig) kwam ik nergens iets vergelijkbaars tegen.

Vrouwenlogica

De jurk had me toch al in mijn greep en  er zat dus niets anders meer op dan het hele eind terug te lopen om het kledingstuk te kopen. Tot ergernis van mijn man natuurlijk! Die begreep al niet waarom ik het niet gewoon de eerste keer al gelijk gekocht had. Tja, vrouwenlogica. Soms wordt ik ook moe van mezelf.

Ik trok de jurk die zelfde avond nog aan en voelde me op en top vrouwelijk terwijl ik genoot van de muziek in de Temple Bar. Wat een geweldige print heeft deze maxi-jurk. (ik heb sowieso een zwak voor alles met een bloemenprint)

Deze jurk kan altijd

Eenmaal in Nederland was ik nog steeds verliefd op de jurk. Er ging en gaat geen week voorbij waarbij ik ‘m niet draag: op een sollicitatiegesprek, tijdens een feestje en gewoon op willekeurige dagen. De lengte is perfect en dankzij het dunne stofje is het geschikt voor de wat warmere dagen, maar ook beneden de twintig graden in combinatie met een spijkerjasje en cowboylaarzen, of  bijvoorbeeld witte sneakers kan prima. Ideaal voor iedere gelegenheid dus.

De lange jurken met bloemenprint trend

Zoals ik al zei ben ik dol op bloemenprintjes en kan kledingstukken met zulke printjes maar moeilijk negeren. Hoewel sommigen het misschien truttig vinden, wordt ik er gewoon super blij van! Hoewel ik er in het begin een beetje aan moet wennen, vind ik lange jurken voor in het voorjaar en bij iets minder mooi weer in de zomer echt geweldig.

Hoe zit het met strijken?

Naast dat ik de print, lengte en pasvorm gewoon mooi vind, is er natuurlijk nog iets waar ik heel erg op heb gelet. Strijken!! Ik moet er niet aan denken om nog meer kleding in mijn kast te hebben liggen die ik vervolgens nooit meer draag omdat het er zonder strijken verschrikkelijk uit ziet. Jullie begrijpen allemaal vast dat dat een drama zou zijn, natuurlijk.

Hoewel het stofje licht kreukt aan de onderkant van de jurk, valt het 100% mee. Na goed uithangen en netjes opvouwen zijn er amper kreukels te bespeuren en bovendien helpt de print ook goed mee om de kreukels die er wel inkomen te maskeren. Strijken is dus echt niet nodig. (Bedankt strijkvrije kledinggoden)

Ik zou er wel in kunnen slapen

Ik ben super blij dat ik deze lange bloemenjurk ondanks mijn twijfels gewoon gekocht heb. Ik heb er al zoveel complimentjes over gehad en flaneer er vol trots mee over straat. Ik zou er het liefste nog in slapen en dat is niet overdreven, maar ja, dan komen er vast wel kreukels in met mijn gedraai ’s nachts. Deze jurk staat komende zomer met stip op nummer een en ik geloof niet dat er kleding gaat komen dat dit gaat evenaren. Mede ook door mijn lege portemonnee. 😉

Ook kopen? Hier vind je een linkje naar de jurk die ook online te koop is bij de H&M (€39.99,-)

Wat is jouw lievelingsjurk?

Pin deze outfit naar je Pinterestbord
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!