Menu & Search
Wij geven onze kinderen tweedehands speelgoed als verjaardagscadeau

Wij geven onze kinderen tweedehands speelgoed als verjaardagscadeau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De afgelopen twee maanden werden mijn boys alweer een jaartje ouder. Super spannend vonden ze het. Zo leuk om te zien dat ze hun verjaardagen nu bewust meemaken. Natuurlijk breng zo’n verjaardag ook de nodige cadeaustress met zich mee. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons, want wat geef je kinderen die eigenlijk ”alles” al hebben cadeau? En niet te vergeten, de kosten. Ik wacht nog steeds op de dag dat geldbomen werkelijkheid worden, want men oh men wat zijn kinderen duur. Ik kan wel begrijpen dat er gezegd wordt dat je moet rekenen op een sportwagen per kind. (sportwagen per kind? Zeg maar gerust een Rolls Royce) maar goed,  omdat papa en mama ook nog wel eens koffie willen drinken gingen we opzoek naar portemonnee vriendelijke cadeautjes.

Julian, de oudste, vroeg vooral veel leuke uitjes cadeau, en dat was prima. Maar hij had ook nog wat materiële zaken op zijn wishlist, en Flynn eveneens. Zo wilde ze allebei skates en wilde Flynn ook nog eens ”héél veel duplo”. Omdat onze jongens nogal onvoorzichtig zijn met spullen vinden we het vaak jammer dat dingen zo snel stuk gaan en bovendien ook om altijd maar alles nieuw te kopen, terwijl er op het internet nog zoveel ”’goede” tweedehands spulletjes circuleren. Dan is het net iets minder jammer wanneer het na een week alweer stuk is. Daarom was de keuze snel gemaakt om de kinderen ook wat tweedehands speelgoed cadeau te doen.

Wat kochten we tweedehands?

tweede hands fiets

Allereerst gingen we opzoek naar skates, tweedehands dus. En die zijn er in overvloed op marktplaats. We vonden al snel twee paar welke in maat verstelbaar waren. Hier en daar een krasje, en de wieltjes moesten opnieuw geolied worden, maar verder nog in topconditie, en bovendien goede kwaliteit, en niet van die goedkope prullen die we anders waarschijnlijk gekocht hadden. We hadden voor zo’n laag bedrag cadeaus voor Julian gekocht, dat we ook nog opzoek gingen naar een tweedehands fiets. De fiets zag er al helemaal als nieuw uit, het leek wel alsof deze amper gebruikt was.

tweede hands duplo

Dan was er nog een hele doos duplo. Voor een paar euro’s kochten we ook nog een hele doos duplo voor Flynn. Iets waar we nieuw, voor de hoeveelheid aan blokken ruim honderd euro kwijt waren geweest. Deze hebben we in een kussensloop gewassen in de wasmachine en zagen er daarna ook weer helemaal perfect uit.

Merkte de kinderen het?

Ik voelde me wel een beetje een sneaky basterd, omdat de spulletjes niet in een originele doos zaten en je er dus goed aan zag dat het niet ”nieuw” was en we dus wel deden alsof. Maar dat gevoel zette ik al snel opzij, want de doos, die werd op brute wijze kapot gescheurd en gedumpt bij het oud papier.

De kinderen waren superblij met de cadeaus en hebben er amper een woord over gerept (Julian vroeg zich af hoe er een krasje op zijn fiets terecht kwam)  maar verder interesseerde het ze geen moer, speelgoed is speelgoed. Hoe ze er zo snel mogelijk mee konden spelen, was véél belangrijker.

Wat waren we in totaal kwijt?

We kochten dus een fiets, twee paar skates en een grote berg duplo voor de jongens.

  • Fiets: € 100,-
  • Skates Julian: € 25,-
  • Skates (+beschermers) Flynn: € 25,-
  • Duplo: € 15,-

Totale kosten: € 165,- voor twee verjaardagen

Eigenlijk vind ik het best nog veel geld, maar in vergelijking met wat ze voor het bedrag hebben gekregen en wat ik er voor in de winkel had kunnen kopen vind ik heel erg meevallen. Nu lijkt het natuurlijk alsof Flynn enorm verongelijkt is, maar we hebben hem wel nog wat ”nieuwe cadeautjes” erbij gegeven, al denk ik niet dat het had uitgemaakt, want juist op deze leeftijd speelt het bedrag absoluut nog geen rol.

Naast verjaardagen, kopen we ook vaker tweedehands speelgoed voor bijvoorbeeld Sinterklaas. Natuurlijk krijgen ze ook wel eens nieuwe dingen, maar voor dit soort dingen, die prima nog een tweede leven kunnen hebben, vind ik het onzin om het nieuw te kopen. Uiteraard vanuit financieel oogpunt maar ook in het kader van dat er op deze manier minder wordt weggegooid. (en omdat ze simpelweg gewoon al het speelgoed slopen in hun onvoorzichtigheid)

Niet onbelangrijk: Julian is inmiddels al 20 x met zijn fiets gevallen en de ketting lag er dus al af en meneer brak in de waan dat hij dit wel eventjes kon repareren ook nog de kettingkast af. Lang leve tie-wraps! Doordat de fiets tweede hands was, verzachte dit het leed met 100% en steeg ons boosheidsniveau niet van 0 naar 100.

Geef jij je kind(eren) ook wel eens tweedehands speelgoed cadeau? Waarom wel of niet?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!