Menu & Search
In de fles van Nolah: HiPP Combiotik (zonder snelle suikers)

In de fles van Nolah: HiPP Combiotik (zonder snelle suikers)

Laat ik vooropstellen dat borstvoeding het beste voor je baby is. Helaas ben ik hier na een aantal maanden mee gestopt vanwege verschillende redenen. Tijdens een zoektocht naar een goed alternatief stuitte ik op de melk van HiPP. Nolah is echt dol op haar flesje en begint bij een slechts een kleine glimp van haar fles al te spartelen als een vis op het droge. Omdat ik mijn kleine spartelende visje graag ook zo gezond als een vis wil houden ging ik tijdens mijn zwangerschap al opzoek naar geschikte flesvoeding voor wanneer de borstvoeding niet zou lukken of voor het overstappen. Laat ik vooropstellen dat de richtlijnen voor flesvoeding vrij streng zijn en er dus niet veel verschil mag zitten in standaard flesvoeding. Toch is niet iedere flesvoeding het zelfde. Vorig jaar las ik een super interessant artikel van Leonie over geiten opvolgmelk  Haar kindje werd ziek na het drinken van standaard opvolgmelk en nadat ze was overgestapt op geitenmelk was er opeens niets meer aan de hand. Dat terwijl artsen alleen maar medicatie wilde voorschrijven. Geitenmelk is namelijk veel beter verteerbaar dan koemelk en ligt qua samenstelling dus dichter bij borstvoeding. (borstvoeding is al voor verteerd)

Geitenmelk of koemelk?

Ik hield dit in mijn achterhoofd en overwoog zelf om het te proberen voor wanneer Nolah geboren was en ik van borstvoeding naar flesvoeding zou gaan overstappen. Uiteindelijk koos ik toch voor koemelk, omdat het iets goedkoper is (de prijzen van geiten flesvoeding varieert nogal van 15 euro tot 25 euro per pak) en makkelijker te verkrijgen. Zo heb ik de geitenmelk hier nog niet in de supermarkt gespot. Na wat speurwerk kwam ik uit bij het duitse merk HiPP.

HiPP Combiotik

Ik kende dit merk wel al van de potjes, maar de flesvoeding had ik nog nooit geprobeerd. Wat me allereerst opviel is dat Hipp Combiotik flesvoeding gemaakt wordt van biologische koemelk. Dit betekend dat de koeien waar de melk van afkomstig is voor krijgen zonder GGO’s (genetisch gemodificeerde organismes) daarnaast bevat Hipp Combiotik flesvoeding geen sacharose (tafelsuiker) zodat je kindje niet gelijk gewend raakt aan een zoete smaak en bovendien niet goed voor de bloedsuikerspiegel.

 Zit er dan helemaal geen suiker in?

In Hipp zitten wel suikers, maar dit is lactose. In borstvoeding zitten lactose, ook wel melksuiker genoemd. Dit is nodig om je kindje te laten groeien. (dat kost veel energie) Echter voegen sommige flesvoeding fabrikanten vaak maltrodextrine en glucosestroop toe omdat dit goedkoper is en de melk minder laat klonteren. Helaas komt dit de bloedsuiker van je baby (maar ook die van volwassenen) niet ten goede omdat de bloedsuiker hierdoor heel snel stijgt en je dus erg grote schommelingen krijgt in de bloedsuiker van je kindje.                                                                Wat ook mooi meegenomen is: in HiPP Combiotik zitten extra toegevoegde stofjes zoals probiotica en visolie. 

HiPP combiotik kun je in de supermarkt kopen, maar ook online

Na dit alles gelezen te hebben in combinatie met de prijs heb ik besloten om voor Hipp te kiezen. Het fijne is dat Hipp bijna overal verkrijgbaar is. Zo kun je het in de supermarkt onder andere bij de Jumbo of Albert Heijn. Bij Albert Heijn bestel kun je de melk ook online bestellen voor €13,49,- klik hier om te bestellen.  maar ook bij biobebo.nl Een erg fijne webshop, opgericht door Barbara, waarop alleen biologische babyvoeding te koop is. Ik heb van haar dan ook flesvoeding van HiPP mogen ontvangen en daarnaast nog wat fruithapjes, een papje en koekjes. (ik kan niet wachten om die kleine gup dit te laten proeven 😉

Wat extra informatie

voedingswaarden flesvoeding
voedingswaarden

Ingrediënten magere melk*, lactose*, plantaardige oliën* (palmolie*, koolzaadolie*, zonnebloemolie*), voedingsvezels (galacto-oligosachariden uit lactose), mineralen (calciumcarbonaat, kaliumcitraat, c alciumfosfaat, ijzersulfaat, natriumcitraat, magnesiumcarbonaat, kaliumchloride, zinksulfaat, kopersulfaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, natriumselenaat), emulgator lecithine (soja), vitaminen (vitamine c, niacine, vitamine e, pantotheenzuur, vitamine a, vitamine b2, vitamine b1, vitamine b6, foliumzuur, vitamine k, vitamine d, biotine, vitamine b12), l-tryptofaan. *producten afkomstig van biologische landbouw Allergenen magere, melk, lactose, lactose, soja

Een pak bio combiotik is verkrijgbaar in een kartonnen pak a 600 gram (alleen in Duitsland) of in een bus van 900 gram. De melk is hier in Nederland goedkoper wanneer je het omrekent in kiloprijs. (Ik kocht dit eerst in Duitsland omdat ik dacht dat het hier goedkoper zou zijn en ik vlak bij de grens woon. Was ik mooi even genept) De bus is erg handig omdat er bovenin een handig afstrijkhoekje zit zodat je altijd precies de juiste hoeveelheid per schep in de fles kunt doseren. schepje afstrijken De prijs varieert van rond de €13 euro tot 16 euro afhankelijk van waar je deze koopt.

En wat vindt Nolah?

Nolah is een vrolijke baby en reageert heel erg goed op HiPP bio Combiotik. Verder merk ik niet veel verschil in vergelijking bij andere voeding, qua groei of op andere vlakken. Ik kan alleen maar hopen dat ik haar de best mogelijke start heb gegeven zoals iedere ouder dat graag wilt. Ik vond het dan ook erg lastig om de juiste flesvoeding te kiezen. Of het uiteindelijk veel verschil uitmaakt weet ik niet. Wat ik wel een geruststellende gedachte vind is dat ze niet gewend is aan zoete smaken, en haar bloedsuiker niet al te veel schommelt door deze melk. Vond jij het lastig om flesvoeding te kiezen? Of is er bepaalde voeding waar je kindje niet tegen kan? Deel het met me in de comments 🙂 Voor dit artikel kreeg ik producten opgestuurd, de flesvoeding gebruikte ik echter al voor ik deze opgestuurd kreeg. In dit artikel vind je tevens een affiliate link. Mocht je iets kopen via deze link dan kost jou dat niets extra’s. Wel krijg ik een kleine commissie. Dit gebruik ik voor het verbeteren van mijn website. Voor meer informatie check mijn disclaimer.

2 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 1 jaar ago

    Deze tijd heb ik allang gehad, en natuurlijk maak ik nu mee wat mijn nicht nu allemaal in huis heeft voor kleine nichtje, en echt soms vind ik het ook een vorm van doorslaan met bepaalde dingen, zoals nu ook, nichtje kreeg groentenchips, dat bestond in 1992 nog niet hoor, ik ging proeven, yuk… wat is dat een bende!

    Hele generaties zijn gewoon groot geworden met wat voor handen was, en dit.. nou goed 😉 Ik weet het is er, het is misschien beter, maar dat weet je ook weer pas over 50 jaar of dat werkelijk zo is… onderzoeken als deze duren jaren en jaren.

    X

  2. 1 jaar ago

    Wat goed dat je er ook onderzoek naar hebt gedaan. En het is inderdaad waar: geitenmelk is heel duur!! Ik had het ook niet gebruikt als de kleine gewoon goed op koemelk had gereageerd. Leuk dat mijn artikel inspirerend voor je is geweest! Wij zijn inmiddels langzaamaan weer begonnen met het aanbieden van koemelk producten om te kijken of hij er nog steeds ziek van wordt.

Archief

Tekstschrijver nodig?