Menu & Search
Gaan we verhuizen of verbouwen?

Gaan we verhuizen of verbouwen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Laat ik maar gelijk beginnen met te melden dat ik het programma verbouwen of verhuizen echt nooit kijk. Over het algemeen heb ik een hekel aan dit soort programma’s. (Op de grote verbouwing na, waar ik afleveringen achter elkaar naar kan kijken, maar Kevin Mccloud is dan ook briljant.) Ik wordt er jaloers en hebzuchtig van en bovendien vliegen de sponsoren je zo hard om je oren dat je achteraf niet meer weet of je nou naar één lange commercial zat te kijken of gewoon naar een programma. Deze blog wordt mede mogelijk gemaakt door makelaarskantoor (…) oh, sorry! 

Verhuizen of verbouwen dus, for real. Met deze vraag loop ik al een hele poos rond. Al een tijdje voldoet ons huis namelijk niet meer aan onze wensen. Mede door de gezinsuitbreiding vorig jaar, maar ook kleine ergernissen die er al langer zijn. Inmiddels wordt mijn lijstje met redenen om te verhuizen steeds langer en zie ik het steeds minder zitten om te gaan verbouwen. Dat en ik denk dat het een financieel faillissement betekent als we gaan verbouwen.

Mijn redenen om te verhuizen

Hoewel we echt gelukkig zijn met ons huisje en de buurt en ik echt niet verwaand wil doen, mijn moeder moest nota benen haar kamer in een flatje delen met haar zussen, zijn er toch een aantal punten die we graag anders zouden zien. Een mens heeft nou eenmaal zijn dromen nodig 😉

 • Het huis is erg donker
 • De badkamer is zo gaar dat ik met mijn ogen dicht douche
 • Te kleine slaapkamer (Nolah en Julians kamer is 2x zo groot als die van Flynn)
 • Ik had graag mijn eigen kleine kantoortje willen hebben
 • Ik mis een speelkamer voor de kinderen (om al hun zooi in kwijt te kunnen)
 • Ik zou graag landelijker willen wonen. Het liefst op een oude helemaal verbouwde energiezuinige woonboerderij, dicht bij alle voorzieningen maar net afgelegen genoeg. Oh ja, met geitjes en kippen en een moestuin.
 • De hypotheekrente staat erg laag (heeft niets met het huis te maken maar wel een goede reden)

Verder ben ik niet veeleisend. Nee, écht het valt reuze mee.

We lieten ons huis taxeren

Dus lieten we ons huis taxeren. Want dromen om te verhuizen kan altijd, maar mochten we echt de knoop doorhakken, dan was dit toch wel echt een goede manier om ons met beide benen op de grond te houden. Onze grote angst: dat we enorm veel verlies zouden hebben wanneer we ons huis gaan verkopen. Toen we het huis kochten hebben we namelijk erg veel moeten verbouwen en we dachten dat we dat geld nooit meer terug te zien. Gelukkig viel het mee. Ons huis heeft zijn waarde niet verloren en dat stemt ons positief. Er is ook potentie genoeg dus met een verbouwing hier en daar zou ook dit ons droomhuis kunnen zijn. (of van iemand anders)

Wat zouden we moeten verbouwen?

 • Prioriteit nummer 1 is de badkamer. Die is echt verouderd. Een goedkope oplossing zou een nieuwe douchecabine en wat nieuwe kastjes zijn, maar de voorkeur gaat uit naar een gehele nieuwe badkamer.
 • Een paar muren breken: we hebben momenteel boven een erg groot toilet. Hier zouden we dus mee kunnen spelen qua slaapkamers. Bovendien zouden we dan een stuk babykamer eraf kunnen halen zodat Flynn naar rato een grotere kamer krijgt.
 • Het donkere probleempje beneden zouden we eveneens met wat breekwerk kunnen oplossen. Muur eruit en we zouden er een zee van licht bij krijgen.
 • Kantoor van mijn man eruit, kantoor van mij erin. (dat is nog een discussiepunt)
 • Een paar kippen in de tuin zou best kunnen voor het boerderijgevoel
 • Investeren in zonnepanelen

Het verdict, wordt het verbouwen of verhuizen?

Of we daadwerkelijk gaan verhuizen hebben we nog niet besloten. Er zitten ook een hoop nadelen aan en al helemaal met drie kinderen. Bovendien zitten ze nu op een basisschool met veel vriendjes en vriendinnetjes dus zouden we of in de buurt een mooi huis moeten vinden dat aan al onze eisen voldoet ofwel de kinderen moeten naar een nieuwe school en daar gaat mijn voorkeur niet naartoe. (en ook niet van de kinderen) Zoeken naar een speld in een hooiberg. Mochten we toch die oude nieuwe energiezuinige boerderij tegen het lijf lopen dan is de keuze makkelijk maar het zou in de toekomst ook op een verbouwing uit kunnen draaien. Oh en klein detail, ons huis moet natuurlijk ook eerst verkocht worden. Vrijwilligers?

Heb jij je droomhuis al gevonden?

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!